Zala Megyei Szent Rafael Kórház hivatalos honlapja - Minőségbiztosítás  
8900 Zalaegerszeg Zrínyi u. 1.
E-mail:zmkorhaz@zmkorhaz.hu
Telefon: 92/507-500
Fax: 92/331-405
 2018. december 13.
Névnap: Luca, Otília
Szöveg keresés:

 
Utolsó módosítás: 2014.05.05.
Látogatók: 19887

OktatásA Belgyógyászati Osztály feladata, sőt hivatása a gyógyítás, tudományos kutatás és szakmai önfejlesztés mellett az oktatás is. Tevékenységünk ezen a téren is széleskörű.

Graduális képzés

Belgyógyászati Osztály aktívan részt vesz az orvostanhallgatók képzésében, már az első éves ápolástan gyakorlattól kezdve. Az Osztályunkat felkereső medikusok a harmadéves propedeutika, majd szigorló évi belgyógyászat gyakorlat során szakmai felügyelettel részt vesznek a mindennapi betegellátásban, fokozatosan felkészülve a pályakezdésre. A Pécsi Tudományegyetem Orvostudományi Karának ötödéves magyar és angol nyelvű hallgatói tantermi előadásaikon is találkozhatnak velünk, elsősorban gasztroenterológiai témakörben.
Az Osztály szakorvosai előadóként nagy szerepet vállalnak a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központjában tanuló szakápolók, dietetikusok és gyógytornászok oktatásában.
Az Osztály lehetőséget teremt szakdolgozatok témájának kiválasztására, konzulensi feladatokat is ellátva. Ezen kívül a záróvizsgákon a vizsgabizottság tagjaként is képviseljük magunkat mind az Orvostudományi, mind az Egészségtudományi Karon.

Posztgraduális képzés

Az Osztály folyamatosan részt vesz az általános belgyógyász, családorvos, kardiológus, neurológus, radiológus és sürgősségi orvostan rezidensek, valamint a belgyógyász és sportorvos szakorvosjelöltek képzésében.
Rendszeresen tartunk akkreditált, kreditpontos továbbképző tanfolyamokat a saját és társszakmák képviselőinek.

Ph.D program

Dr. Gasztonyi Beáta Ph.D Med. Habil osztályvezető főorvos Ph.D opponensként és alprogramvezetőként is szorgalmazza a klinikai tudományos munkát. Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Orvostudományi Kar – Klinikai Orvostudományok Doktori Iskola Reprodukciós egészségtan című programjához tartozó „Terhességi immunológia, Gasztrointesztinális betegségekkel szövődött terhesség, Autoimmun betegségek szerepe az infertilitásban” alprogram vezetője. Hallgatója Dr. Kovács Mónika.


nyomtatoNyomtatható verzió