keresés a weboldalon

Zala Megyei Szent Rafael Kórház

Hírek

2021 június 02 - szerda
A pénteki tömeges oltásra érkezők figyelmébe

 

Június 4-én, pénteken várjuk a második oltásra mindazokat, akik a Pfizer tömeges oltási kampánynapján kapták meg az első dózist.

Több mint 1800 fő érkezik, s mint a szám mutatja, a lebonyolítás csak az érintettek együttműködésével lehet gördülékeny. Ezért a következőket kérjük:

 

 • A megadott időre érkezzenek meg a Rendelőintézethez! Az oltópontra a bejutás nem érkezési sorendben, hanem a kiadott időpontok alapján történik. Ha ettől eltekintenek, felborul az ütemterv, ami torlódást okoz. A bejelentkezés helyén pontos útbaigazítást kapnak arról, hogy milyen útvonalon, mely oltóhelyiségbe kell menniük.
  Akinél az oltási kártyán csak a behívás napja szerepel, de az időpont hiányzik,  a (92) 507-500/1882-es illetve a 1876-os melléken szíveskedjen egyeztetni az oltás ütemezését vagy küldjön e-mailt az oltopont@zmkorhaz.hu címre és válaszban megkapja a tájékoztatást.⏰
 • Ne felejtsék otthon az első alkalommal kapott oltási kártyát.
 • Hozzák magukkal az előre kitöltött beleegyező nyilatkozatot.
 • Legyen Önöknél TAJ kártya és személyazonosságot igazoló dokumentum.

Köszönjük!

2021 május 21 - péntek
TÁJÉKOZTATÓ A ZALA MEGYEI SZENT RAFAEL KÓRHÁZ LÁTOGATÁSI RENDJÉRŐL

Az országos tisztifőorvos határozata alapján a mai naptól az alábbi feltételekkel látogathatók a nem koronavírus-fertőzéssel kezelt betegek a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban.

 •  A Zrínyi úti telephely osztályait kizárólag a Göcseji út felőli főbejáraton keresztül lehet megközelíteni.
 • A Zrínyi úti kórházban és Pózvai telephelyen egyaránt a látogatás feltétele, hogy a látogató érvényes védettségi igazolvánnyal, vagy ennek hiányában a látogatást megelőző 48 órán belül történt mintavételezés után végzett negatív végeredményű SARS-CoV-2 PCR teszttel rendelkezzen.
 • A látogató a látogatáshoz való jogosultság igazolása érdekében köteles a védettségi igazolvány vagy a negatív SARS-CoV-2 PCR teszt bemutatására.
 • Belépéskor testhőmérséklet mérés szükséges
 • A látogatóknak 3 rétegű sebészi, vagy FFP-2, vagy FFP-3 vagy ezzel azonos besorolású maszkot kell viselniük mindaddig, míg kórház területén tartózkodnak.
 • A látogatóknak a fertőzések megakadályozása érdekében hozott intézkedéseket be kell tartaniuk, végrehajtásukban együtt kell működniük.
 • Egy beteghez naponta egy látogató mehet be az osztályra, maximum 1 óra időtartamra. Az időjárás függvényében szabadtéren is történhet a látogatás, ebben az esetben a látogatók száma nincs korlátozva. A beteget azonban szabadtéri látogatás esetén is csak egy látogató kísérheti le az osztályról és vissza.
 • Miután a felvőbeteg osztályok jelentős része nem az eredeti helyén látja el feladatait, kérjük, hogy a látogatást megelőzően pontosan tájékozódjanak a betegellátás helyszínéről!

Látogatási idő:

Hétfőtől péntekig: 15.00 – 18.00

Hétvégén és ünnepnapokon: 10.00 – 18.00 (kivéve intenzív osztály: 11.00-18.00)

A COVID-19 fertőzés miatt kezelt betegek – az Eütv. 11. § (3)-(6) bekezdésében meghatározott esetek kivételével – nem látogathatók.

