Zala Megyei Szent Rafael Kórház hivatalos honlapja - Aktuális  
8900 Zalaegerszeg Zrínyi u. 1.
E-mail:zmkorhaz@zmkorhaz.hu
Telefon: 92/507-500
Fax: 92/331-405
Betegirányító: 92/507-509
92/507-574, 92/507-568
 2019. április 21.
Névnap: Konrád
Szöveg keresés:

 


Aktuális

szovegikon Adomány a gyermekosztálynak
Átadták az egervári jótékonysági majális bevételét

2018.05.17. 11:56:02

Csaknem 410 ezer forint adományt kapott a Gyermekosztály

Jótékony céllal, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Gyermekosztálya javára hirdette meg majálisát a harmincéves egervári Csali Csárda a Mozgássérültek Egyesületének közreműködésével. Pogács András a csárda tulajdonosa és Dudás Gyula a Mozgássérültek Zala Megyei Egyesületének elnöke a 409.350 Ft összegű adományt adott át a gyermekosztályon Dr. Gárdos László osztályvezető főorvosnak. Mint a csárda tulajdonosa elmondta, az ötletet egy barátja adta, akinek kisgyermekét ugyan egy másik kórházban ápolták, de azt javasolta, hogy segítsenek a helyi gyermekosztálynak. Miután Pogács András maga is a Mozgássérültek Egyesületének tagja, Dudás Gyula elnököt is bevonta a munkába. Nem véletlen, hogy Zalaegerszeg város adományközpontját a Mozgássérültek Egyesületére bízták – ismertette Dudás Gyula. - Van egy csoportunk, amely rendszeresen vállal fellépéseket és kapcsolatban áll a térség művészeti együtteseivel. Ezúttal még palacsintát is sütöttek, amit ingyenesen kínáltak résztvevőknek.

Köszönet az adakozóknak, a csárda dolgozóinak, az önkéntes segítőknek és a fellépőknek, akik térítési díj nélkül szórakoztatták a vendégeket. Előadók voltak: KISZÖV Senior Táncegyüttes, Dobronaki Nótázók, Lakhegyi Népdalkör, Botfai Válicka Citerazenekar, Teskándi Huszár Ének Igazgyöngy Hagyományőrző Egyesület, Egervári Seniorok Tánccsoport, Csocsesz, Magyar Rózsa, Ayala, Baby Gabi, Tomee és Károly László bohóc.

Dr. Gárdos László osztályvezető főorvos kiemelte, hogy egyéni kezdeményezésben nagyon nagy összeg gyűlt össze Egerváron. Az adományt eszközbeszerzésre fordítják majd. Az osztály a Dunántúl legjelentősebb gyermek rehabilitációs központját működteti és megcélozta a szabadtéri rehabilitáció lehetőségének megteremtését. A speciális eszközök összértéke 10 millió forintot, így ehhez a gyűjtési akcióhoz rendelik hozzá az egervári jótékonysági majális bevételét.

 
Vissza
nyomtatoNyomtatható verzió