keresés a weboldalon

Zala Megyei Szent Rafael Kórház

Adomány az intenzív osztálynak

 

A zalaegerszegi Városházán dr. med.habil. Gasztonyi Beáta a Zala Megyei Szent Rafael Kórház főigazgatója valamint dr. Kovács Tamás, az aneszteziológia és intenzív terápia osztályvezető főorvosa közösen vette át azt a bronchofiberscope-ot, melyet egy névtelen adományozó vásárolt a kórház számára. Az egymillió forint értékű eszközt Vigh László országgyűlési képviselő, Balaicz Zoltán polgármester és Vadvári Tibor alpolgármester nyújtotta át, közvetítve az adományozó azon szándékát, hogy az intenzív osztály használja a korszerű műszert. A felajánlás üzenetértékű.
Mialatt a koronavírus-járvány felforgatta az életünket, átrajzolt fontossági sorrendeket és felülírt korábbi értékrendeket. Többek között rávilágított arra, hogy az egészségügyben milyen fontos szerepe van aneszteziológia és intenzív terápia orvosaink, szakembereinek. Korábban a betegek többnyire háttérterületként tekintettek rájuk, ahol az orvosok altatnak a műtétek során, az osztályon pedig elhárítják a válsághelyzetet.
Sokak számára csak a járvány alatt lett egyértelmű mennyire fontos, összetett és felelősségteljes tevékenységet végeznek. Most vált köztudottá, hogy milyen speciális feladat az altatás, a lélegeztetés, az újraélesztés, mialatt az orvosoknak az alapbetegségek kezelésében is jártasnak kell lenniük. Folyamatosan figyelniük kell az ágyhoz kötött betegek állapotát, gyorsan észlelni az apró negatív változásokat és kideríteni a kiváltó okokat.  Minden olyan eszköz életmentő lehet, amely az ágy melletti vizsgálatot és a gyors diagnózist teszi lehetővé. Ebben segít a most átadott bronchofiberscope. Az adományozó célja pedig azt is igazolja, hogy a szakterület munkájának ismertsége és elismertsége az utóbbi hónapokban pozitív irányba változott.

 

Köszönjük az önzetlen támogatást!

További hírek

2021 március 29 - hétfő
Várandósok és szoptatós édesanyák türelmét kérjük

A várandósok és szoptató édesanyák oltásával kapcsolatban az EMMI kidolgozta az oltási protokollt. Az érintetti körre vonatkozó oltási feladatokkal kapcsolatban a későbbiekben adnak tájékoztatást.
Amint a protokoll rendelkezésünkre áll, tájékoztatjuk Önöket.

2021 március 22 - hétfő
Várandósfelkészítés

Kedves Várandós Kismamák!

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház a Családbarát szülészet projekt keretében 2021. április 1-től Várandósfelkészítést indít a 28. hetet betöltött kismamák és párjuk részére. A járványhelyzetre tekintettel egyenlőre online formában – a Teams videokonferencia programját használva – kapcsolódhatnak be a leendő szülők az interaktív rendezvénysorozatba.

A Várandósfelkészítés havi rendszerességgel, 4 alkalommal történik, alábbi témákat érintve:

bővebben

2021 március 22 - hétfő
Covid önkéntesek regisztrációja - az OKFŐ felhívása

Folytatódik a Covid Önkéntesek regisztrációja!

Országos Kórházi Főigazgatóság – covid önkéntes regisztráció

A koronavírus járvány harmadik hulláma minden eddiginél súlyosabban érinti Magyarországot és a magyar lakosságot. Össze kell fognunk és minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk a meredeken ívelő járvány mielőbbi leküzdése érdekében. Ezért ismét elindítjuk a COVID Önkéntes oldalt az egészségügyi végzettséggel rendelkező vagy egészségügyi képzésben résztvevők számára, és tenni akarnak a magyar betegek gyógyulásáért. Regisztrálni a https://covid-onkentes.okfo.gov.hu/ honlapon lehet.

bővebben

2021 március 08 - hétfő
A szakrendelések fogadják a pácienseket

Tisztelt Pácienseink!

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház szakrendelései működnek, erre vonatkozó korlátozó intézkedések nem léptek életbe. Változatlanul várjuk mindazokat, akiknek – vizsgálatra vagy kezelésre – előjegyzett időpontja van.

2021 március 05 - péntek

Március 1-étől megújult menedzsment irányítja kórházunkat, hiszen több vezetői pozícióban is személyi változást hagyott jóvá az Országos Kórházi Főigazgatóság.

 

Ettől az időponttól dr. Lupkovics Géza PhD. látja el az orvos igazgatói teendőket, de nem szakad el a klinikumtól sem, hiszen továbbra is irányítja a kardiológiai osztály munkáját.

Segítője orvos igazgató-helyettesként dr. Kovács Tamás, aki az aneszteziológia és intenzív terápia szakterületén már bizonyította vezetői képességeit.

Új kollégát is köszönthetünk a menedzsmentben. Az egészségügy gazdálkodását jól ismerő Kiss Ilona Andrea, Polgárról érkezett hozzánk, hogy gazdasági igazgatóként kamatoztassa szakmai tapasztalatait.

A fentiek értelmében a Zala Megyei Szent Rafael Kórház vezetőinek teljes névsora 2021. március 1-étől:

Főigazgató: Dr. med.habil. Gasztonyi Beáta PhD.

Orvos igazgató: Dr. Lupkovics Géza PhD.

Orvos igazgató-helyettes: Dr. Kovács Tamás

Minőségügyi orvos igazgató-helyettes: Dr. Tihanyi Mariann

Ápolási igazgató: Dancs Jenő

Minőségügyi ápolási igazgató-helyettes: Gombosné Papp Judit

Oktatási ápolási igazgató-helyettes: Dr. Oroszlánné Pilipár Krisztina

Gazdasági igazgató: Kiss Ilona Andrea.

Célunk a konstruktív együttműködés, a jövőbemutató stratégiák kidolgozása és megvalósítása. Olyan kórházat kívánunk irányítani, amely a betegek és a dolgozók elégedettségét egyaránt kivívja.