A koronavírus fertőzéssel kezelt betegek, illetve a fenti feltételek teljesítésének hiányában nem látogatható páciensek számára a csomagok leadásának rendje változatlan:

naponta: 10.00-12.00 valamint 15.00-17.00 között.

 

Kérjük, hogy a fenti feltételeket szíveskedjenek maradéktalanul betartani.

 

2021 május 13 - csütörtök
Hordozható ultrahangot adományoztak

Hordozható ultrahang készüléket adományozott kórházunk számára a Humanitás Szociális Alapítvány. A három vizsgálófej egyidejű csatlakoztatását lehetővé tévő eszköz a kardiológiai, hasi és kismedencei vizsgálatok mellett  az erek és kis képletek állapotának feltérképezésére is alkalmas. A  nagy értékű készülék a Sürgősségi Osztály diagnosztikai munkáját segíti.

Köszönjük a Humanitás Szociális Alapítványnak, hogy gondoltak ránk és betegeinkre!

2021 április 23 - péntek
Oltóhelyek bejárata

Április 26-tól 28-ig a torlódások elkerülése érdekében kérjük, hogy mindenki hozza magával az előre kitöltött beleegyező nyilatkozatot és a megfelelő útvonalon érkezzen az oltóhelyiségbe. Bejáratok:

RI. Oltóhely:

R 1-3 oltóhelyiségek: Rendelőintézet park felőli bejárata. Oltóhelyek: Rendelőintézet földszint

RII. Oltóhely:

R 4-5 oltóhelyiségek: Rendelőintézet főbejárata. Oltóhelyek: Rendelőintézet II. emelet

RIII. Oltóhely:

R 6-8 oltóhelyiségek: Bejárat a Diagnosztikai tömb és Rendelőintézet közti fotocellás ajtón. Oltóhelyek: Rendelőintézet III. emelet

Szputnyik 2. oltás. Bejárat a rendelőintézetnél lévő portánál. Oltóhely: Neurológia földszint

A traumatólógia kontroll ambulanciája erre a három napra a D épület földszintjére költözik,

Köszönjük együttműködésüket!

2021 április 19 - hétfő
Csak akut ellátást tud biztosítani a reumatológiai szakrendelés

Tisztelt Pácienseink!

Ezúton értesítjük Önöket, hogy a Zala Megyei Szent Rafael Kórház reumatológiai szakrendelése és az ODM labor április 19-től – átmenetileg – csak az akut betegek ellátását tudja biztosítani, a háziorvos sürgősségi beutalója alapján.

Az április 19-től kezdődően előjegyzett időpontokat kénytelenek voltunk törölni. Ezeket a vizsgálatokat egy későbbi időpontban végezzük el.

Szíves megértésüket kérjük!

2021 március 22 - hétfő
Várandósfelkészítés

Kedves Várandós Kismamák!

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház a Családbarát szülészet projekt keretében 2021. április 1-től Várandósfelkészítést indít a 28. hetet betöltött kismamák és párjuk részére. A járványhelyzetre tekintettel egyenlőre online formában – a Teams videokonferencia programját használva – kapcsolódhatnak be a leendő szülők az interaktív rendezvénysorozatba.

A Várandósfelkészítés havi rendszerességgel, 4 alkalommal történik, alábbi témákat érintve:

bővebben

2021 március 22 - hétfő
Covid önkéntesek regisztrációja - az OKFŐ felhívása

Folytatódik a Covid Önkéntesek regisztrációja!

Országos Kórházi Főigazgatóság – covid önkéntes regisztráció

A koronavírus járvány harmadik hulláma minden eddiginél súlyosabban érinti Magyarországot és a magyar lakosságot. Össze kell fognunk és minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk a meredeken ívelő járvány mielőbbi leküzdése érdekében. Ezért ismét elindítjuk a COVID Önkéntes oldalt az egészségügyi végzettséggel rendelkező vagy egészségügyi képzésben résztvevők számára, és tenni akarnak a magyar betegek gyógyulásáért. Regisztrálni a https://covid-onkentes.okfo.gov.hu/ honlapon lehet.

bővebben

2021 március 08 - hétfő
A szakrendelések fogadják a pácienseket

Tisztelt Pácienseink!

