keresés a weboldalon

Zala Megyei Szent Rafael Kórház

Lakossági Tájékoztató a Zala Megyei Szent Rafael Kórház jelenlegi működési rendjéről

Tisztelt Pácienseink!

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház menedzsmentje ezúton tájékoztatja a lakosságot, hogy az intézmény minden szükséges előkészületet megtett a koronavírus gyanús betegek fogadásához, s ha kell kezeléséhez. Mindez átszervezésekkel és a betegeket érintő intézkedések meghozatalával járt.

Noha a halasztható műtétek, diagnosztikai vizsgálatok és kontrollok, stb. időben halasztódnak, fontos tudni, hogy aki sürgősségi beavatkozásra szorul megkapja a számára szükséges, legjobb ellátást. Azok a kúraszerű beavatkozások is folytatódnak, melyek elmaradása tartós egészségi állapot romláshoz vezetnének. Kérjük, hogy az onkológiai kezeléseken (kúra, osztály) csak azok jelenjenek meg, akiknek nincsenek megfázáshoz, vírusfertőzéshez hasonló tünetei és veszélyeztetett személlyel (külföldről 2 héten belül hazaérkezett vagy lázas köhögő családtaggal, ismerőssel) nem kerültek személyes kapcsolatba. Az onkológiai kezelés időbeli csúszása nem hordoz magában veszélyt, a lehetséges vírusfertőzés azonban magas kockázattal jár.

Javasoljuk, hogy aki a kezelésével, ellátásával kapcsolatban bizonytalan, telefonon konzultáljon kezelőorvosával!

A Zárda és a Zrínyi utcai porta kizárólag személyzeti bejáratként működik. A kórházba érkező valamennyi betegünknek a főépület főbejáratnál (Csány tér felől) kell belépnie az intézménybe. Itt egy kikérdezést szolgáló pultot alakítottunk ki, ahonnan munkatársaink az egyértelműen kijelölt útvonalakon irányítják tovább a pácienseket a rendelőkbe (az SBO-ra is). Kérjük, hogy több várakozó esetén szigorúan tartsák meg az egymás közti 2 méteres távolságot!

Aki sürgős „esetként” a rendelőintézetben működő valamely szakrendelésre érkezik, a Rendelőintézet főbejáratán jut be az épületbe. A földszinti pultnál kell bejelentkeznie munkatársainknál. Minden érkezőnek be kell mutatnia sürgős megjelölésű beutalóját, a traumatológiai leleten pedig a visszahívás tényét.

Az épületekben a koronavírus gyanús pácienseknek külön liftet jelöltünk ki. A többiek ezeket a felvonót – saját érdekükben – ne használják!

Az osztályokon fekvő betegeknek szánt csomagokat a hozzátartozók nem hozhatják be személyesen. A küldeményeket a főépület főbejáratánál kell leadni, naponta 13 és 15 óra között, s itt kell megvárni a betegek által hazaküldendő holmit is. Kérjük, az idősávot szíveskedjenek betartani. Ugyanez a rendelkezés érvényes a pózvai telephelyre is.

A kórház és a rendelőintézet büféje bezárt.

A kórház ebédlője csak a dolgozók számára tud étkezést biztosítani, így sajnálattal közöljük, hogy a külső megrendelők számára az ételelvitelt – a veszélyhelyzet időtartamára – felfüggesztettük.

A betegszállítók gépjárművei kizárólag a számukra kijelölt útvonalon haladhatnak.

Az Egerszeg Gyógyszertárat kívülről közelíthetik meg a kliensek.

Köszönünk minden felajánlást melyekkel munkánkat és a dolgozók ellátását segítik. Reméljük, hogy az országos és helyi intézkedésekkel valamint az Önök fegyelmezett magatartásával a lehető legalacsonyabbra sikerül leszorítani a  koronavírusos megbetegedések számát.

Megértésükre és együttműködésükre ezúttal is számítunk!

 

Tisztelettel:

 

Dr. Halász Gabriella
főigazgató

További hírek

2020 március 24 - kedd
Pénzbeli támogatások fogadása, felhasználása

A koronavírus elleni védekezésre a Zala Megyei Szent Rafael Kórház az ISPITA Alapítványon keresztül fogadja a pénzbeli felajánlásokat, melyeket a lélegeztetéshez szükséges egyszer használatos eszközök beszerzésére fordítunk. (Az Ispita Alapítvány számlaszáma: Budapest Bank 10104961-07114362-00000000)

 

Köszönjük!

2020 március 23 - hétfő
Felajánlások koordinálása

Tisztelt Adományozók!

Köszönjük, hogy folyamatos felajánlásaikkal vállalkozások és magánszemélyek is segítik munkánkat. Ahhoz, hogy házon belül is koordinálni tudjuk a beérkező adományokat, kérjük, hogy felajánlásaikat e-mailben, a zmkorhaz@zmkorhaz.hu címen jelezni szíveskedjenek.

Köszönjük!

2020 március 18 - szerda
Korlátozó intézkedések

Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020. március 19-étől a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Zrínyi és Zárda utca bejárata kizárólag személyzeti bejáratként működik.

A kórházba érkező valamennyi betegünknek a főépület főbejáratnál (Csány tér felől) kell belépnie az intézménybe. Itt egy kikérdezést szolgáló pultot alakítottunk ki. Kérjük, várjanak türelemmel míg sorra kerülnek és tartsák meg az egymás közötti 2 méteres távolságot. A kikérdezést követően munkatársaink az egyértelműen kijelölt útvonalakon irányítják tovább Önöket a rendelőkbe.

bővebben

2020 március 17 - kedd
Lakossági tájékoztató

Tisztelt Pácienseink!

A koronavírus terjedésének megakadályozására újabb intézkedéseket kell bevezetnünk.

A Zrínyi úti bejáratot éjszakákra (18.00-tól 6.00-ig) lezárjuk a gyalogosforgalom elől, a betegek csak a főbejáratot használhatják. A Zárda utcai porta kizárólag személyzeti bejáratként működik.

bővebben

2020 március 16 - hétfő
A KORONAVÍRUS TERJEDÉSÉNEK MEGFÉKEZÉSÉRE

Tisztelt Pácienseink!

 A jelenlegi fertőzésveszélyes helyzetben a legfontosabb, hogy drasztikusan csökkentsük az orvos beteg-találkozásokat. Ennek végrehajtására az emberi erőforrások minisztere utasítást adott ki arról, miként működjön tovább az egészségügyi ellátás.

bővebben