Zala Megyei Szent Rafael Kórház hivatalos honlapja - KEHOP Nővér  
8900 Zalaegerszeg Zrínyi u. 1.
E-mail:zmkorhaz@zmkorhaz.hu
Telefon: 92/507-500
Fax: 92/331-405
 2017. november 22.
Névnap: Cecília
Szöveg keresés:

 
Utolsó módosítás: 2017.07.07.
Látogatók: 2114
1

Indul a Zala megyei Szent rafael kórház nővérszállójának épületenergetikai korszerűsítése zalaegerszegen

A KEHOP-5.2.10-16-2016-00011 „A Zala Megyei Szent Rafael Kórház Nővérszállójának épületenergetikai korszerűsítése” című projekt 136.585.449 Ft európai uniós forrásból valósul meg. A nővérszálló épületének megújítása biztosítja az intézmény energiahatékonyságának javítását és megújuló energiafelhasználás fokozását.


A fejlesztés átfogó, hosszú távú célja a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program céljaihoz igazodva az energiafelhasználás csökkentése és a megújuló energiaforrások alkalmazása a jövő nemzedékeinek energiabiztonsága érdekében.

Előzmény: A Kórház az egészségügyi dolgozók lakhatási gondjának megoldására Zalaegerszegen, a Kossuth u. 46-48. sz alatt nővérszállót tart fenn. A négyszintes épület a város szívében, 5 percre a kórháztól található. Az épület több mint 30 éve készült, általános karbantartásokat végeztek rajta, de jelentősebb felújítás az erőforrások hiánya miatt nem történt. Az épület utcafronti oldala teraszokkal szabdalt, jelentős üvegfelületekkel rendelkezik, ami az energiahatékonyság szempontjából kedvezőtlen adottság. Az ingatlan jelenlegi hőtechnikai megoldásai elavultak, működtetése nagyon sok energiát igényel.

A projekt konkrét célja tehát a Zala Megyei Szent Rafael Kórház energiahatékonyságának növelése. Kiemelten a kórház orvos- és nővérszálló épületének (Zalaegerszeg, Kossuth u. 46 - 48.) energiaracionalizálása, a létesítmény energiafelhasználásának jelentős csökkentése, az energiahatékonysági fejlesztések megvalósításával elősegíteni a decentralizált, környezetbarát megújuló energiaforrást hasznosító rendszerek elterjedését az intézményben. Az épület megújítása biztosítja az intézmény energiahatékonyságának javítását és a megújuló energiafelhasználás fokozását. Elvárt eredmény, hogy az épület a felújítást követően a pályázatban támogatott korszerűsítésre fordítható eszközök és berendezések felhasználásával elérje a BB energetikai besorolást. Az épület villamosenergia felhasználását 100 %-ban napelemekkel kívánják biztosítani. A használati melegvíz előállítást, évszaktól függően 60-100% -ig lesz képes biztosítani a telepített napkollektor rendszer.


A projekt tervezett befejezési dátuma: 2017. október 28.


További információ kérhető:

Zala Megyei Szent Rafael Kórház, Koordinációs és Pályázati Iroda

Tel: +36 (92) 507 500

E-mail: zmkorhaz@zmkorhaz.hu

Honlap: www.zmkorhaz.hu

nyomtatoNyomtatható verzió