Zala Megyei Szent Rafael Kórház hivatalos honlapja - Szolgáltatás - Működésünk  
8900 Zalaegerszeg Zrínyi u. 1.
E-mail:zmkorhaz@zmkorhaz.hu
Telefon: 92/507-500
Fax: 92/331-405
Betegirányító: 92/507-509
92/507-574, 92/507-568
 2019. június 24.
Névnap: Iván
Szöveg keresés:

 
Utolsó módosítás: 2018.03.07.
Látogatók: 27278

BELSŐ SZÁLLÍTÁS - ÉPÍTMÉNYTAKARÍTÁS

A diszpécser irányításával ellátjuk az osztályok és raktárak részéről felmerülő, nehéz fizikai munkát igénylő kézi és gépi anyagmozgatást valamint a kórházban képződő kommunális- és veszélyes hulladék intézeten belüli gyűjtését, tárolását, és szállításra való előkészítését. Kommunális hulladékainkat szelektíven gyűjtjük. Külön kezeljük a műanyagot, a csomagolási és papír hulladékot, üveget, fémet és a zöld hulladékot.

Kertészeti dolgozóink és az udvari betanított munkások biztosítják az intézet telephelyeinek rendezettségét, a külső – belső utak, járdák tisztán tartását, téli időszakban a hóeltakarítást és a síkosságmentesítést.

Munkatársaink 600 - 1500 óráig állnak intézetünk osztályainak és raktárainak rendelkezésére.

FELVONÓKEZELÉS

Osztályunk 2 fő felvonókezelővel látja el a Zrínyi úti telephely rendelőintézeti felvonójának biztonságos működtetését.

FIZETŐPARKOLÓ MŰKÖDTETÉSE

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház Zrínyi úti telephelyén fizetőparkolót működtet. A főépület előtt található parkolót osztályunk naponta 0700 – 1900 - ig üzemelteti, 2 fő parkolóőrrel.
A parkolási díj 300 Ft óránként.

A parkolóban a mozgáskorlátozottak a számukra kijelölt parkolóhelyeket díjmentesen vehetik igénybe.

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház mindkét telephelyén a gépjárművel történő parkolásra a kórház Parkolási Szabályzata vonatkozik.

A parkolás igénybevételére a Zala Megyei Szent Rafael Kórház mindkét telephelyén belső parkolók kerültek kialakításra. A belső telephely területén lévő parkolóhelyek használata a Zala Megyei Szent Rafael Kórházzal közalkalmazotti, vagy szerződéses munkajogviszonyban állók számára díjköteles, melynek összege bruttó 4.800 Ft / év összegben kerül meghatározásra. A díj összege évente felülvizsgálatra kerül.

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház dolgozói részére az intézmény területén fő munkaidőn kívül (16.00-tól 7.00 óráig) díjmentes parkolási lehetőséget biztosít, melynek igénybevételéhez kórházi kitűző felmutatása szükséges.

A Kórház székhelyére és telephelyére a betegek és látogatók gépjárművel nem hajthatnak be, ott nem parkolhatnak csak külön engedéllyel.

Osztályunk végzi a parkolókártya kiadását, nyilvántartását és visszavonását.

Intézetünk Pózva – i telephelyén az intézet bejáratával szemben található parkoló díjmentesen vehető igénybe.

 

Intézetünk parkolói nem minősülnek őrzött területnek. A parkolás igénybevétele során a gépjárműben keletkezett károkért a Zala Megyei Szent Rafael Kórház felelősséggel nem tartozik.

ORVOS – NŐVÉRSZÁLLÓ

Intézetünk Orvos - Nővérszállót tart fenn az egészségügyi dolgozók lakhatási

gondjának megoldására.

A négyszintes épület a város szívében - 5 percre a kórháztól - a Kossuth u. 46-48. szám

alatt található.

