keresés a weboldalon

Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház
Széchenyi 2020 logó Magyarország Kormánya - Európai Unió - Európai Strukturális és Beruházási Alapok - Befektetés a jövőbe

Ápolási osztály

Általános tájékoztató

A Zala Vármegyei Kórház Ápolási Osztályának tevékenysége olyan idős emberek ápolása-gondozása, akik aktív kórházi ellátásra már nem szorulnak, de otthoni ápolásuk különböző okok miatt nem megoldott.
Az ápolási tevékenységünk az egészségi állapot stabilizálására, az önellátó képesség helyreállítására, illetve a meglévő állapot szinten tartására irányul. Osztályunkon kizárólag alap-ápolási tevékenységet végzünk, orvosi beavatkozásokra nincs lehetőség. Az orvosi ellátást napközben konzíliáris orvos látja el, heti egy alkalommal a Krónikus Belgyógyászati Osztály két orvosa vizitel osztályunkon.
Két 2 ágyas és öt 4 ágyas kórteremben, 24 ágyon látjuk el az elsősorban idős betegeket.
Osztályunk 2007. szeptember 3-án alakult, három diplomás ápoló, egy gyógytornász, nyolc szakápoló valamint segédápolók és betegkísérő látja el a napi ápolási feladatokat
Betegeink jelentős része a Zala Vármegyei Kórház krónikus-jellegű osztályairól kerül hozzánk, kisebb részben pedig háziorvosi beutalóval, előre egyeztetett időpontban érkezik.
Osztályunkon történő maximális tartózkodási idő 90 nap. Betegeink jelentős része a Zala vármegyei idősotthonokban kerül további elhelyezésre.
Az osztályunkra történő előjegyzési idő kb. 1 hónap.
Az Ápolási Osztályos ellátásért minden betegnek térítési díjat kell fizetnie, ennek összege az aktuális Térítési és Díjszabályzatban https://www.zmkorhaz.hu/old/doc/dokumentumok/Teritesidijszabalyzat.pdf megtekinthető.

További információ, valamint az előjegyzéshez szükséges dokumentum az Ápolási Osztály osztályvezetőjétől, Szekér Tamástól kérhető, munkaidőben az 92/501-507-es telefonszámon.

 

 

 

 

Szekér Tamás
osztályvezető ápoló