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház szakrendelései működnek, erre vonatkozó korlátozó intézkedések nem léptek életbe. Változatlanul várjuk mindazokat, akiknek – vizsgálatra vagy kezelésre – előjegyzett időpontja van.

2021 március 05 - péntek

Március 1-étől megújult menedzsment irányítja kórházunkat, hiszen több vezetői pozícióban is személyi változást hagyott jóvá az Országos Kórházi Főigazgatóság.

 

Ettől az időponttól dr. Lupkovics Géza PhD. látja el az orvos igazgatói teendőket, de nem szakad el a klinikumtól sem, hiszen továbbra is irányítja a kardiológiai osztály munkáját.

Segítője orvos igazgató-helyettesként dr. Kovács Tamás, aki az aneszteziológia és intenzív terápia szakterületén már bizonyította vezetői képességeit.

Új kollégát is köszönthetünk a menedzsmentben. Az egészségügy gazdálkodását jól ismerő Kiss Ilona Andrea, Polgárról érkezett hozzánk, hogy gazdasági igazgatóként kamatoztassa szakmai tapasztalatait.

A fentiek értelmében a Zala Megyei Szent Rafael Kórház vezetőinek teljes névsora 2021. március 1-étől:

Főigazgató: Dr. med.habil. Gasztonyi Beáta PhD.

Orvos igazgató: Dr. Lupkovics Géza PhD.

Orvos igazgató-helyettes: Dr. Kovács Tamás

Minőségügyi orvos igazgató-helyettes: Dr. Tihanyi Mariann

Ápolási igazgató: Dancs Jenő

Minőségügyi ápolási igazgató-helyettes: Gombosné Papp Judit

Oktatási ápolási igazgató-helyettes: Dr. Oroszlánné Pilipár Krisztina

Gazdasági igazgató: Kiss Ilona Andrea.

Célunk a konstruktív együttműködés, a jövőbemutató stratégiák kidolgozása és megvalósítása. Olyan kórházat kívánunk irányítani, amely a betegek és a dolgozók elégedettségét egyaránt kivívja.

2021 március 05 - péntek
Fertőtlenítőszereket adományoztak

A MOL felelős vállalatként a pandémia kezdete óta mintegy 45 ezer liter MOL Hygi kéz- és felületfertőtlenítő adományozásával segítette a koronavírus elleni védekezést. A járványhelyzet újabb hullámában a vállalatcsoporthoz tartozó és kenőanyagok gyártásával foglalkozó MOL LUB Kft. a napokban további 27 ezer litert adományoz az Országos Kórházi Főigazgatóságnak, amelyből így országszerte 100 egészségügyi intézmény dolgozója részesül.

A Zala Megyei Szent Rafael Kórházba már megérkezett a 608 darab 200 ml-es továbbá 668 db 500 ml-es kiszerelésű fertőtlenítőszer. Az adományt az Infekciókontroll és Textilellátó Osztály osztja ki a dolgozóknak. Elsősorban a fertőzés szempontjából magas rizikójú szakterületekre koncentrálnak. Így kiemelten veszik számba a COVID ellátásban résztvevő osztályok munkatársait, de a nagy forgalmú oltópontok dolgozóit is előre sorolják. Miután egy kórház mindig nagy fogyasztó a fertőtlenítőszerek felhasználásában – és ezt csak tovább erősítette a pandémia – , a felajánlás valóban fontos segítséget jelent. Köszönjük az adományozóknak, hogy ránk is gondoltak!

2021 március 03 - szerda
Az új jogviszonyról

A Zala Megyei Szent Rafael Kórházban a dolgozók 99%-a aláírta az új, egészségügyi szolgálati jogviszonyt létesítő szerződést. Az orvosok, a szakdolgozók és a háttérterület munkavállalói körében egyaránt a 99%-os arány érvényesült.
Tagkórházainkban, a Keszthelyi Kórházban valamint a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórházban, a dolgozók 98%-a vállalta az új jogviszony létesítését.
Az irányító intézményben és a tagintézményekben a továbbiakban is biztosított az ügyeleti ellátás, valamint a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban és a Keszthelyi Kórházban a sürgősségi betegellátó osztályok működése. Intézményeinkben továbbra is mindenhol zavartalan a betegellátás.

