Zala Megyei Szent Rafael Kórház hivatalos honlapja - Élelmezés - Élelmiszerbiztonsági politika  
8900 Zalaegerszeg Zrínyi u. 1.
E-mail:zmkorhaz@zmkorhaz.hu
Telefon: 92/507-500
Fax: 92/331-405
Betegirányító: 92/507-509
92/507-574, 92/507-568
 2019. január 19.
Névnap: Sára, Márió
Szöveg keresés:

 
Utolsó módosítás: 2010.09.14.
Látogatók: 17652

Élelmiszerbiztonsági politika


Az egység célja a biztonságos és jó minőségű termék előállítása az orvosi és diétás előírásokat, valamint a fogyasztó igényeit követve.

Az állandó fogyasztói igény követésén kívül törekedni szeretnénk arra, hogy az általunk előállított ételek a lehető legbiztonságosabb körülmények között, gondos odafigyeléssel készüljenek.


Ennek érdekében a következőket kívánjuk tenni:


  • A biztonságos élelmiszergyártást szolgáló, kidolgozott  HACCP Élelmiszer Biztonsági Rendszer folyamatos alkalmazása, és annak rendszeres ellenőrzése.
  • A beszerzett termékek és nyersanyagok megvásárlásánál törekszünk arra, hogy a legjobb minőségű és élelmiszer biztonsági szempontból megfelelő kerüljön csak megvásárlásra. Ennek érdekében a beszállított termékeket megbízható, közforgalomból vásároljuk vagy megfelelőségét garantáló nyilatkozatot kérünk és a beérkezett árut szemrevételezéssel érzékszervi úton ellenőrizzük.
  • Ételkészítési gyakorlatunkat lehetőségeinkhez mérten javítjuk, korszerűsítjük. Termelési és tálalási környezetünket fokozatosan korszerűsítjük – és termelő berendezéseinkkel igyekszünk megfelelni az Európai Uniós elvárásoknak, úgy hogy ételeink feleljenek meg a biztonsági és minőségi elvárásoknak és a fogyasztók (dolgozók, betegek, diétára szorulók) igényeinek.
  • Fokozott figyelmet fordítunk a szakképzett munkaerő foglalkoztatására és továbbképzésükre. Dolgozóinkat folyamatos oktatással, képzéssel készítjük fel a biztonságos élelmiszer előállítás módszereire.
  • Korszerű, az előírásoknak eleget tevő konyhai és személyi higiéniai feltételrendszert biztosítunk és az utasításokban foglaltak betartását megköveteljük.
 
 
nyomtatoNyomtatható verzió