keresés a weboldalon

Zala Megyei Szent Rafael Kórház

Lakossági tájékoztató

Tisztelt Pácienseink!

A koronavírus terjedésének megakadályozására újabb intézkedéseket kell bevezetnünk.

A Zrínyi úti bejáratot éjszakákra (18.00-tól 6.00-ig) lezárjuk a gyalogosforgalom elől, a betegek csak a főbejáratot használhatják. A Zárda utcai porta kizárólag személyzeti bejáratként működik.

Miután a járvány megfékezésének lénye a találkozások csökkentése, Önök az aktuális leleteket (labor-, képalkotó vizsgálatok) személyesen nem tudják átvenni. Ezeket a dokumentumokat a beutaló orvos elektronikus úton megkapja (telefonon felvilágosítást tud adni tartalmukról), míg az ügyfélkapuval rendelkező páciensek az EESZT-ből letölthetik.

A korábban már kézhez kapott, ám elveszett betegdokumentációk, CD felvételek kiadását az adatvédelmi iroda postai úton biztosítja. Kérelmezés telefonon a 06/92/507-500/1355-ös melléken vagy e-mailben lehetséges: adatvedelem@zmkorhaz.hu  Az irodát aktuális leletkiadás miatt ne hívják!

Kérjük, hogy csak valóban sürgős esetben keressék fel a kórházat! Környezetükben is szűkítsék le a személyes kapcsolattartást, amit lehet telefonon intézzenek.

Javasoljuk, hogy figyeljék oldalunkat, hiszen a változások folyamatosak.

Feltétlenül számítunk az együttműködésükre, hiszen a jelenlegi helyzetben le kell térnünk a megszokott utakról. Lehet, hogy a kívülállók számára egyes döntéseink nem tűnnek majd logikusak, hiszen eltérnek a reflexből működő gyakorlatoktól.  A régi szabályok azonban már nem célravezetők. Az újratervezés időszakát éljük – valamennyien.

Köszönjük.

További hírek

2020 március 24 - kedd
Pénzbeli támogatások fogadása, felhasználása

A koronavírus elleni védekezésre a Zala Megyei Szent Rafael Kórház az ISPITA Alapítványon keresztül fogadja a pénzbeli felajánlásokat, melyeket a lélegeztetéshez szükséges egyszer használatos eszközök beszerzésére fordítunk. (Az Ispita Alapítvány számlaszáma: Budapest Bank 10104961-07114362-00000000)

 

Köszönjük!

2020 március 23 - hétfő
Felajánlások koordinálása

Tisztelt Adományozók!

Köszönjük, hogy folyamatos felajánlásaikkal vállalkozások és magánszemélyek is segítik munkánkat. Ahhoz, hogy házon belül is koordinálni tudjuk a beérkező adományokat, kérjük, hogy felajánlásaikat e-mailben, a zmkorhaz@zmkorhaz.hu címen jelezni szíveskedjenek.

Köszönjük!

2020 március 23 - hétfő
Lakossági Tájékoztató a Zala Megyei Szent Rafael Kórház jelenlegi működési rendjéről

Tisztelt Pácienseink!

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház menedzsmentje ezúton tájékoztatja a lakosságot, hogy az intézmény minden szükséges előkészületet megtett a koronavírus gyanús betegek fogadásához, s ha kell kezeléséhez. Mindez átszervezésekkel és a betegeket érintő intézkedések meghozatalával járt.

bővebben

2020 március 18 - szerda
Korlátozó intézkedések

Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020. március 19-étől a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Zrínyi és Zárda utca bejárata kizárólag személyzeti bejáratként működik.

A kórházba érkező valamennyi betegünknek a főépület főbejáratnál (Csány tér felől) kell belépnie az intézménybe. Itt egy kikérdezést szolgáló pultot alakítottunk ki. Kérjük, várjanak türelemmel míg sorra kerülnek és tartsák meg az egymás közötti 2 méteres távolságot. A kikérdezést követően munkatársaink az egyértelműen kijelölt útvonalakon irányítják tovább Önöket a rendelőkbe.

bővebben

2020 március 16 - hétfő
A KORONAVÍRUS TERJEDÉSÉNEK MEGFÉKEZÉSÉRE

Tisztelt Pácienseink!

 A jelenlegi fertőzésveszélyes helyzetben a legfontosabb, hogy drasztikusan csökkentsük az orvos beteg-találkozásokat. Ennek végrehajtására az emberi erőforrások minisztere utasítást adott ki arról, miként működjön tovább az egészségügyi ellátás.

bővebben