Zala Megyei Szent Rafael Kórház hivatalos honlapja - EFOP 2.2.20  
8900 Zalaegerszeg Zrínyi u. 1.
E-mail:zmkorhaz@zmkorhaz.hu
Telefon: 92/507-500
Fax: 92/331-405
 2018. december 13.
Névnap: Luca, Otília
Szöveg keresés:

 
Utolsó módosítás: 2018.11.08.
Látogatók: 13118

2018|11|08.

Zala Megyei Szent Rafael Kórház

KOORDINÁCIÓS ÉS PÁLYÁZATI IRODA

 

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Megvalósult az EMELT SZINTŰ RADIOLÓGIAI ULTRAHANG BESZERZÉSE a zala megyei szent rafael kórházBAN, zalaegerszegen

 

Az EFOP-2.2.20-17-2017-00008 „Radiológiai ultrahang beszerzése a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban” című projekt 44.999.910 Ft európai uniós forrásból valósult meg 2018-ban. Akórház fekvőbeteg ellátását támogató központi ultrahang labor volt érintett a fejlesztésben.

Előzmény: Az intézmény évek óta fontos feladatának tartja a magas színvonalú, biztonságos egészségügyi ellátás nyújtását. Ennek érdekében több projektet is benyújtott (TIOP – eszközfejlesztés, infrastrukturális projektek). Az eredményes pályázatoknak köszönhetően folyamatos fejlesztések valósulnak meg a betegellátás magas színvonalának biztosítása érdekében.

Projektünk célja, a 100%-ban fekvőbeteg ellátást támogató központi UH laborba emelt szintű radiológiai ultrahang berendezés beszerzése volt. A projekt a költséghatékonyság elvét figyelembe véve komplex, azaz kardiológiai feladatok ellátását is támogató berendezés beszerzését célozta. A fekvőbetegek hasi- és kardiológiai UH vizsgálatai egy helyen, ugyanazon készülékkel, jól tervezhetően végezhetők el. Ez racionálisabb munkaerő kihasználást és a korszerű berendezés által nyújtott technikai lehetőségek okán fokozott munkatársi és betegelégedettséget eredményez. A fekvő -és járóbeteg vizsgálatok teljes elkülönítése megvalósul.

A projekt eredményeképpen a Zala Megyei Szent Rafael Kórház költséghatékony, radiológiai és kardiológiai területet is érintő eszközbeszerzést hajtott végre. Az új eszköz 1 db GE LOGIQ S8 R3 típusú ultrahang készülék. A korszerű készülék hatékonyabb vizsgálatokat, biztonságosabb leletezést tesz lehetővé. A korábbi elavult készülék esetleges képalkotó tökéletlensége miatti ismételt vizsgálatok, illetve nem kielégítő vizsgálati eredmények száma és aránya jelentősen csökken, mindez a betegbiztonság javítását is jelenti. Csökken a karbantartási és szerviz költség az új berendezésnek köszönhetően.

Fekvőbeteg ellátás számára külön, nevesített ultrahang berendezés beszerzése segíti a kórházi ellátás időtartamának lerövidítését. Az eddigi rendszerhez képest a fekvőbetegek hasi UH és echocardiographias vizsgálata ugyanazon készüléken történik. A készülék használatát a két osztály orvosai között a használati időre vonatkozó megállapodás szabályozza. Ennek alapján a berendezés a teljes munkaidőben működik, a vizsgálatok jól tervezhetők. A korábbiakhoz képest a fekvőbetegek vizsgálatra kerülésének várakozási ideje lerövidül. Csökken az 1 esetre jutó ápolási napok száma.

 

További információ kérhető:

Zala Megyei Szent Rafael Kórház, Koordinációs és Pályázati Iroda

Tel.: +36 (92) 507 500

E-mail: zmkorhaz@zmkorhaz.hu

Honlap: www.zmkorhaz.hu

nyomtatoNyomtatható verzió