keresés a weboldalon

Zala Megyei Szent Rafael Kórház
Széchenyi 2020 Magyarország Kormánya - Európai Unió - Európai Strukturális és Beruházási Alapok - Befektetés a jövőbe

XV. Lélek Imre Emlékülés és Továbbképző Konferencia

Kedves Kollégák! Kedves Rezidensek!

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház Radiológia és Izotópdiagnosztika osztálya a Magyar Radiológusok Társasága Ultrahang Szekciójával karöltve 2022. május 5-7. között megrendezi a  15. Lélek Imre Emlékülést és Továbbképző Konferenciát.  A rendezvény helyszínét a zalakarosi Park Inn by Radisson Hotel tágas konferenciaterme biztosítja. 310 regisztrált résztvevő, 21 kiállító, 41 felkért és 10 bejelentett előadás igazolja hogy igényünk van a jelenléti szakmai rendezvényekre, a személyes találkozásra támaszkodó szakmai és közösségi élményekre.

A konferencia részletes programja a konferencia honlapján, a www.lelekimre.hu weboldalon, a Programok menüpont alatt megtekinthető. A rendezvény első napján, csütörtökön, a muskuloskeletális diagnosztikáé a főszerep: a háttérbe szorult „elfelejtett ízületekről”, illetve a kéz/láb kisízületeinek komplex képalkotó diagnosztikájáról hallunk előadásokat, majd élő UH bemutató  és gyakorlat teszi változatossá a programot.  A pénteki nap fő témája a máj képalkotó diagnosztikája lesz, érintve a diffúz és gócos májbetegségeket, májgócok karakterizálásában használható vizsgálati módszereket, az epeutak képalkotását.  Gyermekradiológiai vonatkozások, a máj elasztográfia és a témához kapcsolódó intervenciós radiológia is fontos szerepet kap.  Szombaton a Lélek Imre Emlékülés és Emlékplakett átadás után az endokrinológiai képalkotásból szemezgetünk, majd a fiatal radiológusok bejelentetett előadásait/esetismertetéseit hallgathatjuk meg.

Szívesen látjuk rendezvényünkön  a konferencia témái után érdeklődő orvos és rezidens  kollégákat kedvezményes napi díjjal (12.000 Ft) , mely magában foglalja a kávészünetekben való fogyasztást, a tudományos programokon való részvételt és a  szakorvosok számára kreditpontot. Ebédet külön igénylés alapján tudunk biztosítani (4600 Ft/ebéd).

Részvételi igényét kérem jelezze konferencia@lelekimre.hu email címen, megadva nevét, elérhetőségét és konferencián tervezett részvételi napját, és a számlázási adatokat.

 Jelentkezési határidő: 2022.április 26.

Üdvözlettel,

Somogyi Rita
a konferencia elnöke

További hírek

2022 december 01 - csütörtök
Antibiotikum Nap a kórházban

A 2022. évi Európai Antibiotikum Nap kapcsán nyilvános ülést tartott kórházunk Infekciókontroll és Antibiotikum Bizottsága. Arról, hogy miért is probléma az antibiotikum rezisztencia, dr. Farkas Tamás  infekciókontroll vezető főorvos tartott előadást, majd az antibiotikum rezisztencia mechanizmusát ismertette dr. Felső Péter PhD klinikai mikrobiológus. Dr. Schmidt Dániel László gyógyszerész és dr. Péter Orsolya szakgyógyszerész munkája nyomán a veseelégtelenségben szenvedők antibiotikum terápiájáról kaptak tájékoztatást a kollégákat. A diagnosztikában sarkalatos kérdés a mikrobiológiai tenyésztés, így dr. Milkovszkaja Irina osztályvezető, a vizsgálati módszerekről számolt be. Zárásként ismét dr. Farkas Tamás főorvos tartott előadást, melynek témáját a leukocyturia, a tünetmentes bakteruria és az uroinfekció köré csoportosította. A szakmai információk átadása érdekében a jövőben több nyilvános ülést is tart majd az Infekciókontroll és Antibiotikum Bizottság.

2022 november 03 - csütörtök
Köszöntöttük a rezidenseket

Az eltelt egy év alatt érkezett rezidenseket köszöntötte kórházunkban Dr. med. habil. Gasztonyi Beáta PhD főigazgató, dr. Lupkovics Géza PhD orvosigazgató és Dr. Kiss Ferenc a Magyar Orvosi Kamara Zala Megyei Területi Szervezetének elnöke. Mindhárman fontos információkat is megosztottak a fiatal kollégákkal.

Főigazgatónk a következő szavakkal üdvözölte a kollégákat:

bővebben

2022 október 20 - csütörtök
Várandósfelkészítés

Kedves Várandós Kismamák!

 

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház a Családbarát szülészet projekt keretében novemberben is személyes jelenléttel, térítésmentesen folytatja a Várandósfelkészítést a 28. hetet betöltött kismamák és párjuk részére. A leendő szülőket novemberben 4 alkalommal, változatos témákkal várjuk a Zala Megyei Szent Rafael Kórház C. épületének IV. emeleti tanácstermébe.

 

Részletes program és jelentkezés:

 

bővebben

2022 október 19 - szerda
Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült dr. Kukor Gyula

 

Szakmai életútjának megbecsüléseként Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át utólag Dr. Kukor Gyula, a Neurológiai Osztály emeritus főorvosa A belügyminiszter által augusztus 20-a alkalmából adományozott oklevelet Dr. Takács Péter egészségügyi államtitkár adta át a napokban Budapesten.

Dr. Kukor Gyula 1982-ben szerzett diplomát a Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán. Az államvizsgát követően Zalaegerszegen, a „Zala megyei Tanács Kórház-rendelőintézete Neurológiai és Pszichiátriai Osztály”-án helyezkedett el. Dr. Szántó József tanár úr irányítása alatt kiválóan képzett, segítőkész kollégák mellett sajátíthatta el a klasszikus neurológiát.  Hamarosan felismerte, hogy megtalálta hivatását és végleg elköteleződött a szakterület mellett.

bővebben

2022 október 12 - szerda
Tájékoztató a FÜL-ORR-GÉGÉSZETI SZAKRENDELÉS működéséről:

Vizsgálatra jelentkezés

  • Rendelés helye: J épület hátsó traktusa (a fül-orr-gégészeti osztály épülete mögötti pavilon)
    • Rendelési idő: munkanapokon 8⁰⁰ – 14⁰⁰

Előjegyzés szükséges:

  • Személyesen átmenetileg a Fül-Orr-Gégészeti Osztály irodájában
  • Telefonon: +36/92/507-500; 1356 mellék

Felhívjuk a hozzánk forduló betegek figyelmét, hogy ambulanciánk nem beutaló köteles, de időpont foglalása szükséges. Kivételt képeznek a fül-orr-gégész által is sürgősnek minősített kórképek, melyek ellátása a napi előjegyzésre érkezők mellett történik.