keresés a weboldalon

Zala Megyei Szent Rafael Kórház

A KORONAVÍRUS TERJEDÉSÉNEK MEGFÉKEZÉSÉRE

Tisztelt Pácienseink!

 A jelenlegi fertőzésveszélyes helyzetben a legfontosabb, hogy drasztikusan csökkentsük az orvos beteg-találkozásokat. Ennek végrehajtására az emberi erőforrások minisztere utasítást adott ki arról, miként működjön tovább az egészségügyi ellátás.

A rendelkezések alapján a Zala Megyei Szent Rafael Kórház tájékoztatja a pácienseket, hogy 2020 március 17-étől:

–         Kizárólag a sürgősségi beavatkozásokat végzi el, melyek célja az életveszély elhárítása, a tartós egészségkárosodás megakadályozása (stroke, infarktus., stb.) Ezzel egyidejűleg a várólisták későbbi időpontokra tolódnak.

–         Járóbeteg-ellátásra, diagnosztikára (CT, MRI, ultrahang, stb) kizárólag sürgős megjelölésű beutalóval érkezhetnek betegek.

–         A központi laboratóriumba szintén csak a sürgős megjelölésű beutalók érvényesek.

–         A szűrővizsgálatok, köztük a tüdőszűrés valamint a gondozók tevékenysége átmenetileg szünetel.

–         A fizioterápiás osztály az egyéni és csoportos járóbetegek ellátását szintén szünetelteti.

–         Az onkológia betegek megkezdett terápiája folytatódik, az operációk sürgősségéről az onko-team dönt.

–         Az osztályon fekvő betegek közül mindazokat, akiknek ápolása otthoni környezetben folytatható, otthonukba bocsátjuk.

–         A forgalom csökkentése érdekében a betegdokumentációk kiadását postai útra tereljük. Igényeiket telefonon, vagy elektronikus úton, e-mailben jelenthetik be.  Elérhetőségek: 06/92/507-500/1355-ös mellék és adatvedelem@zmkorhaz.hu.

–         Korlátozzuk a bejáratokat. A Zárda úti bejáratot csak a dolgozók használhatják. A rendelőintézetbe érkezők kizárólag a Zrínyi úti portán keresztül, a B és C épület közti belső bejáraton juthatnak az épületbe. Az SBO-ra érkezőknek a Csány tér felőli főbejáraton, majd az udvaron áthaladva kell belépniük a Sürgősségi Osztályra.

 

A további változásokról folyamatosan tájékoztatjuk Önöket. Ez egy rendkívüli helyzet, melynek célja, hogy megakadályozzuk a vírus terjedését. Kérjük a fentiek szíves tudomásul vételét, hiszen csak így tudunk vigyázni egymásra.

 

Zala Megyei Szent Rafael Kórház

További hírek

2020 szeptember 11 - péntek
Teljessé vált a digitális képalkotás

 A technológiai fejlesztést és az innovációt támogató stratégiának megfelelően bővítette eszközparkját a Zala Megyei Szent Rafael Kórház.

Csúcstechnológiát képviselő eszközre cserélte a rendelőintézet elöregedett röntgengépét, továbbá két mobil röntgennel bővítette a szívsebészet és a gyermekosztály diagnosztikai kapacitását, a pulmonológia pedig egy sebészeti képerősítővel gazdagodott.

Dr. Halász Gabriella főigazgató és Mádl Andrea gazdasági igazgató egyaránt büszke arra, hogy a költségtakarékosan gazdálkodó, tartozásmentesen működő kórház, saját forrásból tudta finanszírozni az összességében csaknem 335 millió Ft értékű beszerzést.

bővebben

2020 szeptember 04 - péntek
Szeptember 7-étől teljes körű látogatási tilalom!

Tisztelt Betegeink és Hozzátartozóik!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírus-járvány terjedésének kockázatcsökkentése érdekében – megelőző jelleggel -, szeptember 7-étől, hétfőtől, teljes körű látogatási tilalom lép érvénybe a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban.

