keresés a weboldalon

Zala Megyei Szent Rafael Kórház

Hírek

2021 február 19 - péntek
Magyar Ápolók Napja 2021

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház a Magyar Ápolók Napja alkalmából évente három szakdolgozót részesít Kossuth Zsuzsanna Emléklap elismerésben, s hagyományosan a Magyar Ápolási Egyesület és a MESZK Zala Megyei Területi Szervezete is jutalmazza a munkát. Idén rendhagyó megemlékezésen köszöntötte Dr. med. habil Gasztonyi Beáta PhD. a Zala Megyei Szent Rafael kórház dolgozóit: – Egy éve, az Ápolók Napja volt az utolsó olyan ünnepségünk, amelyet hagyományos módon, műsorral színesítve széles körben megrendezhettünk.

Idén nem ünnepelhetünk úgy, ahogy dolgozóink megérdemelnék. A járványügyi szabályok betartásával, szűk körben, a nyilvánosságot kizárva kell megemlékeznünk. Mégsem akartuk elhalasztani az ünnepséget, hiszen nem látjuk a jövőt és méltatlan lenne, hogy annyi munka után pont most ne adjuk át az elismeréseket. Ma van Kossuth Zsuzsanna születésnapja. Mindig kerestük a párhuzamot Magyarország első főápolónőjének tevékenysége és a jelenkor ápolóinak munkája között. Az élet úgy adta, hogy 2021-re minden eddiginél több azonosságot találunk. Kossuth Zsuzsanna az ország első főápolónője 1849-ben nehézségekkel teli, úttörő munkát végzett. A meglévő lehetőségeket felmérve kellett átszerveznie az egészségügyi ellátást, hogy a rendkívüli terhelés mellett szakszerűen lehessen ellátni a honvédeket. Munkájának eredményeként három hónap alatt 72 tábori kórház létesült, melyekben a korban megszokottnál korszerűbb módszereket alkalmaztak. Ha visszagondolunk az elmúlt egy évükre, akkor azt látjuk, hogy a láthatatlan ellenséggel vívott csatában nekünk is újra kellett gondolni és szervezni az életünket. Minden korábbi gyakorlatot felforgatva biztosítottuk a betegellátást. Ápolók, asszisztensek, szakdolgozók nehéz körülmények között, kihívásokkal és kudarcoktól sem mentesen tudásuk legjavát adva dolgoztak.  Elmondhatjuk, hogy dolgozóink az elődhöz méltó módon álltak helyt. Kossuth Zsuzsanna büszke lenne rájuk – zárta köszöntőjét a főigazgató.

Valamennyi dolgozónak dupla köszönet jár a munkáért, hiszen a pandémia alatt nem csak a koronavírus betegek ellátása jelentett fizikai és lelki megterhelést. Szinte valamennyi osztályt érintettek az átszervezések, a nehezített munkakörülmények. A rugalmasságért, megértésért, türelemért elismerés jár mindenkinek  – hangsúlyozta Dancs Jenő ápolási igazgató, majd ismertette, hogy a beérkezett felterjesztések alapján végül kiknek ítélték oda a díjakat a bírálók.
Kossuth Zsuzsanna Emléklapban részesült: Meiszter Jánosné a fül-orr-gégészet szakápolója, Ferencsov Veronika a központi műtő vezető műtős szakasszisztense, és Laki Árpádné a szemészet nyugállományba vonuló vezető ápolója (hozzá dr. Szalczer Lajos osztályvezető főorvos juttatja el az elismerést).
A díjazottaknak a MESZK Zala Megyei Területi Szervezete nevében tárgyjutalmat nyújtott át Tóthné Födő Gyöngyi elnök.
A Magyar Ápolási Egyesület Díszoklevelét Gombos Juditnak, a Pszichiátriai osztály pszichiátriai és mentálhigiénés szakápolójának adta át Boros Károlyné a MAE Zala megyei vezetője.
Gratulálunk a díjazottaknak!

2021 február 18 - csütörtök
Oltásra érkezők figyelmébe!

