keresés a weboldalon

Zala Megyei Szent Rafael Kórház
Széchenyi 2020 Magyarország Kormánya - Európai Unió - Európai Strukturális és Beruházási Alapok - Befektetés a jövőbe

II Belgyógyászat

Bemutatkozás

A Zala Megyei Kórház Belgyógyászati Osztályának valamennyi munkatársa nevében köszöntöm Önöket. Ha e sorokat olvassák, bizonyára érdekli Önöket az Osztály múltja, jelene és jövője. Remélhetően felkeresik azokat az oldalakat, amelyek a fekvőbeteg ellátás adatait tartalmazzák, továbbá átolvassák a honlap azon részeit is, ahol a legalább annyira fontos járóbeteg ellátással kapcsolatos információkat találják. Megismerhetik az osztály orvosait, szakdolgozóit, az egyes szakrendelések feladatkörét, helyszínét és rendelési idejét. Az osztály széles körű tevékenységeinek, tudományos és oktatásbeli munkájának bemutatásával megtudhatják azt is, milyen képzett szakemberek dolgoznak nap mint nap azon, hogy a gyógyító hivatás egyre magasabb színvonalának megfeleljenek.
A honlap rendszeres fejlesztésével célunk, hogy találkozzanak a legfontosabb belgyógyászati betegségekkel kapcsolatos tudnivalókkal, életmódbeli és diétás tanácsokkal, melyeket egyénre szabottan tudnak hasznosítani.

Rólunk röviden: Az osztály a Kórház Belső telephelyének két, egymáshoz közel álló, de mégis elkülönített J- és K-épületében található, ahol összesen 97 ágy szolgálja a fekvőbeteg ellátást. Az osztályhoz tartozó szakrendelések a J-, K- és M-épületben (Művese Állomás), valamint a Rendelőintézet B-szárnyában működnek.
Évente mintegy 3500 fekvőbeteget és a szakrendeléseken összesen 43000 járóbeteget látunk el. Feladataink a megbetegedési mutatók előrejelzései alapján, valamint az egészségügyet érintő radikális változásokból fakadóan várhatóan jelentősen növekedni fognak. Munkatársaimmal együtt igyekszünk, hogy a kihívásoknak mindenben megfeleljünk, így a ránk számító és bennünk megbízó betegek érdekében a lehető legtöbbet tegyük a jövőben is.

Osztályvezető főorvos: Dr. Bujtor Zoltán

Vezető ápoló:                        Kovács Ildikó