Zala Megyei Szent Rafael Kórház hivatalos honlapja - TIOP 2.2.2C  
8900 Zalaegerszeg Zrínyi u. 1.
E-mail:zmkorhaz@zmkorhaz.hu
Telefon: 92/507-500
Fax: 92/331-405
Betegirányító: 92/507-509,
507-574
 2018. szeptember 23.
Névnap: Tekla
Szöveg keresés:

 
Utolsó módosítás: 2017.02.24.
Látogatók: 10637

Zala Megyei Kórház Perinatális Intenzív Centrumának fejlesztése


A súlyos állapotú újszülöttek, kissúlyú koraszülöttek gyógyulását, magasabb szintű egészségügyi ellátását szolgálja a Zala Megyei Kórház Perinatális Intenzív Centrumában megvalósult fejlesztés. Az elnyert Európai Uniós pályázati támogatás összege 188 681 646 Ft volt.


A projekt keretében informatikai és orvos technolgóiai eszközök, kíméletes lélegeztető gépek, multifunkcionális monitorok, klinikai és intenzív inkubátorok, informatikai rendszerbe integrált, digitális képalkotást elősegítő diagnosztikus eszközök kerültek beszerzésre, mely lehetővé teszi a kora- és újszülöttek professzionális ellátását.

A Zala Megyei Kórház Perinatális Intenzív Centruma a Zala megyében született, valamint Somogy megye nyugati részében született koraszülöttek és beteg újszülöttek ellátását biztosítja. Szakember gárdájával (neonatológusok, szakasszisztensek) biztosítja a szakmai hátteret a mentéshez, valamint a telephelyet a mentőautó, a szállítóinkubátor és egyéb műszerek részére. A III. számú progresszivitási szintnek megfelelően az összes intenzív ellátást igénylő koraszülött morbiditás és újszülött kori pathológiás állapot ellátását biztosítja. A Zala Megyei Kórházban a koraszülött és intenzív ellátásra szoruló újszülött csecsemők életesélyeinek növelése céljából szükséges volt az informatikai és orvos technológiai eszközök fejlesztése, mivel a az amortizálódott műszerek fenntartási költsége nagyon jelentős volt és a PIC működésének a költséghatékonysága rendkívül rossz volt. A Zala Megyei Kórház PIC részlegének fejlesztése kapcsán megvalósult eszközbeszerzésekkel nagy tudású, kíméletes lélegeztető gépek, multifunkcionális monitorok, klinikai és intenzív (zárt és nyitott) inkubátorok, programozható infúziós pumpák és digitális képalkotást segítő diagnosztikus eszközök kerültek beszerzésre. Az új műszerek egységes informatikai rendszerbe integrálva működnek, ezzel még jobban segítve az extrém kis súlyú koraszülöttek és súlyos állapotú újszülöttek gyógyítását, gyógyulását. Az informatikai rendszer részeként elektromos lázlapok biztosítják a teljes körű hozzáférést az adott beteg diagnosztikai paramétereihez.

tiop
nyomtatoNyomtatható verzió