A szálló 120 férőhelyes, szintenként 15 szobával. A szobák 2 ágyasak, kelet-nyugati fekvésűek. A Kossuth Lajos útra néző szobákhoz erkély is tartozik. Szobáink bútorozottan állnak az igénybe vevők rendelkezésére, de egyedi kérésre saját bútorzattal is berendezhetők. A közösen használt helyiségek jól felszereltek.

A szállón vendégszobákat is kialakítottunk és térítési díj ellenében igénybe vehetik

akik egészségügyi továbbképzésen, szakmai gyakorlaton vesznek részt, valamint

a kórházban kezelt betegek vidéki hozzátartozóiként igénylik a szálláslehetőséget.

Az Orvos- Nővérszállón a gondnok irányításával takarítói, és éjjel – nappali portaszolgálat működik és áll a lakók rendelkezésére.

Orvos – Nővérszálló elérhetősége:

Zalaegerszeg, Kossuth L. u. 46-48.
Telefon: (92) 312-736

 

PARKFENNTARTÁS

NAGY GONDOT FORDÍTUNK KÜLSŐ – BELSŐ KÖRNYEZETÜNK SZÉPÍTÉSÉRE

Kertészetünk végzi intézetünk zöld területeinek tisztán tartását, parkok pázsitok és virágágyások gondozását, dísznövények egy – és kétnyári virágok termesztését és kiültetését.

Üvegházainkban örökzöldeket, virágzó cserjéket, dísznövényeket, egynyári növényeket termesztünk az intézmény számára, hogy a betegek, munkatársaink komfortérzetét javítsuk, illetve ezeket a növényeket vállalkozások és magánszemélyek is megvásárolhatják.

Érdeklődni személyesen, vagy a (92) 510-500/2348 – as telefonszámon lehet.

INTÉZETI ÜDÜLŐ

Osztályunk működteti a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Vonyarcvashegyi Intézeti Üdülőjét.
A nyári időszakban munkatársaink és nyugdíjas kollégáink valamint hozzátartozóik egy hetes turnusokban pihenhetnek kedvezményes áron megújult környezetben, új bútorokkal, berendezési és használati tárgyakkal felszerelt üdülőnkben a Balaton partján.

KOMMUNÁLIS ÉS VESZÉLYES HULLADÉK KEZELÉSE

Gondoskodunk az intézetben keletkező nem veszélyes hulladékok szelektív gyűjtéséről, tárolásáról és elszállíttatásáról amely feladatot a helyi önkormányzat erre a tevékenységre kijelölt szakvállalkozója – a ZALA - Müllex Kft. - jogosult ellátni.

A gyógyítást végző osztályokról a képződött veszélyes hulladék naponta leszállításra és elhelyezésre kerül az átmeneti tárolóban.

FUVARSZERVEZÉS

A külső szolgáltatókkal történő együttműködés részeként osztályunk szállításszervezője koordinálja a Zala Megyei Szent Rafael Kórház személyszállítási és teherfuvarozási feladatait. Ezen túlmenően munkatársunk ellátja a taxi szolgáltatás diszpécseri teendőit.

PORTASZOLGÁLAT

A Szolgáltatási Osztály munkatársai látják el a Zala Megyei Szent Rafael Kórház telephelyein a portaszolgálati feladatot, és biztosítják az információs, recepciós szolgálatot.

ŐRZÉS – VÉDELEM

Az intézmény kerítéssel határolt területén lévő építmények, épületek – különös tekintettel az azokban található raktárakra és egyéb tároló helyiségekre – berendezések vagyonvédelmét a Szolgáltatási Osztály telepőrei látják el. Feladatuk a telephelyeken belüli általános rendfenntartás biztosítása, rendzavarás, illetéktelen behatolás megakadályozása, segítségnyújtás az intézmény dolgozóit ért esetleges támadás esetén, szükség esetén rendőri intézkedés kérése.

A Kórház székhelyén és Pózvai telephelyén a személy és vagyonvédelem érdekében kamerarendszer került kiépítésre.

nyomtatoNyomtatható verzió