Zala Megyei Szent Rafael Kórház hivatalos honlapja - Textil - Bemutatkozás 
8900 Zalaegerszeg Zrínyi u. 1.
E-mail:zmkorhaz@zmkorhaz.hu
Telefon: 92/507-500
Fax: 92/331-405
Betegirányító: 92/507-509
92/507-574, 92/507-568
 2019. február 22.
Névnap: Gerzson
Szöveg keresés:

 
Utolsó módosítás: 2018.02.06.
Látogatók: 37493

Bemutatkozás


A részleg a kórház Zalaegerszeg-Pózva telephelyén üzemel, létszáma 40 fő.
Itt történik az intézmény szennyes textíliájának mosása, javítása.

A technológiai folyamatok az ISO 9001 szabvány szerint működnek. Műveletleírások szabályozzák többek között a szennyes textília válogatás, a normál- és túlszennyezett textília mosás, piperemosás, szárítás, feldolgozás, csomagolás folyamatát.

Az üzem kialakítása és az alkalmazott mosási technológia az egészségügyi intézmények higiénikus mosási követelményeinek megfelelnek. A részlegnél külön helyiségekben történik a szennyes textília tételes átvétele, mosásra előválogatása, mosása és a tiszta textília szárítása, feldolgozása, raktározása és osztályonkénti szortírozása, kiadása.
A szennyes- és a tiszta oldal között, a higiéniai előírásoknak megfelelő tisztálkodást és átöltözést szolgáló zsilip működik.

A szennyes textília tisztítása a kemo- és dezinfekciós eljárásnak megfelelő mosó-, fertőtlenítő- és adalékszerekkel, 80-90 °C hőmérsékletű mosólével csőmosó és mosó-csavaró gépekben zajlik. Ezek kapacitása 4-5 tonna/ műszak.

A textília szárítása nagy teljesítményű szárítógépben történik, majd az optimális nedvesség elérése után kézi válogatással előkészítjük feldolgozásra. A síktextília feldolgozásához két nagy teljesítményű mángorló gép áll rendelkezésre, a beteg- és műtős ruha szárítása, vasalása finisherben történik.

A tiszta textília osztályonkénti szortírozásra és csomagolásra kerül a részleg tiszta ruharaktárában.
A textília két telephely közötti szállítását a Transhuman Kft. végzi.

Az intézeti textíliák javítását saját varrodánkban végezzük. A műtők részére itt készülnek a műtős ruhák, valamint az osztályok részére függönyök, etető- és mosdató ruhák.
Itt történik a javíthatatlan textíliák leselejtezése is, aminek egy részét újra hasznosítjuk, a többit pedig értékesítjük.

A fő feladatunk - mely a Kórház textiligényének ellátása - mellett szabad kapacitásban bérmosást és feldolgozást  végzünk külső megrendelők részére.
A részleg profilján belül teljes körű  szolgáltatást nyújt - többek között -szociális intézmények, panziók, vendéglátó egységek, oktatási intézmények és a lakosság igényeinek kielégítésére.
Termékek széles skálájának feldolgozása: ágynemű, szobai textília, éttermi textília, wellness és masszázs textília, dekorációs textil termékek, függönyök és sötétítők, rongy- és normál szőnyegek, munkaruházat, mop-ok, matracok és ágybetétek mosása vagy tisztítása rövid vállalási határidőn belül.

A textiltisztító részleg éves szintű kapacitása: 1.200.000 kg textília.

Gépparkunk összetétele:
 • 1 db Senking P 18-16 rekeszes csőmosógép
 • 2 db Passat szárító
 • 2 db Textima 150 kg töltetsúlyú ipari mosógép
 • 1 db Lavamac szárító
 • 7 db különböző töltetsúlyú ipari mosógép
 • 1 db Textima szárító
 • 1 db Passat prés
 • 2 db gőzös szárító
 • 2 db Textima mosó-csavaró gép
 • 1 db Primus mosógép
nyomtatoNyomtatható verzió