Zala Megyei Szent Rafael Kórház hivatalos honlapja - Gyógyszertár - Bemutatkozás  
8900 Zalaegerszeg Zrínyi u. 1.
E-mail:zmkorhaz@zmkorhaz.hu
Telefon: 92/507-500
Fax: 92/331-405
Betegirányító: 92/507-509,
507-574
 2018. szeptember 24.
Névnap: Gellért, Mercédesz
Szöveg keresés:

 
Utolsó módosítás: 2018.07.26.
Látogatók: 35157

GYÓGYSZERTÁR


A Központi Gyógyszertár alapfeladatát az Intézeti Gyógyszertár valósítja meg, ezen kívül további két szaktevékenységet biztosít a közforgalmú gyógyszertár tekintetében – a közvetlen lakossági gyógyszerellátással, valamint a Cytostatikus Laboratórium tekintetében – az onkológiai, pulmonológiai és immunológiai betegek számára készített cytostatikus keverékinfúziók előállításával.


Intézeti gyógyszertár

A Zala Megyei Kórház Központi Gyógyszertára a kórház Zrínyi utcai telephelyén a H épületben (az étkező mellett) található (http://www.zmkorhaz.hu/viewer.php?docid=1500).

Fő feladata a biztonságos és ellenőrzött minőségű gyógyszerkészlet kialakítása, naprakész szakmai információ biztosítása, továbbá az egyedileg készített magisztrális gyógyszerkészítmények előállítása. Mivel a benn fekvő betegek általában súlyos esetek, a gyógyszerválaszték is elsősorban az ilyen szituációk kezeléséhez szükséges készítményeket foglalja magában. A gyógyszerészi munka része a betegek optimális ellátásának szem előtt tartása mellett a gazdasági egyensúly megtartása is.


Cytostatikus Laboratórium

Az országban elsők között, 2008-ban vezette be a CATO rendszert, amely a legszigorúbb minőségbiztosítási előírásoknak is megfelelő informatikai program a terápia tervezéstől egészen a keverékinfúziók validált körülmények között történő előállításáig.


Közforgalmú gyógyszertár

A járóbeteg ellátáshoz hozzájárul az Egerszeg Gyógyszertár amely 2006-ban nyílt. Segítséget jelent minden intézetünkben és egyéb egészségügyi ellátóhelyen felírt vények, vény nélküli gyógyszerkészítmények, gyógytápszerek és gyógyászati segédeszközök betegek számára való hozzáférhetőségéhez.

Az összes szervezeti egységünk részt vesz a gyógyszerészhallgatók, asszisztensek és szakasszisztensek gyakorlati képzéseben.

A gyógyszertár továbbá közreműködik az összes, intézményben folyó klinikai vizsgálatokban is.


nyomtatoNyomtatható verzió