keresés a weboldalon

Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház
Széchenyi 2020 logó Magyarország Kormánya - Európai Unió - Európai Strukturális és Beruházási Alapok - Befektetés a jövőbe

Szeretettel üdvözöljük Önt a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház Szívsebészeti Osztályának oldalán !

Megtisztelő, hogy honlapunkat látogatja, lapozza. Igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni, hogy az Ön érdeklődését kielégítsük, feltett kérdéseire megnyugtató is világos választ adjunk. Kórházunk életében mérföldkőnek számít az 1994-ben létrejött osztályunk, mely a dunántúli régióban az első. A nehéz kezdeti lépesek után jelenleg az osztálynak meghatározó szerepe van a régió és a magyarországi felnőtt szívsebészet életében. Tevékenységünk eredményei a nyugat-európai előkelő szívsebészeti centrumok eredményeivel vetekszenek.
Az osztály valamennyi dolgozója azon fáradozik, hogy a rászoruló betegeink ellátása során a rendelkezésünkre álló lehetőségek birtokában a lehető legmagasabb színvonalat, betegcentrikusságot biztosítsa.
Amennyiben Ön leendő betegünk, kérem, bizalommal forduljon hozzánk, remélve, hogy nem csak gyógyultan, hanem elégedetten fog ránk emlékezni.
Munkánkat a beteg ember érdekeinek a védelme, a pontosság és az igényesség jellemzi. Képviseljük az orvostudomány azon eszméit, miszerint: ne árts, légy alázatos és igazságos.

2019 őszén megkezdtük a szívsebészet reformját és elkészítettük rövidtávú fejlesztési koncepciónkat, melynek megvalósítása ütemterv szerint halad.

A PTE szenátusi tanácsának döntése értelmében a szívsebészet 2021 szeptemberétől a Pécsi Tudományegyetem Orvostudományi Kar Zalaegerszegi Külső Tanszéke lett. Ahhoz, hogy korszerű tudást tudjunk átadni, a betegellátást is tovább javító fejlesztésekre van szükség. Ezt segítve 2022 tavaszán az Innovációs és Technológiai Minisztérium egy műtét előtti vizsgálatokhoz szükséges szívultrahangot, valamint egy 3D-s minimál invazív szívbillentyű-műtéteket segítő berendezés megvásárlását támogatta, csaknem 89 millió forint értékben.

A beszerzésről szóló sajtótájékoztató megtekinthető itt: http://zegtv.hu/hirado-21524/?video=jzcKG2IfpZM

 

 

Dr. Rashed Aref PhD FETCS
osztályvezető főorvos
Szabóné Salamon Katalin
vezető ápoló
diplomás ápoló