keresés a weboldalon

Zala Megyei Szent Rafael Kórház

Oltásra érkezők figyelmébe!

A  Zala Megyei Szent Rafael Kórház kéri mindazokat, akik az intézményben kapják meg a koronavírus elleni védőoltást, hogy február 19-étől a Rendelőintézethez érkezzenek meg! Itt kapnak útbaigazítást arról, hogy mely oltóhelyiségben kapják meg az előzetesen egyeztetett vakcinát.
Kérjük továbbá, hogy az érintettek csak az előzetesen egyeztetett időpontban jelenjenek meg és hozzák magukkal a kitöltött hozzájárulási nyilatkozatot!
Megértésüket és türelmüket köszönjük.

További hírek

2021 június 02 - szerda
A pénteki tömeges oltásra érkezők figyelmébe

 

Június 4-én, pénteken várjuk a második oltásra mindazokat, akik a Pfizer tömeges oltási kampánynapján kapták meg az első dózist.

Több mint 1800 fő érkezik, s mint a szám mutatja, a lebonyolítás csak az érintettek együttműködésével lehet gördülékeny. Ezért a következőket kérjük:

 

 • A megadott időre érkezzenek meg a Rendelőintézethez! Az oltópontra a bejutás nem érkezési sorendben, hanem a kiadott időpontok alapján történik. Ha ettől eltekintenek, felborul az ütemterv, ami torlódást okoz. A bejelentkezés helyén pontos útbaigazítást kapnak arról, hogy milyen útvonalon, mely oltóhelyiségbe kell menniük.
  Akinél az oltási kártyán csak a behívás napja szerepel, de az időpont hiányzik,  a (92) 507-500/1882-es illetve a 1876-os melléken szíveskedjen egyeztetni az oltás ütemezését vagy küldjön e-mailt az oltopont@zmkorhaz.hu címre és válaszban megkapja a tájékoztatást.⏰
 • Ne felejtsék otthon az első alkalommal kapott oltási kártyát.
 • Hozzák magukkal az előre kitöltött beleegyező nyilatkozatot.
 • Legyen Önöknél TAJ kártya és személyazonosságot igazoló dokumentum.

Köszönjük!

2021 május 21 - péntek
TÁJÉKOZTATÓ A ZALA MEGYEI SZENT RAFAEL KÓRHÁZ LÁTOGATÁSI RENDJÉRŐL

Az országos tisztifőorvos határozata alapján a mai naptól az alábbi feltételekkel látogathatók a nem koronavírus-fertőzéssel kezelt betegek a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban.

 •  A Zrínyi úti telephely osztályait kizárólag a Göcseji út felőli főbejáraton keresztül lehet megközelíteni.
 • A Zrínyi úti kórházban és Pózvai telephelyen egyaránt a látogatás feltétele, hogy a látogató érvényes védettségi igazolvánnyal, vagy ennek hiányában a látogatást megelőző 48 órán belül történt mintavételezés után végzett negatív végeredményű SARS-CoV-2 PCR teszttel rendelkezzen.
 • A látogató a látogatáshoz való jogosultság igazolása érdekében köteles a védettségi igazolvány vagy a negatív SARS-CoV-2 PCR teszt bemutatására.
 • Belépéskor testhőmérséklet mérés szükséges
 • A látogatóknak 3 rétegű sebészi, vagy FFP-2, vagy FFP-3 vagy ezzel azonos besorolású maszkot kell viselniük mindaddig, míg kórház területén tartózkodnak.
 • A látogatóknak a fertőzések megakadályozása érdekében hozott intézkedéseket be kell tartaniuk, végrehajtásukban együtt kell működniük.
 • Egy beteghez naponta egy látogató mehet be az osztályra, maximum 1 óra időtartamra. Az időjárás függvényében szabadtéren is történhet a látogatás, ebben az esetben a látogatók száma nincs korlátozva. A beteget azonban szabadtéri látogatás esetén is csak egy látogató kísérheti le az osztályról és vissza.
 • Miután a felvőbeteg osztályok jelentős része nem az eredeti helyén látja el feladatait, kérjük, hogy a látogatást megelőzően pontosan tájékozódjanak a betegellátás helyszínéről!

Látogatási idő:

Hétfőtől péntekig: 15.00 – 18.00

Hétvégén és ünnepnapokon: 10.00 – 18.00 (kivéve intenzív osztály: 11.00-18.00)

A COVID-19 fertőzés miatt kezelt betegek – az Eütv. 11. § (3)-(6) bekezdésében meghatározott esetek kivételével – nem látogathatók.

A koronavírus fertőzéssel kezelt betegek, illetve a fenti feltételek teljesítésének hiányában nem látogatható páciensek számára a csomagok leadásának rendje változatlan:

naponta: 10.00-12.00 valamint 15.00-17.00 között.

 

Kérjük, hogy a fenti feltételeket szíveskedjenek maradéktalanul betartani.

 

2021 május 13 - csütörtök
Hordozható ultrahangot adományoztak

Hordozható ultrahang készüléket adományozott kórházunk számára a Humanitás Szociális Alapítvány. A három vizsgálófej egyidejű csatlakoztatását lehetővé tévő eszköz a kardiológiai, hasi és kismedencei vizsgálatok mellett  az erek és kis képletek állapotának feltérképezésére is alkalmas. A  nagy értékű készülék a Sürgősségi Osztály diagnosztikai munkáját segíti.

Köszönjük a Humanitás Szociális Alapítványnak, hogy gondoltak ránk és betegeinkre!

2021 április 23 - péntek
Oltóhelyek bejárata

Április 26-tól 28-ig a torlódások elkerülése érdekében kérjük, hogy mindenki hozza magával az előre kitöltött beleegyező nyilatkozatot és a megfelelő útvonalon érkezzen az oltóhelyiségbe. Bejáratok:

RI. Oltóhely:

R 1-3 oltóhelyiségek: Rendelőintézet park felőli bejárata. Oltóhelyek: Rendelőintézet földszint

RII. Oltóhely:

R 4-5 oltóhelyiségek: Rendelőintézet főbejárata. Oltóhelyek: Rendelőintézet II. emelet

RIII. Oltóhely:

R 6-8 oltóhelyiségek: Bejárat a Diagnosztikai tömb és Rendelőintézet közti fotocellás ajtón. Oltóhelyek: Rendelőintézet III. emelet

Szputnyik 2. oltás. Bejárat a rendelőintézetnél lévő portánál. Oltóhely: Neurológia földszint

A traumatólógia kontroll ambulanciája erre a három napra a D épület földszintjére költözik,

Köszönjük együttműködésüket!

2021 április 19 - hétfő
Csak akut ellátást tud biztosítani a reumatológiai szakrendelés

Tisztelt Pácienseink!

Ezúton értesítjük Önöket, hogy a Zala Megyei Szent Rafael Kórház reumatológiai szakrendelése és az ODM labor április 19-től – átmenetileg – csak az akut betegek ellátását tudja biztosítani, a háziorvos sürgősségi beutalója alapján.

Az április 19-től kezdődően előjegyzett időpontokat kénytelenek voltunk törölni. Ezeket a vizsgálatokat egy későbbi időpontban végezzük el.

Szíves megértésüket kérjük!