A  Zala Megyei Szent Rafael Kórház kéri mindazokat, akik az intézményben kapják meg a koronavírus elleni védőoltást, hogy február 19-étől a Rendelőintézethez érkezzenek meg! Itt kapnak útbaigazítást arról, hogy mely oltóhelyiségben kapják meg az előzetesen egyeztetett vakcinát.
Kérjük továbbá, hogy az érintettek csak az előzetesen egyeztetett időpontban jelenjenek meg és hozzák magukkal a kitöltött hozzájárulási nyilatkozatot!
Megértésüket és türelmüket köszönjük.

2021 február 16 - kedd
4 millió forintot nyerhetnek

Február 15-én elindult a Richter innovációs pályázatának közönségszavazata. A Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány „Segítség a segítőknek!” pályázata a döntőbe jutott, s most támogató szavazatokra van szükség ahhoz,  hogy a csapat elhozhassa a közönségdíjat.  A legtöbb szavazatot begyűjtő projekt 4 millió forint támogatásban részesül, melyből megvalósíthatja tervét.

Az alapítvány projektje a dolgozókra koncentrál. Könyves Ildikó a Zala Megyei Szent Rafael Kórház védőnője, aki nem csak a kis betegek és hozzátartozóik iránt érez felelősséget, hanem tenni szeretne a mindennapi stressz és túlterheltség miatt kiégésnek kitett munkatársai jóllétéért is. Könyves Ildikó és csapata nekik szeretne motivációt és segítséget nyújtani mind a munkán túli, mind a munkaidő alatti feltöltődéshez, relaxációhoz. A Segítség a segítőknek projekt ötletgazdái lelkesítő kisfilmeket készítenének olyan munkatársakról, akik példájukkal a rekreáció „nagykövetei” lennének, valamint egy relaxációs teret is megvalósítanának a díjjal járó pénzösszegből.

Szavazni a Richter Anna díj weboldalán lehet:  https://richterannadij.hu/index.php/2020/2020-dontosok-9

Segítsünk, hogy a zalaegerszegi csapat nyerjen!

 

2021 február 12 - péntek
Városi kórházak intézményvezetői megbízatása

Megyei irányító intézményként, a Zala Megyei Szent Rafael Kórház főigazgatója Dr. med. habil. Gasztonyi Beáta PhD. és Dancs Jenő ápolási igazgató adta át a keszthelyi és a hévízi kórház intézményvezetőinek megbízólevelét.
Az országos kórház-főigazgató a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház intézményvezetői teendőinek ellátásával  Dr. Holléné Dr. Mándó Zsuzsannát, a Keszthelyi Kórház intézményvezetői feladatainak ellátásával Dr. Kató Csabát bízta meg 2021. február 1. napi hatállyal.

2021 február 04 - csütörtök
Tudnivalók az oltópontról

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház oltópontja a Neurológia épületének földszintjén kapott helyet.

Bejárat: a Gyermekosztállyal közös lépcsőházból, a II-es Belgyógyászat épületével szemben.

FONTOS! Kérjük, hogy az oltásra érkezők hozzak magukkal a kitöltött és aláírt hozzájárulási nyilatkozatot. A dokumentum letölthető a  https://www.zmkorhaz.hu/dokumentumtar/vedooltas-beleegyezo-nyilakozat/ linkről.

A nyilatkozatot a második – emlékeztető – oltás beadásakor is ki kell tölteni!

2021 február 02 - kedd
Kórházunk üdvözli az ergoterapeuták képzését

Az országban elsőként a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karának Zalaegerszegi Képzési Központja indít képzést ergoterápia BSc szakirányon. Az ősszel startoló, hiánypótló képzést sajtótájékoztató keretében mutatták be, ahol dr. med. habil Gasztonyi Beáta PhD.,  kórházunk főigazgatója így üdvözölte az új szak indítását:

„Intézményünk immár 47 éve a Pécsi Orvostudományi Egyetem Oktatókórháza. Évről-évre számos medikus hallgató gyakorlatát biztosítjuk és a legtöbb pályakezdő orvosunkról elmondhatjuk, hogy Pécsett szerzett diplomát.

A szakdolgozók képzésében is mérföldkövet jelentett,  amikor több mint 30 éve megkezdte működését az Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központja. A földrajzi közelség elősegíti, hogy szinte szimbiózisban dolgozzunk. Számíthatnak ránk gyakorlati képzőhelyként, szakembereink oktatóként is rész vállalnak a munkában, mialatt a hallgatók számára is fontos perspektíva, hogy kórházunk álláslehetőséget biztosít a kiválóan képzett végzősöknek.

