keresés a weboldalon

Zala Megyei Szent Rafael Kórház

Lakossági Tájékoztató a Zala Megyei Szent Rafael Kórház jelenlegi működési rendjéről

Tisztelt Pácienseink!

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház menedzsmentje ezúton tájékoztatja a lakosságot, hogy az intézmény minden szükséges előkészületet megtett a koronavírus gyanús betegek fogadásához, s ha kell kezeléséhez. Mindez átszervezésekkel és a betegeket érintő intézkedések meghozatalával járt.

Noha a halasztható műtétek, diagnosztikai vizsgálatok és kontrollok, stb. időben halasztódnak, fontos tudni, hogy aki sürgősségi beavatkozásra szorul megkapja a számára szükséges, legjobb ellátást. Azok a kúraszerű beavatkozások is folytatódnak, melyek elmaradása tartós egészségi állapot romláshoz vezetnének. Kérjük, hogy az onkológiai kezeléseken (kúra, osztály) csak azok jelenjenek meg, akiknek nincsenek megfázáshoz, vírusfertőzéshez hasonló tünetei és veszélyeztetett személlyel (külföldről 2 héten belül hazaérkezett vagy lázas köhögő családtaggal, ismerőssel) nem kerültek személyes kapcsolatba. Az onkológiai kezelés időbeli csúszása nem hordoz magában veszélyt, a lehetséges vírusfertőzés azonban magas kockázattal jár.

Javasoljuk, hogy aki a kezelésével, ellátásával kapcsolatban bizonytalan, telefonon konzultáljon kezelőorvosával!

A Zárda és a Zrínyi utcai porta kizárólag személyzeti bejáratként működik. A kórházba érkező valamennyi betegünknek a főépület főbejáratnál (Csány tér felől) kell belépnie az intézménybe. Itt egy kikérdezést szolgáló pultot alakítottunk ki, ahonnan munkatársaink az egyértelműen kijelölt útvonalakon irányítják tovább a pácienseket a rendelőkbe (az SBO-ra is). Kérjük, hogy több várakozó esetén szigorúan tartsák meg az egymás közti 2 méteres távolságot!

Aki sürgős „esetként” a rendelőintézetben működő valamely szakrendelésre érkezik, a Rendelőintézet főbejáratán jut be az épületbe. A földszinti pultnál kell bejelentkeznie munkatársainknál. Minden érkezőnek be kell mutatnia sürgős megjelölésű beutalóját, a traumatológiai leleten pedig a visszahívás tényét.

Az épületekben a koronavírus gyanús pácienseknek külön liftet jelöltünk ki. A többiek ezeket a felvonót – saját érdekükben – ne használják!

Az osztályokon fekvő betegeknek szánt csomagokat a hozzátartozók nem hozhatják be személyesen. A küldeményeket a főépület főbejáratánál kell leadni, naponta 13 és 15 óra között, s itt kell megvárni a betegek által hazaküldendő holmit is. Kérjük, az idősávot szíveskedjenek betartani. Ugyanez a rendelkezés érvényes a pózvai telephelyre is.

A kórház és a rendelőintézet büféje bezárt.

A kórház ebédlője csak a dolgozók számára tud étkezést biztosítani, így sajnálattal közöljük, hogy a külső megrendelők számára az ételelvitelt – a veszélyhelyzet időtartamára – felfüggesztettük.

A betegszállítók gépjárművei kizárólag a számukra kijelölt útvonalon haladhatnak.

Az Egerszeg Gyógyszertárat kívülről közelíthetik meg a kliensek.

Köszönünk minden felajánlást melyekkel munkánkat és a dolgozók ellátását segítik. Reméljük, hogy az országos és helyi intézkedésekkel valamint az Önök fegyelmezett magatartásával a lehető legalacsonyabbra sikerül leszorítani a  koronavírusos megbetegedések számát.

Megértésükre és együttműködésükre ezúttal is számítunk!

 

Tisztelettel:

 

Dr. Halász Gabriella
főigazgató

További hírek

2020 május 27 - szerda
TÁJÉKOZTATÓ A FIZIOTERÁPIA RÉSZLEGES ÚJRAINDULÁSÁRÓL

Tisztelt Pácienseink!

2020. június 1-étől (hétfőtől) a limitált létszámra való tekintettel az egyéni gyógytorna kezelések csak a friss traumás sérültek számára indulnak. Az elektroterápiás és masszázs kezelések esetén is csökkentett beteglétszámmal kezdhetjük meg működésünket. Fontos tudnivaló, hogy csoportos vízi és száraz tornákat még nem tarthatunk.

A fenti körülményekre való tekintettel az eddig előjegyzett időpontokat töröltük. Kérjük hogy az új időpontokat kizárólag telefonon egyeztessék diszpécsereinkkel a 92/501-556-os telefonszámon.

