keresés a weboldalon

Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház
Széchenyi 2020 logó Magyarország Kormánya - Európai Unió - Európai Strukturális és Beruházási Alapok - Befektetés a jövőbe

Arany Érdemkereszt kitüntetésben részesültek

Kórházunk felterjesztésében Dr. Tihanyi Mariann minőségügyi orvos-igazgató helyettes,

Zalaegerszeg Önkormányzatának felterjesztésében pedig Dr. Bujtor Zoltán, a II-es Belgyógyászat osztályvezető főorvosa vehetett át

Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést a Belügyminisztériumban, a március 15-e alkalmából tartott ünnepségen.

Gratulálunk a díjazottaknak!

Kórházunk felterjesztése  a következő volt:

Dr. Tihanyi Mariann 1992 óta a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház munkatársa. Beosztott orvosként majd osztályvezetőként is elévülhetetlen szakmai érdemeket szerzett a genetikai szakterületen. A diagnosztikai tevékenység mellett szívügye lett a betegbiztonság növelése, az egészségügyi ellátás racionális és hatékony fejlesztése. Hamar felismerte a minőségbiztosítás szükségességét, ezért folyamatosan képezte magát ezen a szakterületen is. Precíz munkájának, minden részletre kiterjedő figyelmének jelentős szerepe van abban, hogy a kórház minőségbiztosítási tanúsítványát folyamatosan sikerül megújítani. 2015 óta minőségügyi orvos-igazgató helyettes, feladatkörét 2017-es nyugdíjazását követően is ellátja.

A döntések meghozatalakor arányosan mérlegeli a betegek érdekeit, a munkatársak lehetőségeit, az adott körülményeket, valamint a gazdaságossági szempontokat. Ennek eredményeként a lehető legjobb megoldásokat dolgozza ki és juttatja érvényre.

Több évtizedes tevékenysége garancia arra, hogy – a számos intézményi változás menedzselése közben – a figyelem középpontjában maradnak a minőségbiztosítás szempontjai és növelni tudjuk a betegelégedettséget a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórházban.

 

További hírek

2024 június 20 - csütörtök
Bővül a számhúzással működő szakrendelések köre

2024. június 24-től (hétfő) tovább bővül a számhúzással működő szakrendelések köre❗️
📌Megérkezéskor a rendelésnek helyet adó épület földszintjén, saját automatákból kell számot húzni az alábbi öt osztály szakrendeléseire:
    1️⃣ Fül-orr-gégészet,
    2️⃣ Belgyógyászat,
    3️⃣ Kardiológia,
    4️⃣ Neurológia,
    5️⃣ Gyermekgyógyászat és Szülészet-Nőgyógyászat.
📌A Főépületben (A épület) található sorszámhúzó automatát vehetik igénybe:
   ▶️ a Pulmonológia,
   ▶️ az Onkológia,
   ▶️ és a II. Belgyógyászat valamennyi szakrendelésére, valamint ▶️ a Nefrológia és ▶️ a Hipertónia szakrendelésre.
ℹ️Általános tudnivalók:
🔹Felhívjuk figyelmüket arra, hogy a szakrendelések kizárólag előzetes telefonos, e-mailes, illetve személyes időpontfoglalás után vehetők igénybe. Az időpont-foglalás a nem beutaló-köteles járóbeteg szakellátásokra is vonatkozik.
🔹A várakozási idő és a zsúfoltság csökkentése érdekében kérjük, hogy az időpontja előtt 15-20 perccel korábban érkezzen meg a számhúzó automatához.
A sorszámhúzás után a Betegirányítónál történik meg az adatok egyeztetése és az előjegyzés szerinti szakrendelésekre való továbbküldés.
🔹A számhúzáshoz, valamint az ezt követő adategyeztetéshez szükséges előkészíteni:
– a TAJ kártyát,
– az orvosi beutalót,
– a lakcímkártyát és a
– személyi igazolványt.
🔹A sorszámhúzás menete:
– Aki időpontra érkezett, az ELŐJEGYZÉSRE ÉRKEZTEM feliratot érintse meg, majd írja be a TAJ számát. Ezt követően érintse mega BEVITEL feliratot, hogy megkapja a sorszámot.
– Aki a foglalt időpont után, késve érkezik, valamint sürgős beutalóval rendelkezik a BETEGFELVÉTELRE MEGYEK feliratot választva kap sorszámot, mellyel a Betegfelvételi irodánál kell jelentkeznie.
– A nem beutaló-köteles szakrendelésekre is az ELŐJEGYZÉSRE ÉRKEZTEM menüt kell választani.
🔸A sorszámról leolvasható a szakrendelő neve, emelete, ajtószáma, de az információs kollegák is adnak felvilágosítást.
🔸A rendelésekre való behívást a folyosókon elhelyezett betegbehívó kijelző monitorok segítik. A kijelzőn jelenik meg behíváskor a sorszám és a rendelő ajtószáma.
🔸Aki egy napon több szakrendelést is igénybe vesz, vagy további ellátásra utalják, annak nem kell új számot húznia. Az eredeti számmal hívják be a rendelésekre.