A szakirányok változása azt is jelzi, hogy a zalaegerszegi kar reagál a változásokra. Amióta az egészségtudomány felismerte a rehabilitáció fontosságát, egyre szélesedik a felismert problémák köre és a megoldási lehetőségek módszertana. A nagyon sikeres gyógytornász képzés mellett ebben nyithat új távlatokat az ergoterapeuta szak indítása. Kórházunkban jelenleg egyetlen ergoterápiás szakember dolgozik, elsősorban a neurológiai valamint a gyermekosztály munkáját segítve. Rehabilitációs stratégiánk újragondolására ösztönöz bennünket a szak indítása, hiszen további terveket szőhetünk abban a biztos tudatban, hogy jól képzett szakembereket is találunk a feladatra.”

2021 január 13 - szerda
Adomány az intenzív osztálynak

 

A zalaegerszegi Városházán dr. med.habil. Gasztonyi Beáta a Zala Megyei Szent Rafael Kórház főigazgatója valamint dr. Kovács Tamás, az aneszteziológia és intenzív terápia osztályvezető főorvosa közösen vette át azt a bronchofiberscope-ot, melyet egy névtelen adományozó vásárolt a kórház számára. Az egymillió forint értékű eszközt Vigh László országgyűlési képviselő, Balaicz Zoltán polgármester és Vadvári Tibor alpolgármester nyújtotta át, közvetítve az adományozó azon szándékát, hogy az intenzív osztály használja a korszerű műszert. A felajánlás üzenetértékű.
Mialatt a koronavírus-járvány felforgatta az életünket, átrajzolt fontossági sorrendeket és felülírt korábbi értékrendeket. Többek között rávilágított arra, hogy az egészségügyben milyen fontos szerepe van aneszteziológia és intenzív terápia orvosaink, szakembereinek. Korábban a betegek többnyire háttérterületként tekintettek rájuk, ahol az orvosok altatnak a műtétek során, az osztályon pedig elhárítják a válsághelyzetet.
Sokak számára csak a járvány alatt lett egyértelmű mennyire fontos, összetett és felelősségteljes tevékenységet végeznek. Most vált köztudottá, hogy milyen speciális feladat az altatás, a lélegeztetés, az újraélesztés, mialatt az orvosoknak az alapbetegségek kezelésében is jártasnak kell lenniük. Folyamatosan figyelniük kell az ágyhoz kötött betegek állapotát, gyorsan észlelni az apró negatív változásokat és kideríteni a kiváltó okokat.  Minden olyan eszköz életmentő lehet, amely az ágy melletti vizsgálatot és a gyors diagnózist teszi lehetővé. Ebben segít a most átadott bronchofiberscope. Az adományozó célja pedig azt is igazolja, hogy a szakterület munkájának ismertsége és elismertsége az utóbbi hónapokban pozitív irányba változott.

 

Köszönjük az önzetlen támogatást!

2021 január 08 - péntek
Dr. Bujtor Zoltán vezeti a II-es Belgyógyászatot

A II-es Belgyógyászat mb. osztályvezető főorvosi teendőinek ellátásával dr. Bujtor Zoltánt bízta meg Dr. med. habil. Gasztonyi Beáta Ph.D., a Zala Megyei Szent Rafael Kórház  intézményvezetője.

Dr. Bujtor Zoltán egyetemi tanulmányainak befejezésétől, 1986 óta dolgozik a II. Belgyógyászati Osztályon. Belgyógyászati szakvizsgáját követően az általános belgyógyászati teendők mellett a diabetológia szakterületére specializálódott az. 1996-óta a Magyar Diabetes Társaság diabetológus orvosa. 2004-ben adjunktusi, 2012-ben főorvosi kinevezést kapott. 1993 óta résztvevője klinikai vizsgálati programoknak, társvizsgálóként, illetve vizsgálatvezetőként. 2008-ban klinikai-farmakológiai szakvizsgát szerzett, 2014-ben diabetológiai licenc vizsgát tett. Ugyanebben az évben lett a zalaegerszegi diabetológiai munkacsoport vezetője. 2008-ban az „Egészségügyi miniszter elismerő oklevelében” részesült a diabetológiai munkacsoport tagjaként. 2017-ben a cukorbetegek ellátásában kimagasló szakmai és emberi teljesítménye elismeréseként megkapta a Pannon Diabetes díjat. 2019-ben „Zala Megyei Kórházért Oklevél” kitüntetésben részesült.

