Zala Megyei Szent Rafael Kórház hivatalos honlapja - Szolgáltatás - Működésünk  
8900 Zalaegerszeg Zrínyi u. 1.
E-mail:zmkorhaz@zmkorhaz.hu
Telefon: 92/507-500
Fax: 92/331-405
Betegirányító: 92/507-509,
507-574
 2018. február 22.
Névnap: Gerzson
Szöveg keresés:

 
Utolsó módosítás: 2014.08.26.
Látogatók: 16803

Mûködésünk


Osztályunk üzemelteti az intézeti felvonókat és fizetõparkolókat.

Parkolás

Fizetõparkoló a ZMK mindkét telephelyén mûködik. A Zrínyi úti telephelyen a fõépület elõtt található parkoló naponta 07 00-19 00-ig üzemel parkolóõrrel. A  parkolási  díj 160 Ft  óránként. Mozgáskorlátozottak részére szintén a Fõlépület elõtti parkolóban alakítottunk ki díjmentes parkolóhelyeket.
Intézetünk belsõ területén  - betegszállítás esetén  -  a kijelölt parkolási zónákban 30 percig térítésmentes a parkolás. Ezen idõ letelte után óránként 500 Ft-os parkolási díjat kell fizetni a parkolást igénybevevõknek.
Pózván a bejárattal szemben lévõ fizetõparkolónkban naponta 7 30-15 30 között óránként 120 Ft a parkolási díj. Tájékoztatjuk, hogy intézetünk parkolói nem minõsülnek õrzött területnek. A parkolás igénybevétele során a gépjármûben keletkezett károkért
a Zala Megyei Kórház felelõsséggel nem tartozik.

Orvos-Nõvérszálló

Intézetünk Orvos-Nõvérszállót tart fenn,az egészségügyi dolgozók lakhatási gondjának megoldására. A négyszintes épület a város szívében, 5 percre a kórháztól a Kossuth u. 46-48 szám alatt található.
A szálló 120 férõhelyes, szintenként 15 szoba van. A szobák 2 ágyasak, kelet-nyugati fekvésûek. A Kossuth útra nézõ szobákhoz erkély is tartozik. Szobáink bútorozottan állnak az igénybevevõk rendelkezésére, de egyedi kérésre saját bútorzattal is berendezhetõk.
A szállón vendégszobákat is kialakítottunk azok részére, akik egészségügyi továbbképzésen, szakmai gyakorlaton vesznek részt valamint a kórházban kezelt betegek vidéki hozzátartozóiként igénylik a szálláslehetõséget.
A vendégszoba napi díja: 3.000 Ft/fő/éj.
Az Orvos- Nõvérszállón takarítói  és éjjel-nappali portaszolgálat  vehetõ igénybe, a szállógondnok irányításával.

Intézeti Üdülõ

A Zala Megyei Kórház  a Vonyarcvashegyi  Intézeti Üdülõben biztosít munkatársai és nyugdíjasai részére üdülési  lehetõséget  kedvezményes áron a nyári idõszakban. A beutaltak egy hetes  turnusokban pihenhetnek a jól felszerelt üdülõben a Balaton partján.

Kertészet

Kertészetünk nagy gondot fordít intézetünk parkosítására, külsõ - belsõ környezetünk szépítésére. Fõ feladata a zöldfelületek gondozása és ápolása, egy- és  kétnyári virágok nevelése,  virágágyások  beültetése  és azok gondozása. Üvegházainkban termelünk örökzöldeket, virágzó cserjéket, dísznövényeket.
Igényes munkánk eredményeként  2009 évben  kórházunk a  „Virágos Zalaegerszegért „  parkosítási  versenyben  kiemelt különdíjat  kapott.

Ellátjuk a nehéz fizikai munkát igénylõ kézi és gépi anyagmozgatást valamint a kórházban képzõdõ kommunális és veszélyes hulladék intézeten belüli szállítását.

Külsõ szolgáltatók

 Osztályunk kapcsolatot  tart külsõ szolgáltatókkal. Intézetünkbõl a kom munális hulladékot a Zala Depó Kft., a  veszélyes hulladékot a Zöld Zóna Kft. szállítja el.

 A Zala Megyei Kórház õrzés- és vagyonvédelmét a Pajzs 07 Zrt.biztosítja. A személy- és áruszállítást a Transhumán Kft. fuvarozó végzi.

Környezetvédelem

 A Zala Megyei Kórház nagy gondot fordít a környezetvédelemre. Igyekszünk a hatályos jogszabályok és elõírások szerint gyûjteni, valamint ártalmatlanításra átadni a mûködésünk során keletkezett hulladékokat.
 Ellenõrizzük, hogy az épületek fûtésébõl és melegvíz ellátásából származó légszennyezõ anyagok ne lépjék túl az elõírt határértékeket. Intézményünk kiemelt célja a hulladékok lehetõség szerinti csökkentése és  természetesen az újrahasznosítható hulladékok arányának növelése. Fõ céljaink közé tartozik még a felhasznált energia mennyiségének lehetõ legkisebb mértékre történõ redukálása.
A kórház környezetének tisztán tartása is elsõdleges szempontunk. Szorgos  munkatársaink  rendszeresen  összegyûjtik  az udvaron eldobált szemetet.
Bízunk abban, hogy az elkövetkezendõ években munkatársaink és a kórházban  megforduló emberek szemléletében megerõsödik a környezetvédelem  iránti felelõsség, és együttmûködve jelentõs eredményeket érünk el  mind a hulladékgazdálkodás, mind pedig  a közvetlen természeti környezetünk megóvásának körében.


nyomtatoNyomtatható verzió