keresés a weboldalon

Zala Megyei Szent Rafael Kórház

Dr. Bujtor Zoltán vezeti a II-es Belgyógyászatot

A II-es Belgyógyászat mb. osztályvezető főorvosi teendőinek ellátásával dr. Bujtor Zoltánt bízta meg Dr. med. habil. Gasztonyi Beáta Ph.D., a Zala Megyei Szent Rafael Kórház  intézményvezetője.

Dr. Bujtor Zoltán egyetemi tanulmányainak befejezésétől, 1986 óta dolgozik a II. Belgyógyászati Osztályon. Belgyógyászati szakvizsgáját követően az általános belgyógyászati teendők mellett a diabetológia szakterületére specializálódott az. 1996-óta a Magyar Diabetes Társaság diabetológus orvosa. 2004-ben adjunktusi, 2012-ben főorvosi kinevezést kapott. 1993 óta résztvevője klinikai vizsgálati programoknak, társvizsgálóként, illetve vizsgálatvezetőként. 2008-ban klinikai-farmakológiai szakvizsgát szerzett, 2014-ben diabetológiai licenc vizsgát tett. Ugyanebben az évben lett a zalaegerszegi diabetológiai munkacsoport vezetője. 2008-ban az „Egészségügyi miniszter elismerő oklevelében” részesült a diabetológiai munkacsoport tagjaként. 2017-ben a cukorbetegek ellátásában kimagasló szakmai és emberi teljesítménye elismeréseként megkapta a Pannon Diabetes díjat. 2019-ben „Zala Megyei Kórházért Oklevél” kitüntetésben részesült.

Nagy érdemeket szerzett a Zalaegerszegi Diabétesz Egyesület szakmai támogatásában, valamint a MACOSZ (Magyarországi Cukorbetegek Országos Szövetsége) által a cukorbetegek részére évek óta szervezett továbbképző oktatásban.  Munkája során több osztályvezető főorvosi megbízatásnak tett eleget (osztályos minőségirányítás, nosocomiális infekció, transzfúziós felelős). Évek óta tagja a Kórház Gyógyszerterápiás, illetve Infekciókontroll Bizottságának. A Magyar Belgyógyász Társaság, a Magyar Diabetes Társaság és az EASD tagja.

További hírek

2021 március 29 - hétfő
Várandósok és szoptatós édesanyák türelmét kérjük

A várandósok és szoptató édesanyák oltásával kapcsolatban az EMMI kidolgozta az oltási protokollt. Az érintetti körre vonatkozó oltási feladatokkal kapcsolatban a későbbiekben adnak tájékoztatást.
Amint a protokoll rendelkezésünkre áll, tájékoztatjuk Önöket.

2021 március 22 - hétfő
Várandósfelkészítés

Kedves Várandós Kismamák!

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház a Családbarát szülészet projekt keretében 2021. április 1-től Várandósfelkészítést indít a 28. hetet betöltött kismamák és párjuk részére. A járványhelyzetre tekintettel egyenlőre online formában – a Teams videokonferencia programját használva – kapcsolódhatnak be a leendő szülők az interaktív rendezvénysorozatba.

A Várandósfelkészítés havi rendszerességgel, 4 alkalommal történik, alábbi témákat érintve:

bővebben

2021 március 22 - hétfő
Covid önkéntesek regisztrációja - az OKFŐ felhívása

Folytatódik a Covid Önkéntesek regisztrációja!

Országos Kórházi Főigazgatóság – covid önkéntes regisztráció

A koronavírus járvány harmadik hulláma minden eddiginél súlyosabban érinti Magyarországot és a magyar lakosságot. Össze kell fognunk és minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk a meredeken ívelő járvány mielőbbi leküzdése érdekében. Ezért ismét elindítjuk a COVID Önkéntes oldalt az egészségügyi végzettséggel rendelkező vagy egészségügyi képzésben résztvevők számára, és tenni akarnak a magyar betegek gyógyulásáért. Regisztrálni a https://covid-onkentes.okfo.gov.hu/ honlapon lehet.

bővebben

2021 március 08 - hétfő
A szakrendelések fogadják a pácienseket

Tisztelt Pácienseink!

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház szakrendelései működnek, erre vonatkozó korlátozó intézkedések nem léptek életbe. Változatlanul várjuk mindazokat, akiknek – vizsgálatra vagy kezelésre – előjegyzett időpontja van.

2021 március 05 - péntek

Március 1-étől megújult menedzsment irányítja kórházunkat, hiszen több vezetői pozícióban is személyi változást hagyott jóvá az Országos Kórházi Főigazgatóság.

 

Ettől az időponttól dr. Lupkovics Géza PhD. látja el az orvos igazgatói teendőket, de nem szakad el a klinikumtól sem, hiszen továbbra is irányítja a kardiológiai osztály munkáját.

Segítője orvos igazgató-helyettesként dr. Kovács Tamás, aki az aneszteziológia és intenzív terápia szakterületén már bizonyította vezetői képességeit.

Új kollégát is köszönthetünk a menedzsmentben. Az egészségügy gazdálkodását jól ismerő Kiss Ilona Andrea, Polgárról érkezett hozzánk, hogy gazdasági igazgatóként kamatoztassa szakmai tapasztalatait.

A fentiek értelmében a Zala Megyei Szent Rafael Kórház vezetőinek teljes névsora 2021. március 1-étől:

Főigazgató: Dr. med.habil. Gasztonyi Beáta PhD.

Orvos igazgató: Dr. Lupkovics Géza PhD.

Orvos igazgató-helyettes: Dr. Kovács Tamás

Minőségügyi orvos igazgató-helyettes: Dr. Tihanyi Mariann

Ápolási igazgató: Dancs Jenő

Minőségügyi ápolási igazgató-helyettes: Gombosné Papp Judit

Oktatási ápolási igazgató-helyettes: Dr. Oroszlánné Pilipár Krisztina

Gazdasági igazgató: Kiss Ilona Andrea.

Célunk a konstruktív együttműködés, a jövőbemutató stratégiák kidolgozása és megvalósítása. Olyan kórházat kívánunk irányítani, amely a betegek és a dolgozók elégedettségét egyaránt kivívja.