2024 május 24 - péntek
Bővül a Járóbeteg Irányítási Rendszer

Tájékoztatjuk Pácienseinket, hogy május 28-tól (kedd) az

 • Audiológia, a
 • Traumatológia Ambulancia valamint az
 • Aneszteziológia és Fájdalom Ambulancia szakrendelésire is azonosító számot kell húzni a Rendelőintézet földszintjén lévő automatánál.

Az új járóbeteg irányítási rendszerbe belépett szakrendelések listája május 28-tól:

  • Bőr- és nemibeteg szakrendelés I-II.
  • Bőr- és nemibeteg gondozó I-II.
  • Diabetológiai szakrendelés I-II.
  • Szemészeti szakrendelések és ambulancia
  • Urológia és Andrológiai szakrendelés
  • Reumatológia szakrendelés I-II.
  • ODM labor
  • Ortopédia I-II.
  • Általános sebészet és érsebészet I.-II.-III., Proktológia
  • Területi belgyógyászat
  • Traumatológia Ambulancia
  • Aneszteziológia és Fájdalom Ambulancia
  • Audiológia

Ez egyben azt is jelenti, hogy Rendelőintézetben a 2. emelti vérvételi labor, valamint a radiológia 1. emeletén működő képalkotó vizsgálóhelyek kivételével már valamennyi rendelésre számot kell húzni.

 

 

2024 május 21 - kedd
Elismerés

Az „Év IBD Nővére” díjban részesült Csertő Tímea, kórházunk II. Belgyógyászati Osztályának ápolója!

A Magyarországi Crohn-Colitises Betegek Egyesülete az IDB Világnaphoz csatlakozva idén is megrendezte Budapesten az IBD Napot. Ilyenkor a világ minden pontján rendezvények százait szervezik annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet a gyulladásos bélbetegségre és támogatást nyújtsanak a pácienseknek ahhoz, hogy merjenek szégyenkezés nélkül beszélni problémáikról, bevonva őket a betegséggel élők egyre bővülő közösségébe.

Az idei rendezvényen első alkalommal adták át az év nővére díjat, melyet vidéki centrum munkatársaként érdemelt ki kolléganőnk, Csertő Tímea!

Elismeréséhez szívből gratulálunk és további eredményes munkát kívánunk!

2024 május 15 - szerda
Életet adományozó kórház

„Életet adományozó kórház” díjban részesítette a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórházat az Országos Vérellátó Szolgálat. A Magyar Kórházszövetség XXXVI. Kongresszusán átadott elismerésben három olyan fekvőbeteg-ellátó intézmény részesült, ahonnan a Szervkoordinációs Iroda 2023-ban több potenciális donorról kapott értesítést, mint a megelőző évben.

Köszönjük mindazok munkáját, aki részt vettek a gyorsaságot és összehangolt tevékenységet igénylő donációs tevékenységben, s ezzel hozzájárultak a szervekre váró páciensek életminőségének javulásához!

2024 május 14 - kedd
Szülésre felkészítő tanfolyam

Kedves Várandós Kismamák!

 

A Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház a Családbarát szülészet projekt keretében júniusban is személyes jelenléttel folytatja a Várandósfelkészítést a 28. hetet betöltött kismamák és párjuk részére. A leendő szülőket 2024. június hónapban 4 alkalommal, változatos témákkal várjuk a Zalaegerszeg Járási Egészségfejlesztési Iroda (EFI) termében, a 8900 Zalaegerszeg, Kossuth Lajos utca 46-48. szám alatt.

bővebben