Nagy érdemeket szerzett a Zalaegerszegi Diabétesz Egyesület szakmai támogatásában, valamint a MACOSZ (Magyarországi Cukorbetegek Országos Szövetsége) által a cukorbetegek részére évek óta szervezett továbbképző oktatásban.  Munkája során több osztályvezető főorvosi megbízatásnak tett eleget (osztályos minőségirányítás, nosocomiális infekció, transzfúziós felelős). Évek óta tagja a Kórház Gyógyszerterápiás, illetve Infekciókontroll Bizottságának. A Magyar Belgyógyász Társaság, a Magyar Diabetes Társaság és az EASD tagja.

2021 január 08 - péntek
In memoriam - Dr. Zörényi István

Megrendülten értesültünk arról, hogy december végén elhunyt Dr. Zörényi István főorvos. Kórházunk első kardiológusát ma kísérik utolsó útjára szerettei és tisztelői.

A Zala Megyei Kórházban 1971-ben, mindössze 12 ágyon indult el a II-es Belosztály kardiológiai részlege, mely Dr. Zörényi István munkásságának köszönhetően foglalkozott kiemelten a szakterülettel. 1978-ban 24 ágyasra bővült a részleg, majd hamarosan kiegészült a szakrendelésből és gondozásból álló járóbeteg-ellátással. A növekvő igények további fejlesztést indukáltak, így 1984-ben Pózván – a tüdőgyógyászat felső szintjének építészeti átalakításával – létrejött az 54 ágyas kardiológiai rehabilitációs osztály. Dr. Zörényi István, aki addig a II. Belosztály akut kardiológiai részlegének vezetője volt, az új osztály osztályvezető főorvosa lett. 1983-tól 1994-ig töltötte be ezt a pozíciót, s mindent megtett a betegek életminőségének javítása érdekében. Egyre több szívbetegségben szenvedő, infarktuson átesett pácienst kezelt és gondozott osztálya. Tudását átadta az új orvos generációknak, szorgalmazta, hogy a kollégák kardiológiai témakörű  tudományos előadásokat tartsanak helyi, regionális és országos fórumokon. Szem előtt tartotta a rehabilitációhoz kapcsolódó másodlagos megelőzést is. Munkáját meghatározta az eltökéltség, a betegek iránti empátia. Kollégáival maguk írtak betegtájékoztatókat és létrehozták az Egészségvédő Klubot. Ennek sikerére építve alakult meg a Zalaegerszegi Szív- és Érbeteg Egyesület, melynek alapítója volt Dr. Zörényi István. A szakmaszeretetéről, emberségéről ismert, nyugdíjas éveit is aktívan töltő főorvos tevékenységét 1999-ben Zalaegerszegért Díjjal ismerte el a város.
Kedves Főorvos Úr! Emlékét megőrizzük, nyugodjék békében!

Zala Megyei Szent Rafael Kórház

2021 január 07 - csütörtök
Intézményvezetői megbízatás

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy az Emberi Erőforrások Minisztere Dr. med. habil Gasztonyi Beáta Ph.D.-t bízta meg a Zala Megyei Szent Rafael Kórház intézményvezetői feladatainak ellátásával.

Dr. Gasztonyi Beáta 1995-ben szerzett orvosi diplomát a Pécsi Orvostudományi Egyetemen. Egyetemi tanulmányait követően, 1995-2006. között az egyetem I.sz. Belgyógyászati Klinikáján dolgozott. Felkérésre 2006-ban visszatért szülővárosába és a Zala Megyei Kórház belgyógyászati osztályának osztályvezető főorvosa, majd a strukturális átszervezést követően a II. Belgyógyászati Osztály vezető főorvosa lett. 2016-ban a kórház tudományos és oktatási orvos-igazgató helyettesnek nevezték ki.

