Zala Megyei Szent Rafael Kórház hivatalos honlapja - Aktuális  
8900 Zalaegerszeg Zrínyi u. 1.
E-mail:zmkorhaz@zmkorhaz.hu
Telefon: 92/507-500
Fax: 92/331-405
Betegirányító: 92/507-509
92/507-574, 92/507-568
 2019. július 16.
Névnap: Valter
Szöveg keresés:

 


Aktuális

szovegikon Magyar Ápolók Napja 2016
Megemlékezés és elismerések

2016.02.23. 10:44:42

Kossuth Zsuzsa születésének évfordulóját évente megünnepli a Zala Megyei Kórház. Az idei rendezvény nyitányaként Dr. Halász Gabriella főigazgató köszönte meg az ápolók munkáját, felhívva a figyelmet az új kihívásokra is. Kossuth Zsuzsa életét - aki az 1848/49-es forradalom és szabadságharc idején önkénteseket toborozva segített a betegápolásban - a jó gyakorlat kiindulópontjaként idézte fel Bognárné Laposa Ilona megbízott ápolási igazgató. 2015-ben, a Zalai Hírlap szavazásán Csizmadia Nóra lett az „Év Ápolója”,így ő osztotta meg a kollégákkal a hivatáshoz kötődő személyes tapasztalatait. Dr. Vörös Zéta szülész-nőgyógyász, aki egy éve ugyanígy a „Hónap Orvosa” címet nyerte el, az orvosok szemszögéből közelítette meg az ápolói munka fontosságát. Mészáros Erzsébet, aki tavaly a Magyar Ápolók Napján az Év Oktatója címben részesült, a képzés szerepét és szükségességét hangsúlyozta. Ezt követően meglepetés műsor várt az ünneplőkre. Dr. Kecskés Gábor orvos-igazgató nem csak egy verset, hanem humoros kórházi történeteket is előadott, majd Srágli Hajnalka a Radiológiai Osztály asszisztense az Elisabeth című musical legnépszerűbb dalát énekelte el. Az ünnepség záróakkordját a kitüntetések átadása jelentette.

  • A Magyar Ápolási Egyesület Országos Vezetősége minden évben elismerő díszoklevelet adományoz a kimagasló szakmai és egyesületi munka elismeréseként. Az idei esztendőben a Zala Megyei Kórházban Tóthné Födő Gyöngyi részesült ebben a kitüntetésben, aki az alapítás éve – 1989 – óta tagja az egyesületnek.

  • A MESZK Zala Megyei Szervezete nyolcadik alkalommal adta át az Év Oktatója címet. A PTE gyakorlatát teljesítő gyógytornász hallgatók által kitöltött értékelőlap alapján Kissné Kruppai Andrea, a Központi Fizioterápia oktatója lett a díjazott. A visszajelzések alapján oktatói tevékenysége kiemelkedő, szakmai tudása meglapozott, segítőkész, empatikus, egészségügyi gyakorlatvezetői képzettséggel is rendelkezik. Aktív munkára ösztönözte a hallgatókat, interaktív módon segítette őket tudásuk gyarapításában és a gyakorlati fogások lesajátításában

    Kossuth Zsuzsa Emléklapot hárman vehettek át:

  • Bedőné Hegyközi Mónika részlegvezető, aki 1992 óta dolgozik a Pszichiátriai Osztályon. Folyamatos tanulással segédápolóból diplomás ápolóvá képezte magát. Jelenleg a szubintenzív részleg vezetője. Mind kötelező, mind vállalt feladatait lelkiismeretesség és pontosság jellemzi. Igyekvő, megbízható, segítőkész munkatárs. Az osztály érdekében végzett odaadó munkája elismeréseként részesült a kitüntetésben.

  • Csanádiné Vukics Zsuzsanna, OKJ ápoló, aki 2004 óta dolgozik az Infektológiai Osztályon. Hivatásnak tekinti a munkáját, melyet magas szakmai színvonalon és precízen végez. Emberi kapcsolatai kiválóak. A betegekkel és a hozzátartozókkal szembeni empátiája és toleranciája példaértékű. Mindezek elismeréseként részesült a kitüntetésben.

  • Hardi Károlyné, aki a Belgyógyászati Osztály felnőtt szakápolója. Harminchárom éve intézetünk ápolója. A betegellátás terén precíz, önzetlen, példaértékű gondoskodó munkát végez. Munkatársaival szemben segítőkész, minden estben együttműködő. Aktívan közreműködik a tanulók gyakorlati oktatásában. Az osztály érdekében végzett odaadó munkája elismeréseként részesült a kitüntetésben.
Vissza
nyomtatoNyomtatható verzió