keresés a weboldalon

Zala Megyei Szent Rafael Kórház

A KORONAVÍRUS TERJEDÉSÉNEK MEGFÉKEZÉSÉRE

Tisztelt Pácienseink!

 A jelenlegi fertőzésveszélyes helyzetben a legfontosabb, hogy drasztikusan csökkentsük az orvos beteg-találkozásokat. Ennek végrehajtására az emberi erőforrások minisztere utasítást adott ki arról, miként működjön tovább az egészségügyi ellátás.

A rendelkezések alapján a Zala Megyei Szent Rafael Kórház tájékoztatja a pácienseket, hogy 2020 március 17-étől:

–         Kizárólag a sürgősségi beavatkozásokat végzi el, melyek célja az életveszély elhárítása, a tartós egészségkárosodás megakadályozása (stroke, infarktus., stb.) Ezzel egyidejűleg a várólisták későbbi időpontokra tolódnak.

–         Járóbeteg-ellátásra, diagnosztikára (CT, MRI, ultrahang, stb) kizárólag sürgős megjelölésű beutalóval érkezhetnek betegek.

–         A központi laboratóriumba szintén csak a sürgős megjelölésű beutalók érvényesek.

–         A szűrővizsgálatok, köztük a tüdőszűrés valamint a gondozók tevékenysége átmenetileg szünetel.

–         A fizioterápiás osztály az egyéni és csoportos járóbetegek ellátását szintén szünetelteti.

–         Az onkológia betegek megkezdett terápiája folytatódik, az operációk sürgősségéről az onko-team dönt.

–         Az osztályon fekvő betegek közül mindazokat, akiknek ápolása otthoni környezetben folytatható, otthonukba bocsátjuk.

–         A forgalom csökkentése érdekében a betegdokumentációk kiadását postai útra tereljük. Igényeiket telefonon, vagy elektronikus úton, e-mailben jelenthetik be.  Elérhetőségek: 06/92/507-500/1355-ös mellék és adatvedelem@zmkorhaz.hu.

–         Korlátozzuk a bejáratokat. A Zárda úti bejáratot csak a dolgozók használhatják. A rendelőintézetbe érkezők kizárólag a Zrínyi úti portán keresztül, a B és C épület közti belső bejáraton juthatnak az épületbe. Az SBO-ra érkezőknek a Csány tér felőli főbejáraton, majd az udvaron áthaladva kell belépniük a Sürgősségi Osztályra.

 

A további változásokról folyamatosan tájékoztatjuk Önöket. Ez egy rendkívüli helyzet, melynek célja, hogy megakadályozzuk a vírus terjedését. Kérjük a fentiek szíves tudomásul vételét, hiszen csak így tudunk vigyázni egymásra.

 

Zala Megyei Szent Rafael Kórház

További hírek

2020 március 24 - kedd
Pénzbeli támogatások fogadása, felhasználása

A koronavírus elleni védekezésre a Zala Megyei Szent Rafael Kórház az ISPITA Alapítványon keresztül fogadja a pénzbeli felajánlásokat, melyeket a lélegeztetéshez szükséges egyszer használatos eszközök beszerzésére fordítunk. (Az Ispita Alapítvány számlaszáma: Budapest Bank 10104961-07114362-00000000)

 

Köszönjük!

2020 március 23 - hétfő
Felajánlások koordinálása

Tisztelt Adományozók!

Köszönjük, hogy folyamatos felajánlásaikkal vállalkozások és magánszemélyek is segítik munkánkat. Ahhoz, hogy házon belül is koordinálni tudjuk a beérkező adományokat, kérjük, hogy felajánlásaikat e-mailben, a zmkorhaz@zmkorhaz.hu címen jelezni szíveskedjenek.

Köszönjük!

2020 március 23 - hétfő
Lakossági Tájékoztató a Zala Megyei Szent Rafael Kórház jelenlegi működési rendjéről

Tisztelt Pácienseink!

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház menedzsmentje ezúton tájékoztatja a lakosságot, hogy az intézmény minden szükséges előkészületet megtett a koronavírus gyanús betegek fogadásához, s ha kell kezeléséhez. Mindez átszervezésekkel és a betegeket érintő intézkedések meghozatalával járt.

bővebben

2020 március 18 - szerda
Korlátozó intézkedések

Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020. március 19-étől a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Zrínyi és Zárda utca bejárata kizárólag személyzeti bejáratként működik.

A kórházba érkező valamennyi betegünknek a főépület főbejáratnál (Csány tér felől) kell belépnie az intézménybe. Itt egy kikérdezést szolgáló pultot alakítottunk ki. Kérjük, várjanak türelemmel míg sorra kerülnek és tartsák meg az egymás közötti 2 méteres távolságot. A kikérdezést követően munkatársaink az egyértelműen kijelölt útvonalakon irányítják tovább Önöket a rendelőkbe.

bővebben

2020 március 17 - kedd
Lakossági tájékoztató

Tisztelt Pácienseink!

A koronavírus terjedésének megakadályozására újabb intézkedéseket kell bevezetnünk.

A Zrínyi úti bejáratot éjszakákra (18.00-tól 6.00-ig) lezárjuk a gyalogosforgalom elől, a betegek csak a főbejáratot használhatják. A Zárda utcai porta kizárólag személyzeti bejáratként működik.

bővebben