Zala Megyei Szent Rafael Kórház hivatalos honlapja - Aktuális  
8900 Zalaegerszeg Zrínyi u. 1.
E-mail:zmkorhaz@zmkorhaz.hu
Telefon: 92/507-500
Fax: 92/331-405
Betegirányító: 92/507-509
92/507-574, 92/507-568
 2019. április 21.
Névnap: Konrád
Szöveg keresés:

 


Aktuális

szovegikon Ünnepelt a 170 éves Szent Rafael Kórház
Kitüntetések a Magyar Ápolók Napján

2018.02.20. 12:33:14

 

A városháza reformkori hangulatot őrző dísztermében tartottuk idén a Magyar Ápolók Napja alkalmából szervezett ünnepségünket. Rendezvényünket a társszervek képviselői mellett Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere is megtisztelte jelenlétével.

A rendkívüli helyszínválasztást indokolta, hogy nemcsak a hazai betegápolás megteremtése kötődik az 1848/49-es forradalom és szabadságharc eseményeihez, hanem kórházunk elődintézményének alapítása is erre az időszakra esik. Zalaegerszegen 1848-ban készült el a betegek ápolására létesített ispotály, így idén ünnepeljük fennállásunk 170. évfordulóját is.

A város életét és a magyar főápolói hivatal létrejöttének történelmi körülményeit munkatársaink műsora idézte fel. Bognárné laposa Ilona ápolási igazgató valamint Bankó Marianna, Molnár Szilvia, Anfer Kristóf és Kertész Róbert korabeli ruházata is korszak hangulatát idézte, míg Dezse Krisztina népviseletben állt a mikrofonhoz, hiszen ezúttal népdalokkal lepte meg a közönséget.

Főigazgatói köszöntőmben többek közt arra hívtam fel a figyelmet, hogy a gyorsan változó egészségügyben, az egyre bővülő szakmai kompetencia mellett változatlanul fontos a klasszikus értékek -  az empátia, a szeretet és a kedvesség  - megtartása. Dr. Paizs Teréz megyei tisztifőrvos Kossuth Zsuzsanna életének és munkásságának főbb állomásait idézte fel.

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház hagyományaihoz híven az ünnepségen elismeréseket vehettek át a kiemelkedő teljesítményt nyújtó dolgozók.

Kossuth Zsuzsa emléklapban részesült:

Maár Andrea Zsófia a Gyermekosztály gyermek szakápolója, sürgősségi szakápoló. 1983-tól a Gyermek Osztály csecsemő részlegének, majd 2005-től a gyermekintenzív részleg dolgozója. Szakmájában rendkívül jártas, megbízható és szorgalmas. Tevékenységét a rugalmasság, a tolerancia és a türelem jellemzi. Mindennapi feladatai mellett kommunikációs munkatársként segíti a kis betegek és hozzátartozóik kórházi benntartózkodásának elfogadását, a konfliktushelyzetek megoldását. Szakmai tudásával segíti az ápoló tanulókat és az új munkatársakat. Több évtizedes lelkiismeretes, pontos munkavégzése, sokoldalúsága          elismeréseként kapta a kitüntetést.

Marton Zoltánné a Mikrobiológiai Laboratórium vezető asszisztense. 35 éve dolgozik az egészségügyi pályán, kezdetben ápolónőként, majd a laboratóriumi diagnosztikában. Intézményünkben 2009-ben alakult Mikrobiológiai Laboratórium, amelynek egyik alapító tagja. Munkásságát a hivatása iránt érzett elkötelezettség, a szakma szeretete, a betegek szolgálata jellemzi, amely példaértékű a környezete számára. Eddigi tevékenységét elismerve részesült e díjban.

Dr. Oroszlánné Pilipár Krisztina 1992-ben a II. Belgyógyászati Osztályon kezdett dolgozni ápolóként, majd 1994-től az Ortopédiai Osztályon ápoló.1998-ban diplomás ápolói oklevelet szerzett és ezzel egyidejűleg kinevezést kapott a vezető ápolói feladatok ellátására. Tevékenységének nagy szerepe van az osztály kimagasló eredményiben. Az ápoló tanulók oktatásában is aktívan részt vállal. Kiváló szervezőkészségének, emberi és szakmai hozzáállásának elismeréseként kapta e kitüntetést.

 A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara idén is kiadta az év oktatója díjat. Szabó Veronika, a MESZK Zala Megyei Területi Szervezetének általános és tagozatokért felelős alelnöke Szabó Valériának, a Szemészeti Osztály egyetemi okleveles ápolójának adta át a díjat.

 A Magyar Ápolási Egyesület elismerő díszoklevelét 2018-ban az Ápolási Osztály vezetője, Szekér Tamás kapta, kimagasló szakmai és egyesületi munkásságáért, az ápolásban kifejtett tevékenységéért.

 A Zala Megyei Szent Rafael Kórház menedzsmentje nevében ezúton is gratulálok a kitüntetetteknek. Valamennyiüknek további szakmai sikereket és jó egészséget kívánok!

Felhívom munkatársaink figyelmét arra, hogy az ünnepségre elkészült a 170. évfordulónak emléket állító fotófalunk, melyet a kórház főépületének földszintjén helyeztünk el. A fotófalat a jelentősebb külső rendezvényekre is magunkkal visszük majd, hogy mögé állva mindenki elkészíthesse a maga nosztalgikus hangulatú fényképeit.

 

Tisztelettel:

Dr. Halász Gabriella főigazgató
Vissza
nyomtatoNyomtatható verzió