Zala Megyei Szent Rafael Kórház hivatalos honlapja - KP. labor - Bemutatkozás  
8900 Zalaegerszeg Zrínyi u. 1.
E-mail:zmkorhaz@zmkorhaz.hu
Telefon: 92/507-500
Fax: 92/331-405
Betegirányító: 92/507-509,
507-574
 2018. január 22.
Névnap: Vince, Artúr
Szöveg keresés:

 
Utolsó módosítás: 2010.09.14.
Látogatók: 42003

Bemutatkozás

A Zala Megyei Kórház Központi Laboratóriuma két egységből áll. A Diagnosztikai Tömb II. emeletét foglalja el az analitikai részleg, ahol a tényleges mintafeldolgozás folyik. A Rendelőintézet 2. emeletén a járóbeteg rendelés helyezkedik el. Itt történik a járóbetegek fogadása, a vérvétel, egyéb vizsgálati anyagok átvétele és a leletkiadás járóbetegek részére. A két egység között szerves munkakapcsolat folyik a dolgozók reszortbeosztását, munkaterületi forgását illetően is.

A Központi Laboratórium a Zala Megyei Kórház fekvőbetegeinek, Zala Megye járóbetegeinek végez elsősorban vizsgálatokat. Egyes speciális vizsgálatokat szerződés alapján területen kívüli betegeknek is elvégzünk.

Az orvosi laboratórium feladata diagnosztikai célú vizsgálatok végzése humán eredetű biológiai mintákból. Ennek megfelelően feladata, hogy betegek és esetenként egészségesek (szűrővizsgálati) anyagaiból az orvosok részére klinikailag hasznos, az egészségi állapot megítélését segítő információt szolgáltasson, segítse az eredmények értékelését és szükség esetén további célirányos vizsgálatokat javasoljon. Analitikai feladatai :

kémiai, hematológiai, immunológiai, szerológiai vizsgálatok, gyógyszerszint meghatározások és egyéb ( a kérőlapon részletezett) vizsgálatok.


Az orvosi laboratórium olyan munkahely, ahol a technikai kompetencia mellet a szakmai kompetenciának is érvényesülnie kell. Ezért jogos igény mind a felügyeleti szervek, mind a”vevők”, és a magunk részéről is, hogy a laboratórium által kiadott leletek a szakma technikai színvonalának megfelelően megbízhatóak legyenek és összhangban álljanak a klinikai elvárásokkal. E célt szolgálják a géppark fejlesztései, a szakmai továbbképzések, a munkafolyamatok rendszeres betanulásai és a külső ,belső minőségbiztosítás.

Osztály

Laborunk területén 2009.március óta önálló részlegként Mikrobiológiai Laboratórium működik.


nyomtatoNyomtatható verzió