Zala Megyei Szent Rafael Kórház hivatalos honlapja - Aktuális  
8900 Zalaegerszeg Zrínyi u. 1.
E-mail:zmkorhaz@zmkorhaz.hu
Telefon: 92/507-500
Fax: 92/331-405
Betegirányító: 92/507-509
92/507-574, 92/507-568
 2019. június 25.
Névnap: Vilmos
Szöveg keresés:

 


Aktuális

szovegikon Zala Megyei Szent Rafael Kórház
Értesítő névváltozásról

2016.06.17. 10:19:50

Zala Megyei Szent Rafael Kórház a nevünk

Ezúton értesítjük a lakosságot, betegeinket és partnereinket, hogy névváltoztatási kérelmünk jóváhagyását követően, intézményünk immár a Zala Megyei Szent Rafael Kórház nevet viseli. Mint ismeretes, a tavalyi évben a megye díszpolgárai, közéleti, tudományos és művészeti életének szereplői - az egyházak támogatását maguk mögött tudva - fogalmazták meg azt az igényt, hogy a kórház a gyógyító indentitást tükröző, saját nevet kapjon.

Intézményünk nagyberuházása lehetővé tette a kórházkápolna kialakítását, Ocsovai Grácián Ferences plébános pedig 2012 őszén Szent Rafael gyógyító főangyal bronz szobrát ajándékozta a kórháznak, így ezek az események is hatással voltak arra, hogy a javaslattevők Szent Rafael nevének felvételét kezdeményezzék.

Szent Rafael a hét főangyal egyikekénta testi bajoktól való védelmezésre hivatott. A főangyal megjelölés az angyalok különleges csoportjára utal, ők Isten fontos üzenetének hírvivői. A Rafael név jelentése a héber „rapha” gyógyítani és az „el”: Isten szavakból alakult ki. Jelentése tehát "Isten gyógyít" vagy más értelmezésben az "Isteni gyógyító".

Hivatalos dokumentumainkban már a Zala Megyei Szent Rafael Kórház név szerepel, s kérjük partnereinket is, hogy ezt a nevet használják.

A névadó ünnepséget – az eseményhez méltó körülmények között - várhatóan szeptemberben tartjuk.

 

Tisztelettel:

 

Dr. Halász Gabriella

főigazgató
Vissza
nyomtatoNyomtatható verzió