2021 február 19 - péntek
Magyar Ápolók Napja 2021

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház a Magyar Ápolók Napja alkalmából évente három szakdolgozót részesít Kossuth Zsuzsanna Emléklap elismerésben, s hagyományosan a Magyar Ápolási Egyesület és a MESZK Zala Megyei Területi Szervezete is jutalmazza a munkát. Idén rendhagyó megemlékezésen köszöntötte Dr. med. habil Gasztonyi Beáta PhD. a Zala Megyei Szent Rafael kórház dolgozóit: – Egy éve, az Ápolók Napja volt az utolsó olyan ünnepségünk, amelyet hagyományos módon, műsorral színesítve széles körben megrendezhettünk.

Idén nem ünnepelhetünk úgy, ahogy dolgozóink megérdemelnék. A járványügyi szabályok betartásával, szűk körben, a nyilvánosságot kizárva kell megemlékeznünk. Mégsem akartuk elhalasztani az ünnepséget, hiszen nem látjuk a jövőt és méltatlan lenne, hogy annyi munka után pont most ne adjuk át az elismeréseket. Ma van Kossuth Zsuzsanna születésnapja. Mindig kerestük a párhuzamot Magyarország első főápolónőjének tevékenysége és a jelenkor ápolóinak munkája között. Az élet úgy adta, hogy 2021-re minden eddiginél több azonosságot találunk. Kossuth Zsuzsanna az ország első főápolónője 1849-ben nehézségekkel teli, úttörő munkát végzett. A meglévő lehetőségeket felmérve kellett átszerveznie az egészségügyi ellátást, hogy a rendkívüli terhelés mellett szakszerűen lehessen ellátni a honvédeket. Munkájának eredményeként három hónap alatt 72 tábori kórház létesült, melyekben a korban megszokottnál korszerűbb módszereket alkalmaztak. Ha visszagondolunk az elmúlt egy évükre, akkor azt látjuk, hogy a láthatatlan ellenséggel vívott csatában nekünk is újra kellett gondolni és szervezni az életünket. Minden korábbi gyakorlatot felforgatva biztosítottuk a betegellátást. Ápolók, asszisztensek, szakdolgozók nehéz körülmények között, kihívásokkal és kudarcoktól sem mentesen tudásuk legjavát adva dolgoztak.  Elmondhatjuk, hogy dolgozóink az elődhöz méltó módon álltak helyt. Kossuth Zsuzsanna büszke lenne rájuk – zárta köszöntőjét a főigazgató.

Valamennyi dolgozónak dupla köszönet jár a munkáért, hiszen a pandémia alatt nem csak a koronavírus betegek ellátása jelentett fizikai és lelki megterhelést. Szinte valamennyi osztályt érintettek az átszervezések, a nehezített munkakörülmények. A rugalmasságért, megértésért, türelemért elismerés jár mindenkinek  – hangsúlyozta Dancs Jenő ápolási igazgató, majd ismertette, hogy a beérkezett felterjesztések alapján végül kiknek ítélték oda a díjakat a bírálók.
Kossuth Zsuzsanna Emléklapban részesült: Meiszter Jánosné a fül-orr-gégészet szakápolója, Ferencsov Veronika a központi műtő vezető műtős szakasszisztense, és Laki Árpádné a szemészet nyugállományba vonuló vezető ápolója (hozzá dr. Szalczer Lajos osztályvezető főorvos juttatja el az elismerést).
A díjazottaknak a MESZK Zala Megyei Területi Szervezete nevében tárgyjutalmat nyújtott át Tóthné Födő Gyöngyi elnök.
A Magyar Ápolási Egyesület Díszoklevelét Gombos Juditnak, a Pszichiátriai osztály pszichiátriai és mentálhigiénés szakápolójának adta át Boros Károlyné a MAE Zala megyei vezetője.
Gratulálunk a díjazottaknak!

