keresés a weboldalon

Zala Megyei Szent Rafael Kórház

Ápolási osztály

Általános tájékoztató

A Zala Megyei Kórház Ápolási Osztályának tevékenysége olyan idős emberek ápolása-gondozása, akik aktív kórházi ellátásra már nem szorulnak, de otthoni ápolásuk különböző okok miatt nem megoldott.
Az ápolási tevékenységünk az egészségi állapot stabilizálására, az önellátó képesség helyreállítására, illetve a meglévő állapot szinten tartására irányul. Osztályunkon kizárólag alap-ápolási tevékenységet végzünk, orvosi beavatkozásokra nincs lehetőség.    Az orvosi ellátást napközben konzíliáris orvos látja el, heti egy alkalommal a Krónikus Belgyógyászati Osztály két orvosa vizitel osztályunkon.
Két 2 ágyas és öt 4 ágyas kórteremben, 24 ágyon látjuk el az elsősorban idős betegeket.
Osztályunk 2007. szeptember 3-án alakult, három diplomás ápoló, egy gyógytornász, nyolc szakápoló valamint segédápolók és betegkísérő látja el a napi ápolási feladatokat
Betegeink jelentős része a Zala Megyei Kórház krónikus-jellegű osztályairól kerül hozzánk, kisebb részben pedig háziorvosi beutalóval, előre egyeztetett időpontban érkezik.
Osztályunkon történő maximális tartózkodási idő 90 nap. Betegeink jelentős része a Zala megyei idősotthonokban kerül további elhelyezésre.
Az osztályunkra történő előjegyzési idő kb. 1 hónap.
Az Ápolási Osztályos ellátásért minden betegnek térítési díjat kell fizetnie, ennek összege az aktuális Térítési és Díjszabályzatban megtekinthető.

További információ, valamint az előjegyzéshez szükséges dokumentum az Ápolási Osztály osztályvezetőjétől, Szekér Tamástól kérhető, munkaidőben az 92/501-507-es telefonszámon.

 

 

 

 

Szekér Tamás
osztályvezető ápoló