Zala Megyei Szent Rafael Kórház hivatalos honlapja - Aktuális  
8900 Zalaegerszeg Zrínyi u. 1.
E-mail:zmkorhaz@zmkorhaz.hu
Telefon: 92/507-500
Fax: 92/331-405
Betegirányító: 92/507-509
92/507-574, 92/507-568
 2019. július 22.
Névnap: Magdolna
Szöveg keresés:

 


Aktuális

szovegikon Üzemel a CT
Visszaköltözött a dizspécserszolgálat

2016.04.12. 17:06:59

Megkezdte működését a CT

 Az Országos Atomenergia Hivatal kiadta a Zala Megyei Kórház számára az új CT berendezés üzemeltetéséhez nélkülözhetetlen sugárvédelmi engedélyt.

 A korábbinál nagyobb kapacitású computer tomográf fogadásához szükséges feltételeket az intézmény teljes körűen megteremtette. Építészeti beavatkozással megerősítette a tartást biztosító födémet, hogy a korábbinál 1000 kg-al nehezebb eszköznek megfelelő teherbírást garantáljon.

Az előírások szerinti sugárvédelmet már az átalakítás első fázisában sikerült elérni, így emiatt további beavatkozásokra nem volt szükség. A kórház mérési eredményeit az Atomenergia Hivatal - több ponton lefolytatott - mérései megerősítették, így ezen adatok alapján készült el az engedély. Az új, nagyobb kapacitású, pontosabb diagnosztikára lehetőséget adó berendezés üzemelése mind a betegek, mind a dolgozók szempontjából teljes biztonságot garantál.

Az engedély birtokában a Zala Megyei Kórház 2016. április 12-én 15 órától megkezdte a fekvőbetegek helyszíni CT vizsgálatát. 2016. április 13-án elindul az ambuláns betegellátás is. Ezzel egyidejűleg megszűnik a betegek utaztatása a keszthelyi és a nagykanizsai kórházba.

Az új CT fogadásának építészeti munkálatai során a páciensek számára nagyobb várótermet, a gyorsabb vizsgálati forgalom bonyolítása érdekében pedig két öltözőt is kialakított a megyei kórház.

A radiológiai osztály diszpécseszolgálta április 12-étől ismételten a C épület első emeletén, a CT várótermében működik.

Az elmúlt időszakban tanúsított türelmét és megértését minden érintettnek köszönjük.                                           

                                                              

                                                             Zala Megyei Kórház
Vissza
nyomtatoNyomtatható verzió