Tudományos munkája elismeréseként 2002-ben PhD, 2012-ben habilitált doktor fokozatot szerzett, 2015-ben a Pécsi Tudományegyetem egyetemi magántanárrá nevezte ki.

Számos társaságban tölt, illetve töltött be vezető szerepet. Orvos-szakmai, oktatói, illetve tudományos munkáját több díjjal jutalmazták. Tudományos tevékenységét könyv illetve könyvfejezetek, több, mint 100 közlemény, 200 feletti előadások fémjelzik.

Dr. med. habil Gasztonyi Beáta Ph.D. intézményvezetői megbízása kapcsán az alábbiakat fogalmazta meg: „Tisztában vagyok azzal, hogy nem könnyű helyzetben veszem át a feladatot, de bízom benne, hogy pozitív hozzáállással, segítő szándékkal, klinikusi szemlélettel, empátiával, korrekt kollegiális kapcsolatokkal és folyamatos, megfelelő kommunikációval sok nehézségen közösen átjutunk, és együttes erővel szakmai sikerekben gazdag időszakot élhetünk meg. Számítok mindenki segítségére!”

 

2021 január 06 - szerda
Megkezdődött az egészségügyi dolgozók oltása

Az Európában elsőként engedélyezett Pfizer-BioNTech vakcinával január 5-én délután megkezdődött a Zala Megyei Szent Rafael Kórház dolgozóinak oltása.

Intézményünk 4 oltóhelyiséges oltópontot alakított ki, ahol az önkéntesen jelentkező munkavállalók több napon át, folyamatosan kapják a vakcina első adagját, melyet 21 nap elteltével egy második követ majd.

Az első szállítmányban 975 személy beoltására elegendő oltóanyag érkezett, melyből a Keszthelyi Kórház, a hévízi Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház, a Vasútegészségügyi Kft., valamint a Kanizsai Dorottya Kórházban dolgozók is részesülnek.

Ezt követően folyamatosan érkezik az oltóanyag, hogy minden önként jelentkező és a feltételeknek megfelelő dolgozó részesülhessen a koronavírus ellen védelmet biztosító oltásban.

 

2020 december 23 - szerda
2.200.000 Ft-os támogatás a ZTE FC-től!

A ZTE FC decemberben két mérkőzésén is egyedi mezben, „Köszönet a hősöknek!” felirattal lépett pályára. Az üzenet az egészségügyben dolgozóknak szólt. Az ő munkájukra kívánták felhívni a figyelmet, s egyúttal jótékonysági akciót hirdettek, hogy segítsék a koronavírus-járvány elleni védekezést.

A Mezőkövesd és az FTC elleni találkozókon viselt mezeket értékesítésre kínálták fel, a rövid ideig tartó akcióból pedig 2,2 millió forint folyt be. Az adományt Mocnek Mária, a ZTE FC ügyvezetője és Kocsárdi Gergely, a csapat legendája, karácsony előtt adta át Dr. Halász Gabriellának, a Szent Rafael Kórház főigazgatójának valamint Bali Józsefnek, az Ispita Alapítvány kuratóriumi elnökének. Ezúton is köszönjük a vállalkozások és magánszemélyek jelentős összegű felajánlásait a mezekre! Ugyancsak elismerés illeti az ötletgazdákat és a sikeres kampány lebonyolítóit. A covid-intenzív osztálynak épp szüksége van egy új ultrangos fejre, mely az adományból gyorsan finanszírozhatóvá válik.

Drukkolunk a ZTE FC sikereiért!

Mindenkinek áldott, egészséges karácsonyi ünnepeket kívánunk!

2020 december 21 - hétfő
Tájékoztató a betegdokumentáció kiadásának rendjéről

Tisztelt Pácienseink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020. november 9-től a Zala Megyei Szent Rafael Kórház adatvédelmi irodájában a személyes ügyfélfogadás szünetel.

Kérjük, szíveskedjenek a dokumentációkiadással kapcsolatos igényeiket levélben kérelmezni, az alábbi címen:

Zala Megyei Szent Rafael Kórház Adatvédelmi Iroda

8900 Zalaegerszeg, Zrínyi út 1.

Munkatársunk elérhetősége: 06/92/507-500/1355-ös mellék.

A betegdokumentáció kiadása postai úton történik.

 

Szíves megértésüket köszönjük.