2021 február 18 - csütörtök
Oltásra érkezők figyelmébe!

A  Zala Megyei Szent Rafael Kórház kéri mindazokat, akik az intézményben kapják meg a koronavírus elleni védőoltást, hogy február 19-étől a Rendelőintézethez érkezzenek meg! Itt kapnak útbaigazítást arról, hogy mely oltóhelyiségben kapják meg az előzetesen egyeztetett vakcinát.
Kérjük továbbá, hogy az érintettek csak az előzetesen egyeztetett időpontban jelenjenek meg és hozzák magukkal a kitöltött hozzájárulási nyilatkozatot!
Megértésüket és türelmüket köszönjük.

2021 február 16 - kedd
4 millió forintot nyerhetnek

Február 15-én elindult a Richter innovációs pályázatának közönségszavazata. A Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány „Segítség a segítőknek!” pályázata a döntőbe jutott, s most támogató szavazatokra van szükség ahhoz,  hogy a csapat elhozhassa a közönségdíjat.  A legtöbb szavazatot begyűjtő projekt 4 millió forint támogatásban részesül, melyből megvalósíthatja tervét.

Az alapítvány projektje a dolgozókra koncentrál. Könyves Ildikó a Zala Megyei Szent Rafael Kórház védőnője, aki nem csak a kis betegek és hozzátartozóik iránt érez felelősséget, hanem tenni szeretne a mindennapi stressz és túlterheltség miatt kiégésnek kitett munkatársai jóllétéért is. Könyves Ildikó és csapata nekik szeretne motivációt és segítséget nyújtani mind a munkán túli, mind a munkaidő alatti feltöltődéshez, relaxációhoz. A Segítség a segítőknek projekt ötletgazdái lelkesítő kisfilmeket készítenének olyan munkatársakról, akik példájukkal a rekreáció „nagykövetei” lennének, valamint egy relaxációs teret is megvalósítanának a díjjal járó pénzösszegből.

Szavazni a Richter Anna díj weboldalán lehet:  https://richterannadij.hu/index.php/2020/2020-dontosok-9

Segítsünk, hogy a zalaegerszegi csapat nyerjen!

 

2021 február 12 - péntek
Városi kórházak intézményvezetői megbízatása

Megyei irányító intézményként, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház főigazgatója Dr. med. habil. Gasztonyi Beáta PhD. és Dancs Jenő ápolási igazgató adta át a keszthelyi és a hévízi kórház intézményvezetőinek megbízólevelét.
Az országos kórház-főigazgató a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház intézményvezetői teendőinek ellátásával  Dr. Holléné Dr. Mándó Zsuzsannát, a Keszthelyi Kórház intézményvezetői feladatainak ellátásával Dr. Kató Csabát bízta meg 2021. február 1. napi hatállyal.

2021 február 04 - csütörtök
Tudnivalók az oltópontról

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház oltópontja a Neurológia épületének földszintjén kapott helyet.

Bejárat: a Gyermekosztállyal közös lépcsőházból, a II-es Belgyógyászat épületével szemben.

FONTOS! Kérjük, hogy az oltásra érkezők hozzak magukkal a kitöltött és aláírt hozzájárulási nyilatkozatot. A dokumentum letölthető a  https://www.zmkorhaz.hu/dokumentumtar/vedooltas-beleegyezo-nyilakozat/ linkről.

A nyilatkozatot a második – emlékeztető – oltás beadásakor is ki kell tölteni!

2021 február 02 - kedd
Kórházunk üdvözli az ergoterapeuták képzését

Az országban elsőként a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának Zalaegerszegi Képzési Központja indít képzést ergoterápia BSc szakirányon. Az ősszel startoló, hiánypótló képzést sajtótájékoztató keretében mutatták be, ahol dr. med. habil Gasztonyi Beáta PhD.,  kórházunk főigazgatója így üdvözölte az új szak indítását:

„Intézményünk immár 47 éve a Pécsi Orvostudományi Egyetem Oktatókórháza. Évről-évre számos medikus hallgató gyakorlatát biztosítjuk és a legtöbb pályakezdő orvosunkról elmondhatjuk, hogy Pécsett szerzett diplomát.

