Zala Megyei Szent Rafael Kórház hivatalos honlapja -  
8900 Zalaegerszeg Zrínyi u. 1.
E-mail:zmkorhaz@zmkorhaz.hu
Telefon: 92/507-500
Fax: 92/331-405
Betegirányító: 92/507-509
92/507-574, 92/507-568
 2019. január 23.
Névnap: Zelma, Rajmund
Szöveg keresés:

 
Utolsó módosítás: 2012.11.06.
Látogatók: 20303

A Zalai Nyitott Szív Egyesület


A Zalai Nyitott Szív Egyesület 1997. júniusában klubként kezdte meg működését, majd év végén egyesületté alakult. Jelenleg közhasznú szervezet, tagjainak száma meghaladja a 100 főt.
Célul tűzte a szívbetegek , elsősorban szívműtöttek, infarktuson átesettek összefogását,  rehabilitációjuk segítését, a vezető haláloknak számító szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzésében való közreműködést.
Ennek érdekében  a nyári két hónapos szünet kivételével minden hónap első péntekén 17 órakor találkozunk a zalaegerszegi Egészségügyi Főiskola nagyelőadójában ( Landorhegyi u. 33.) és közérdeklődésre számot tartó előadások részesei vagyunk.
Szoros kapcsolatot ápolunk a Zala Megyei Kórház  vezetőivel, orvosaival, egészségügyi dolgozóival, akiktől folyamatosan kapjuk az önzetlen segítséget. Széles kapcsolatrendszerünkben egészségügyi valamint felsőoktatási intézményekkel, a Városi és a Megyei Önkormányzattal, társ civil szervezetekkel, s nem utolsó sorban a Sajtó képviselőivel ( kiemelten  a Zalai Hírlap, ZalaEgerszeg, Zalaegerszegi TV, helyi rádiók) való együttműködés teszi tartalmassá a tevékenységünket.
Köszönettel tartozunk mindazoknak a cégeknek, magánszemélyeknek,  akik  személyi jövedelemadójuk 1 %-át  nekünk címezték. Ezek a források lehetővé tették, hogy a  zalai szívcentrumnak különböző gyógyító eszközök pl életmentő készülék vagy   a nővérek munkáját segítő eszközök, a betegek kikapcsolódásához hozzájáruló modern tv-készülék a rehabilitációs osztályon – beszerzésében  tudtunk részt vállalni.
Fontosnak tartjuk, hogy társ szervezetekkel együttműködve minden év szeptemberében megrendezzük a Szívünk Világnapját, amikor is  a szív- és érrendszeri megbetegedések megelőzését szolgáló előadások, szűrések, bemutatók  több száz embert mozgatnak meg. De nem csak ilyenkor vagyunk nyitottak, bármely programunkon szívesen látjuk az érdeklődőket.
Sikeresek a szakmai tapasztalatcserékkel egybekötött kirándulásaink, kötetlen klubfoglalkozásaink, a gyógytorna és a nordic walking programok pedig az egészséges élet egyik alappillérét, a rendszeres mozgást kívánja napi szükségletté fejleszteni.

Munkásságunk másfél évtizede alatt ismertté tettük tevékenységünket és szeretnénk, ha a továbbiakban is csatlakoznának hozzánk érdeklődők, aktív segítők.

Az Egyesület 9 tagú vezetősége  szeretettel vár minden érdeklődőt.

Címünk:
Zalai Nyitott Szív Egyesület
8900. Zalaegerszeg, Landorhegyi u. 30.
Elnök:
Jakab Vilmos. Tel: 06/30/7402828
Alelnök:
dr. Motyovszki Ákos kardiológus főorvos
Bozsér Erzsébet Tel: 20/9667 542
Titkár:
Horváth István
Gazdasági vezető:
Szalai Csaba
Elnökség tagjai:  
Ambrus Lászlóné
Both Istvánné
Jakab Vilmosné
Lukács Józsefné
Felügyelő Bizottság elnöke:
Pusztainé Sümeghy Valéria
Tagok:
Darabos Sándorné
Radnóthy Istvánné
A Zalai Nyitott Szív Egyesület e-mail címe:
             
1
2


nyomtatoNyomtatható verzió