A betegeknek küldendő csomagokat naponta két időintervallumban lehet leadni a Csány tér felőli főportán: délelőtt 10 és 12 óra között valamint délután 15-től 17 óráig. A délután leadott küldeményeket csak másnap délelőtt tudjuk továbbítani a címzetteknek. Kérjük, hogy a csomagon a címzett és az őt kezelő osztály neve olvashatóan és szerepeljen, továbbá a küldemény romlandó élelmiszert, értéket ne tartalmazzon! Pózván ismételten a porta lesz a csomagok gyűjtőpontja a fenti két időpontban.

A szakrendezések egyelőre változatlanul folytatják működésüket.

Pácienseink a kórház főépületének földszintjén valamint a rendelőintézet földszintjén kialakított beléptető pontokon át jutnak a szakrendelésekre. Itt munkatársaink ellenőrzik a beutalók meglétét, illetve a szakrendelések betegfogadási listáját. (A beutaló nélkül igénybe vehető szakrendelésekre is kötelező az időpont előzetes egyeztetése.) A Zárda úti portát a személyzeten kívül kizárólag a szülő nőt szállító személyek és az újszülöttekkel hazabocsájtott szülők vehetik igénybe.

A száj és orr eltakarására szolgáló maszk használata a kórház területén kötelező!

Kérjük a hozzátartozókat, hogy a betegek állapota iránt kizárólag 13 és 16 óra között érdeklődjenek telefonon. A délelőtt a vizsgálatokkal telik, így pontos információkat is csak ezek után tudunk közölni. Ugyanakkor a hívások megakasztják a kezeléseket és a vizsgálatokat.

A látogatási tilalom bevezetése közös érdekünk. Az Önök együttműködésével csökkenteni tudjuk a fertőzés kockázatát.

A kellemetlenségek miatt szíves megértésüket és türelmüket kérjük!

 

2020 szeptember 03 - csütörtök
Így NEM tudnak időpontot egyeztetni

Tisztelt Pácienseink!

Felhívjuk figyelmüket arra, hogy e-mailben nem tudnak időpont előjegyzést kérni a szakrendelésekre. Kérjük, hogy ilyen jellegű kéréseket ne postázzanak a zmkorhaz@zmkorhaz.hu címre!

Jelenleg kizárólag a telefonos egyeztetésre van lehetőség.

Tudjuk, hogy a vonalak terheltek, de türelmüket és szíves megértésüket kérjük.

2020 augusztus 25 - kedd
Megkezdődött a medence rekonstrukciója

 

Az Ispita Alapítvány sikeres gyűjtőmunkájának eredményeként megkezdődött a fizioterápiás osztály medencéjének és kísérő létesítményeinek felújítása. A kezelések az átépítés ideje alatt is folytatódnak, de a munkaterület leválasztása miatt meg kell változtatni a szokásos közlekedési útvonalakat.

A fiziko- és elektroterápiára érkezők(17-es kezelőtől a 23-asig) a fizioterápia déli folyosóján, a D épület irányából, a neurológia felőli bejáraton jutnak a kezelőbe. A 17-es kezelőben kap helyet a diszpécser is. A masszázs kezelésre (11-től 13-ig) valamint a gyógytornára (2-től 10-es kezelőig) érkezőknek az északi folyosó MR felőli vagy a rendelőintézet büfé felőli ajtaján kell belépniük.

A páciensek tájékozódását kitáblázással segítjük.

Az átépítést porral, zajjal, kellemetlenséggel jár, amiért az érintettek szíves megértését kérjük.

A beruházás várhatóan november végére készül el.

Köszönjük mindazok segítségét, akik anyagilag vagy munkájukkal segítették a cél megvalósítását!

2020 augusztus 24 - hétfő
Gyermekszemészet

Tisztelt Pácienseink!

A gyermekszemészeti szakrendelés kénytelen volt törölni az előjegyzett vizsgálati időpontokat. Az érintettek szeptember 15-étől kérhetnek új időpontot a betegirányító telefonszámain: 92/507-574, 507-509, 507-568.