A szakdolgozók képzésében is mérföldkövet jelentett,  amikor több mint 30 éve megkezdte működését az Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központja. A földrajzi közelség elősegíti, hogy szinte szimbiózisban dolgozzunk. Számíthatnak ránk gyakorlati képzőhelyként, szakembereink oktatóként is rész vállalnak a munkában, mialatt a hallgatók számára is fontos perspektíva, hogy kórházunk álláslehetőséget biztosít a kiválóan képzett végzősöknek.

A szakirányok változása azt is jelzi, hogy a zalaegerszegi kar reagál a változásokra. Amióta az egészségtudomány felismerte a rehabilitáció fontosságát, egyre szélesedik a felismert problémák köre és a megoldási lehetőségek módszertana. A nagyon sikeres gyógytornász képzés mellett ebben nyithat új távlatokat az ergoterapeuta szak indítása. Kórházunkban jelenleg egyetlen ergoterápiás szakember dolgozik, elsősorban a neurológiai valamint a gyermekosztály munkáját segítve. Rehabilitációs stratégiánk újragondolására ösztönöz bennünket a szak indítása, hiszen további terveket szőhetünk abban a biztos tudatban, hogy jól képzett szakembereket is találunk a feladatra.”

2021 január 13 - szerda
Adomány az intenzív osztálynak

 

A zalaegerszegi Városházán dr. med.habil. Gasztonyi Beáta a Zala Megyei Szent Rafael Kórház főigazgatója valamint dr. Kovács Tamás, az aneszteziológia és intenzív terápia osztályvezető főorvosa közösen vette át azt a bronchofiberscope-ot, melyet egy névtelen adományozó vásárolt a kórház számára. Az egymillió forint értékű eszközt Vigh László országgyűlési képviselő, Balaicz Zoltán polgármester és Vadvári Tibor alpolgármester nyújtotta át, közvetítve az adományozó azon szándékát, hogy az intenzív osztály használja a korszerű műszert. A felajánlás üzenetértékű.
Mialatt a koronavírus-járvány felforgatta az életünket, átrajzolt fontossági sorrendeket és felülírt korábbi értékrendeket. Többek között rávilágított arra, hogy az egészségügyben milyen fontos szerepe van aneszteziológia és intenzív terápia orvosaink, szakembereinek. Korábban a betegek többnyire háttérterületként tekintettek rájuk, ahol az orvosok altatnak a műtétek során, az osztályon pedig elhárítják a válsághelyzetet.
Sokak számára csak a járvány alatt lett egyértelmű mennyire fontos, összetett és felelősségteljes tevékenységet végeznek. Most vált köztudottá, hogy milyen speciális feladat az altatás, a lélegeztetés, az újraélesztés, mialatt az orvosoknak az alapbetegségek kezelésében is jártasnak kell lenniük. Folyamatosan figyelniük kell az ágyhoz kötött betegek állapotát, gyorsan észlelni az apró negatív változásokat és kideríteni a kiváltó okokat.  Minden olyan eszköz életmentő lehet, amely az ágy melletti vizsgálatot és a gyors diagnózist teszi lehetővé. Ebben segít a most átadott bronchofiberscope. Az adományozó célja pedig azt is igazolja, hogy a szakterület munkájának ismertsége és elismertsége az utóbbi hónapokban pozitív irányba változott.

 

Köszönjük az önzetlen támogatást!

2021 január 08 - péntek
Dr. Bujtor Zoltán vezeti a II-es Belgyógyászatot

A II-es Belgyógyászat mb. osztályvezető főorvosi teendőinek ellátásával dr. Bujtor Zoltánt bízta meg Dr. med. habil. Gasztonyi Beáta Ph.D., a Zala Megyei Szent Rafael Kórház  intézményvezetője.