2020 november 30 - hétfő
Elköltözött az EFI

Lakossági Tájékoztató!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a Zalaegerszeg Járási Egészségfejlesztési Iroda (EFI) 2020. december 1-től – határozatlan ideig – átköltözött a Zala Megyei Civil Szolgáltató Központba-  az EFI eredeti irodájával szembe, az úttest túloldalára.

Az EFI elérhetőségei:

  • új címünk: Zalaegerszeg, Kossuth út 41-57.
  • email: efizeg@zmkorhaz.hu
  • az EFI tevékenységével kapcsolatos időpont egyeztetések: 06 20 3245540 vagy a 06 30 6901167
  • szakmai egyeztetések: 06 30 3434717

2020 november 10 - kedd
Költözik a Mentálhigiénés Központ

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020. november 11-étől a Zala Megyei Szent Rafael Kórház MENTÁLHIGIÉNÉS KÖZPONTJÁNAK gondozói és szakrendelései Pózván, a volt Neurológiai épülettömb földszintjén fogadják a betegeket. Az ellátások a következők:

– Addiktológiai szakrendelés és gondozás;

– Alzheimer szakrendelés;

– Drogellátás, drog- és addiktológiai gondozás;

– Gyermek- és ifjúságpszichiátriai szakrendelés és gondozás;

– Mentálhigiénés gondozás;

– Onko-pszichológiai szakrendelés.

(A rendelési idők és a telefonszámok változatlanok.)

 

2020 november 05 - csütörtök
Tájékoztató a covid-fertőzéssel kórházban kezelt betegek hozzátartozóinak

Kérjük a hozzátartozókat, hogy a koronavírus-fertőzéssel kezelt páciensek állapota iránt kizárólag 14 és 16 óra között érdeklődjenek telefonon. A délelőtt vizsgálatokkal telik, így pontos információkat is csak ezek után tudunk közölni. Ugyanakkor a hívások lelassítják a kezeléseket és a vizsgálatokat. Az

  • infektológián (K épület) kezelt páciensekről a 92/507-500/1395 vagy 1956-os melléken,
  • a főépület (A épület) IV. emeletén kezelt koronavírusos betegekről a 92/507-500/1572-es mellékállomáson,
  • míg a D épület covid-intenzív részlegén ápoltakról a 92/507-500/3305-ös melléken

kérhetnek tájékoztatást az információkérésre jogosultak.

Mindazokat, akik a 14 és 16 óra közötti időkereten kívül telefonálnak, arra kérjük majd, hogy ismételjék meg a hívást a fenti időszakban. Türelmüket és megértésüket köszönjük.

2020 november 04 - szerda
Tájékoztató a COVID-intenzíven ápolt betegek hozzátartozóinak

Tisztelt Hozzátartozók!

Természetesnek tartjuk azt az igényt, hogy segíteni szeretnék kórházban gyógyuló hozzátartozójuk felépülését, különösen azokét, akik a koronavírus fertőzés következtében kialakult súlyos állapot miatt a COVID-intenzív osztályon részesülnek ellátásban.

Felhívjuk azonban figyelmüket arra, hogy a COVID-intenzív osztályon is – a vonatkozó szakmai szabályoknak megfelelően – intézményünk biztosítja teljeskörűen a betegek ellátásához szükséges textíliát, öltözéket, valamint gondoskodik az ápolt állapotának előmozdítását segítő, megfelelő energia-utánpótlásáról, táplálásáról.

Kérjük ezért, hogy kizárólag a napi tisztálkodáshoz valamint bőrápoláshoz szükséges szereket küldjék be a COVID-intenzív osztályra! Törölközőt, pizsamát, élelmiszert, értéktárgyat, kényelmi eszközöket NE csomagoljanak be! Ezeket sem használni, sem tárolni nem tudjuk.

Megértésüket és együttműködésüket köszönjük!

Zala Megyei Szent Rafael Kórház

2020 október 08 - csütörtök
A csomagok kézbesítéséről

Tisztelt Hozzátartozók!

Türelmüket és megértésüket kérjük amiatt, hogy az osztályokon fekvő betegek számára küldendő csomagokat nem tudjuk azonnal átadni a címzetteknek.

