Zala Megyei Szent Rafael Kórház hivatalos honlapja - Élelmezés - Bemutatkozás  
8900 Zalaegerszeg Zrínyi u. 1.
E-mail:zmkorhaz@zmkorhaz.hu
Telefon: 92/507-500
Fax: 92/331-405
Betegirányító: 92/507-509
92/507-574, 92/507-568
 2019. július 16.
Névnap: Valter
Szöveg keresés:

 
Utolsó módosítás: 2010.09.14.
Látogatók: 44801

Élelmezési Osztály tevékenységének rövid bemutatása


A Zala Megyei Kórház Élelmezési Osztálya a gazdasági igazgató szervezetéhez tartozó önálló osztály.

Feladata: a kórházban ápolás alatt álló betegek, az intézménnyel munkaviszonyban álló közalkalmazottak étkeztetése, valamint az egyéb élelmezési feladatok, étkezési szolgáltatások biztosítása.

A külső telephelyen működő élelmezési üzem  korszerű technológiai berendezésekkel és a központi egyéni tálalási rendszer kialakításával látja el a betegek és alkalmazottak étkeztetését.
A dolgozók részére mindkét telephelyen önkiszolgáló étterem és a hozzá tartozó kisegítő helyiségek állnak rendelkezésre.

Naponta 1000 – 1100 fő (beteg és dolgozó) étkeztetését biztosítjuk.
Naponta kb. 25-30 féle étel készül a betegek részére, figyelembe véve a megváltozott tápanyagszükségletet és az egyéni tűrőképességet.

A tevékenység ellátásában 52 dolgozó vesz részt (egy osztályvezető,  egy főelőadó, egy adatrögzítő, három adminisztrátor, egy főszakács, egy főszakács helyettes, egy raktáros, egy gazdaasszony, tíz szakmunkás, 32 betanított munkás).

Sütő-pároló szekrény, olajsütő, üvegkerámiás edényfelismerős tűzhely, buktatható serpenyők, üvegkerámiás rostsütők, modul rendszerű főzőüstök állnak rendelkezésünkre.

Konyha

Az élelmezési osztály és a diétás szolgálat összehangolt tevékenységét az élelmezési osztályvezető és a vezető dietetikus közötti funkcionális kapcsolat biztosítja.

A tálalás egyénre szólóan, erre a célra kialakított tálalókon történik. Ehhez kapcsolódik a központi gépi mosogatás.
A központi tálalás szállítószalagon történik. Az ételeket a főzőkonyhából, variálható gasztronóm méretű edényekben, gördíthető, fűthető kocsikban szállítják a tálalóba. A „Combiset” típusú tálcarendszer hőfoktartása kiváló.
Az edények tárolása, adagolása zárt rendszerű diszpenzerekben történik.
A tálcák a fekvőbeteg osztályokra történő szállítását 36-40 tálcás, rozsdamentes konténerekben végezzük. A két telephelyre 2 db zárt felépítményű, hátsó rakodófalas gépkocsival szállítjuk a reggeli-ebéd-vacsorát. A szállítás ütemezetten bonyolódik le.

Tálalás

A dolgozók mindkét étteremben önkiszolgáló rendszerben étkeznek.
Az étlap három menüből és négy egytálétel választékból áll.

A gazdálkodást egy évre előre megállapított nyersanyagköltségből fedezzük.


nyomtatoNyomtatható verzió