Dr. Bujtor Zoltán egyetemi tanulmányainak befejezésétől, 1986 óta dolgozik a II. Belgyógyászati Osztályon. Belgyógyászati szakvizsgáját követően az általános belgyógyászati teendők mellett a diabetológia szakterületére specializálódott az. 1996-óta a Magyar Diabetes Társaság diabetológus orvosa. 2004-ben adjunktusi, 2012-ben főorvosi kinevezést kapott. 1993 óta résztvevője klinikai vizsgálati programoknak, társvizsgálóként, illetve vizsgálatvezetőként. 2008-ban klinikai-farmakológiai szakvizsgát szerzett, 2014-ben diabetológiai licenc vizsgát tett. Ugyanebben az évben lett a zalaegerszegi diabetológiai munkacsoport vezetője. 2008-ban az „Egészségügyi miniszter elismerő oklevelében” részesült a diabetológiai munkacsoport tagjaként. 2017-ben a cukorbetegek ellátásában kimagasló szakmai és emberi teljesítménye elismeréseként megkapta a Pannon Diabetes díjat. 2019-ben „Zala Megyei Kórházért Oklevél” kitüntetésben részesült.

Nagy érdemeket szerzett a Zalaegerszegi Diabétesz Egyesület szakmai támogatásában, valamint a MACOSZ (Magyarországi Cukorbetegek Országos Szövetsége) által a cukorbetegek részére évek óta szervezett továbbképző oktatásban.  Munkája során több osztályvezető főorvosi megbízatásnak tett eleget (osztályos minőségirányítás, nosocomiális infekció, transzfúziós felelős). Évek óta tagja a Kórház Gyógyszerterápiás, illetve Infekciókontroll Bizottságának. A Magyar Belgyógyász Társaság, a Magyar Diabetes Társaság és az EASD tagja.

2021 január 08 - péntek
In memoriam - Dr. Zörényi István

Megrendülten értesültünk arról, hogy december végén elhunyt Dr. Zörényi István főorvos. Kórházunk első kardiológusát ma kísérik utolsó útjára szerettei és tisztelői.

A Zala Megyei Kórházban 1971-ben, mindössze 12 ágyon indult el a II-es Belosztály kardiológiai részlege, mely Dr. Zörényi István munkásságának köszönhetően foglalkozott kiemelten a szakterülettel. 1978-ban 24 ágyasra bővült a részleg, majd hamarosan kiegészült a szakrendelésből és gondozásból álló járóbeteg-ellátással. A növekvő igények további fejlesztést indukáltak, így 1984-ben Pózván – a tüdőgyógyászat felső szintjének építészeti átalakításával – létrejött az 54 ágyas kardiológiai rehabilitációs osztály. Dr. Zörényi István, aki addig a II. Belosztály akut kardiológiai részlegének vezetője volt, az új osztály osztályvezető főorvosa lett. 1983-tól 1994-ig töltötte be ezt a pozíciót, s mindent megtett a betegek életminőségének javítása érdekében. Egyre több szívbetegségben szenvedő, infarktuson átesett pácienst kezelt és gondozott osztálya. Tudását átadta az új orvos generációknak, szorgalmazta, hogy a kollégák kardiológiai témakörű  tudományos előadásokat tartsanak helyi, regionális és országos fórumokon. Szem előtt tartotta a rehabilitációhoz kapcsolódó másodlagos megelőzést is. Munkáját meghatározta az eltökéltség, a betegek iránti empátia. Kollégáival maguk írtak betegtájékoztatókat és létrehozták az Egészségvédő Klubot. Ennek sikerére építve alakult meg a Zalaegerszegi Szív- és Érbeteg Egyesület, melynek alapítója volt Dr. Zörényi István. A szakmaszeretetéről, emberségéről ismert, nyugdíjas éveit is aktívan töltő főorvos tevékenységét 1999-ben Zalaegerszegért Díjjal ismerte el a város.
Kedves Főorvos Úr! Emlékét megőrizzük, nyugodjék békében!

Zala Megyei Szent Rafael Kórház