Kérjük, hogy az adott kezelésre maximum az egyeztetett időpont előtt 15 perccel jelentkezzenek. Lázas, köhögő, beteg pácienst nem fogadhatunk, így aki betegség tüneteit tapasztalja magán, kérjen későbbi időpontot.

A kezelésre érkezők a Rendelőintézet bejáratánál léphetnek be, ahol fel kell mutatniuk kezelőlapjukat. A kötelező kikérdezést és testhőmérséklet mérést már a központi fizioterápia bejáratánál végezzük el.

A maszk viselése kötelező továbbá kérjük, hogy a kórházi gyógyszertárban megvásárolható kezelőkendőt minden alkalommal hozzák magukkal.

Megértésüket köszönjük.

2020 május 22 - péntek
ÚJ IDŐPONTOT KELL KÉRNI

Tisztelt Pácienseink!

Aktuálisan tesszük közzé felhívásainkat arról, hogy – a betegfogadás új előírásai miatt – mely szakrendeléseink kénytelenek törölni a korábban előjegyzett időpontokat.A törlés miatt pácienseinknek új időpontot kell kérniük! Kérjük, pontosan azonosítsák be a szakrendelést a beutalóról.

Ahova új időpontot kell és lehet kérni:

– Szájsebészeti szakrendelés (beutaló köteles): az új időpontot a betegirányító telefonszámainak valamelyikén kell egyeztetni: 92/507-568, 92/507-574, 507-509.

– Fogászati röntgen(beutaló köteles): az új időpontot a betegirányító telefonszámainak valamelyikén kell egyeztetni: 92/507-568, 92/507-574, 507-509.

– Neurológiai szakrendelés (beutaló köteles): időpont egyeztetés: 507-500/1877-es mellék

Megértésüket köszönjük!

2020 május 18 - hétfő
SÜRGŐS BEUTALÓK RENDJE

Tisztelt Pácienseink!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020. május 20-ától a Zala Megyei Szent Rafael Kórház szakrendeléseire valamennyi sürgős beutalóval érkező páciens számára a háziorvosnak kell rendelési időpont egyeztetnie! Az előírás a központi laboratóriumban végzendő sürgős vérvételekre is vonatkozik.

A nem sürgős laboratóriumi vizsgálatra beutalóval rendelkezőknek az időpontot változatlanul maguknak kell egyeztetniük a betegirányító telefonszámainak valamelyikén: 92/507-568, 92/507-574, 507-509.

Megértésüket köszönjük.

2020 május 11 - hétfő
ÉRKEZÉS A RENDELÉSRE

Tisztelt Pácienseink!

Felhívjuk figyelmüket arra a tényre, hogy a  szigorú járványügyi rendelkezések miatt csak korlátozott számú páciens tartózkodhat a rendelők várótermeiben. Ezért a sürgős beutalóval érkező betegeket maximum a számukra megadott időpont előtt negyedórával engedjük be a kórház épületébe.

A működésben zavart okoz és a várakozók közt is vitát szül, ha pl. a 9 órára hívott páciensek már 8 órakor az előzetes vizsgálatot végző ún. pre triázs pultnál sorakoznak, a 8 óra 15 percre hívott betegek előtt.

Együtt kell tanulnunk a rendelés új gyakorlatát, önmaguk és mások védelmében is kérjük, hogy a fentieknek megfelelően időzítsék az érkezést.

2020 május 08 - péntek
TÁJÉKOZTATÓ A KÖZPONTI LABOR ÚJRAINDÍTÁSÁRÓL

Tisztelt Pácienseink!

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház központi laboratóriumának újraindításához át kell alakítanunk a szabályozás rendszerét. Mint ismeretes, a forgalmat a korábbinál lényegesen alacsonyabb számon kell meghatároznunk, így az előzőleg kiadott időpontok nem tarthatóak.

Ezért a 2020. június 12-éig előjegyzett időpontokat töröljük és minden – eddig az időpontig szóló – beutalóval rendelkező beteget arra kérünk, hogy munkaidőben telefonon kérjen új időpontot!  A betegirányító május 11-étől, hétfőtől hívható a következő telefonszámokon: 92/507-509, 92/507-574 vagy 92/507-568.Miután sokan várnak laborvizsgálatra, a vonalak várhatóan túlterheltek lesznek. Türelmüket kérjük az ügyintézéshez.

Akik a megadott időpontra érkeznek laborvizsgálatra, szíveskedjenek bekalkulálni az érkezésbe, hogy a rendelőintézet földszintjén egy előzetes vizsgálaton (úgynevezett pre-triázson) is át kell esniük. Kérjük, hogy lehetőleg maszkban érkezzenek, feltétlenül tartsák be a távolságtartás szabályait valamint tegyenek eleget a váróhelyiségben feltüntetett útmutatóknak.

A 2020. június 12. után kiadott időpontok változatlanul érvényben maradnak.

Együttműködésüket köszönjük!