Zala Megyei Szent Rafael Kórház hivatalos honlapja - Hírek  
8900 Zalaegerszeg Zrínyi u. 1.
E-mail:zmkorhaz@zmkorhaz.hu
Telefon: 92/507-500
Fax: 92/331-405
Betegirányító: 92/507-509
92/507-574, 92/507-568
 2019. február 20.
Névnap: Aladár, Álmos
Szöveg keresés:

 
Utolsó módosítás: 2010.09.14.
Látogatók: 19905

Közlemények, hírek az ISPITA Alapítványról


Megújult a megyei kórház fizioterápiás osztálya

Zalaegerszeg - Jelentős átalakítások történtek a Zala Megyei Kórház fizioterápiás osztályán. Az 5,5 millió forintos fejlesztés eredményét szerdán mutatták be.
2009. szeptember. 10. csütörtök - Forrás: zalaihirlap.hu

A változások a hévízi reumakórházzal kialakított egyedülálló szakmai kooperációnak is köszönhetők - emelte ki dr. Csidei Irén főigazgató, amikor bemutatta az osztály új szakmai vezetőjét, dr. Szekeres Lászlót, a hévízi intézmény orvos-igazgatóját. Az előrelépéshez szükséges összeg jelentős részét az Ispita Alapítvány biztosította, melynek kuratóriumi elnöke, Lukács Tibor megköszönte, hogy a támogatók a nehéz gazdasági helyzetben is áldoztak a kórház céljaira.

Virágné dr. Móga Julianna, a fejlesztést 1 millió forinttal támogató Color Kft. színeiben prevenciós programjukról szólt, melynek keretében fizioterápiás szolgáltatásokat biztosítanak 40 év feletti hölgy dolgozóik részére.

Dr. Szekeres László beszélt az új, multifunkciós elektroterápiás eszközök által kínált lehetőségekről, s az informatikai háttér fejlesztéséről, ami lehetővé teszi, hogy a kezelések optimális sorrendben történjenek. Gombosné Papp Judit vezető gyógytornász elmondta, egyszerűsödött az előjegyzés, emellett a betegek személyre szóló órarendet kapnak, melyen szerepel valamennyi kezelésük időpontja és helye. Bemutatta a megújult vízitorna szobát, a sokoldalúan használható speciális függesztőrácsot, az elsősorban mozgássérülteknél alkalmazott mobil kezelőágyakat s az új tornaeszközöket.

Modern lélegeztetőgéppel gyarapodott a Zala Megyei Kórház

Az egy százalékos adófelajánlásokból vásárolt új lélegeztetőgéppel gyarapodott szerdán a Zala Megyei Kórház intenzív osztálya, ahol jelenleg egy beteget kezelnek H1N1 vírus fertőzésének gyanújával.
2010. február. 03. - Forrás: zalaihirlap.hu

Csidei Irén, az intézmény főigazgatója az ünnepélyes átadáson azt mondta: a legsúlyosabb betegek ápolását szolgálja a 4,4 millió forintért az Ispita Alapítvány által vásárolt és adományozott készülék, amelyre egyre inkább szükség van.

ISPITA20100209
Az új gép a tartós lélegeztetést is biztonságosabbá teszi – Fotó: Katona Tibor, Zalai Hírlap
  
Arról már Kránicz Katalin osztályvezető főorvos számolt be, hogy a 12 ágyas intenzív terápiás és aneszteziológiai osztályon minden ágyhoz tartozik lélegeztetőgép, amelyek közül most már hat tartozik a legnagyobb tudású készülékek közé. Az új berendezés előnye, hogy egyénre szabott terápiát tesz lehetővé, igénybevétele sokkal kevésbé terheli meg a betegeket és a hosszabb kezelésre szorulók számára is biztonságosan használható.
   
Tavaly már 550 beteget ápoltak a zalaegerszegi intenzív osztályon, minden második páciens mesterséges lélegeztetésre is szorult. Az így kezelt betegek mintegy 40 százalékát 48 óránál is tovább lélegeztették, de voltak 30-60 napon túl is gépre kapcsolt betegek.
   
A főorvos elmondta: az intenzív osztályon az utóbbi hónapokban több mint tíz olyan beteget kezeltek, aki a H1N1 vírus fertőzése vagy annak gyanúja miatt szorult ellátásra. A kezeltek közül ketten meghaltak az új vírus szövődményeinek következményeként, a többiek gyógyultan hagyták el az osztályt.
   
Jelenleg egy ember fekszik a zalaegerszegi intenzív osztályon a H1N1 vírus fertőzésével összefüggésben, de a főorvos a hozzátartozók kérésére más információt nem adhatott a betegről.
nyomtatoNyomtatható verzió