Zala Megyei Szent Rafael Kórház hivatalos honlapja -  
8900 Zalaegerszeg Zrínyi u. 1.
E-mail:zmkorhaz@zmkorhaz.hu
Telefon: 92/507-500
Fax: 92/331-405
 2018. október 20.
Névnap: Vendel
Szöveg keresés:

 
Utolsó módosítás: 2014.04.14.
Látogatók: 14262

Építőmesteri és Szakipari Osztály


Alapvető feladata, az intézet által több telephelyen kezelt épületállomány folyamatos és zavartalan használatának biztosítása, a jogszabályok által támasztott minimumfeltételek megteremtése, azok műszaki színvonalának a lehetőségekhez mérten történő emelése.
Osztályunk végzi az intézeti vagyonkataszter és épületstatisztika vezetését, ezek frissítését, illetve a kapcsolódó adatszolgáltatásokat, továbbá a digitális tervtár kezelését és folyamatos újítását.
Ellátjuk a fentiekhez kapcsolódó hatósági feladatokat, a szükséges adatszolgáltatást.
Egyeztetéseket folytatunk a külső tervezőkkel, szakértőkkel a tervezett intézeti beruházások vonatkozásában, koordinációt végzünk az elindult munkák kivitelezőivel és szakhatóságaival.

A létesítményfenntartás, üzemeltetés köréből a kőműves, burkoló, festő, asztalos, lakatos és esztergályos munkákat végzi. A létszám szorosan az igényekhez igazodik: asztalos 3 fő, lakatos 3 fő, esztergályos 1 fő, festő 5 fő, kőműves 2 fő, burkoló 1 fő, művezető 2 fő, osztályvezető 1 fő. Az intézeti feladatok mellett esetenként - a szabad kapacitás mértékéig - külső megbízást is teljesítünk.

A műhelyeink főbb jellemzői:

asztalos műhely: épület-és bútorasztalos faladatok ellátása; új elkészítés és javítás, továbbá üvegezés.
Főbb gépek: lapszabász körfűrész, szalagfűrész, kombinált faipari gép (vastagolás-egyengetés-marás), gérvágó-daraboló körfűrész.

lakatos műhely: kisebb épületlakatos és szerkezetépítési feladatok végzése, továbbá beépített technológiai berendezések (élelmezési, mosodai), kórházbútorok és szállítóeszközök gyártása, javítása.
Főbb gépek: állványos fúrók és köszörűk, darabológép, villamos ív- és lánghegesztők, esztergagép.

festő műhely: festési, tapétázási és mázolási feladatok ellátása épületekben és mobiliákon.
Főbb eszközök: kompresszor, kézi villamos csiszolók, festékszórók.

kőműves-burkoló műhely: kisebb átalakítási, javítási és karbantartási feladatok végzése épületekben, és a kapcsolódó műtárgyakon.
Főbb eszközök, gépek: mobil 5m-es alum. állvány, betonkeverő gépek, bakállványok
pvc hegesztőgép, villamos kéziszerszámok.
nyomtatoNyomtatható verzió