A késlekedésnek több oka van.  Önök előtt is ismert, hogy intézetünk korlátozás nélkül, teljes kapacitáson fogadja a járó- és a fekvőbetegeket. A zavartalan működés fenntartása mellett számos plusz feladatot kell megoldanunk, hiszen alkalmassá kell tenni kórházunkat a súlyos állapotú koronavírus-fertőzöttek nagyszámú ellátására. Napi szinten, rugalmasan kell megfelelnünk az új kihívásoknak. Mindez a dolgozói állomány átcsoportosításával, a tárgyi körülmények átszervezésével, házon belüli költözésekkel jár. A látogatási tilalom közben a fekvőbetegeknek szánt csomagokat a – véges létszámú –  dolgozóknak kell eljuttatniuk a több hektáros terülten fekvő épületek különböző osztályaira. A 10 és 12 óra között leadott küldeményeket a délutáni órákban eljuttatjuk a címzettekhez, míg a 15 és 17 óra között leadottakat másnap tudjuk kiszállítani. Pontos időrendet nem tudunk felállítani, hiszen a csomagok darabszáma, a távolságok és a szabad munkaerő befolyásolja a kapacitást.

Kérjük, számoljanak az időbeli csúszással, továbbá kérjük, hogy a beküldendő holmit zárt – fertőtleníthető – csomagban adják le, külső felületén a címzett és az őt kezelő osztály neve jól olvashatóan szerepeljen.

Ismét felhívjuk a figyelmet arra, hogy a küldemény romlandó, hűtést igénylő élelmiszert valamint értékcikket ne tartalmazzon!

Együttműködésüket köszönjük.

 

2020 szeptember 11 - péntek
Teljessé vált a digitális képalkotás

 A technológiai fejlesztést és az innovációt támogató stratégiának megfelelően bővítette eszközparkját a Zala Megyei Szent Rafael Kórház.

Csúcstechnológiát képviselő eszközre cserélte a rendelőintézet elöregedett röntgengépét, továbbá két mobil röntgennel bővítette a szívsebészet és a gyermekosztály diagnosztikai kapacitását, a pulmonológia pedig egy sebészeti képerősítővel gazdagodott.

Dr. Halász Gabriella főigazgató és Mádl Andrea gazdasági igazgató egyaránt büszke arra, hogy a költségtakarékosan gazdálkodó, tartozásmentesen működő kórház, saját forrásból tudta finanszírozni az összességében csaknem 335 millió Ft értékű beszerzést.

bővebben

2020 szeptember 04 - péntek
Szeptember 7-étől teljes körű látogatási tilalom!

Tisztelt Betegeink és Hozzátartozóik!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy a koronavírus-járvány terjedésének kockázatcsökkentése érdekében – megelőző jelleggel -, szeptember 7-étől, hétfőtől, teljes körű látogatási tilalom lép érvénybe a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban.

A betegeknek küldendő csomagokat naponta két időintervallumban lehet leadni a Csány tér felőli főportán: délelőtt 10 és 12 óra között valamint délután 15-től 17 óráig. A délután leadott küldeményeket csak másnap délelőtt tudjuk továbbítani a címzetteknek. Kérjük, hogy a csomagon a címzett és az őt kezelő osztály neve olvashatóan és szerepeljen, továbbá a küldemény romlandó élelmiszert, értéket ne tartalmazzon! Pózván ismételten a porta lesz a csomagok gyűjtőpontja a fenti két időpontban.

A szakrendezések egyelőre változatlanul folytatják működésüket.

Pácienseink a kórház főépületének földszintjén valamint a rendelőintézet földszintjén kialakított beléptető pontokon át jutnak a szakrendelésekre. Itt munkatársaink ellenőrzik a beutalók meglétét, illetve a szakrendelések betegfogadási listáját. (A beutaló nélkül igénybe vehető szakrendelésekre is kötelező az időpont előzetes egyeztetése.) A Zárda úti portát a személyzeten kívül kizárólag a szülő nőt szállító személyek és az újszülöttekkel hazabocsájtott szülők vehetik igénybe.

A száj és orr eltakarására szolgáló maszk használata a kórház területén kötelező!

Kérjük a hozzátartozókat, hogy a betegek állapota iránt kizárólag 13 és 16 óra között érdeklődjenek telefonon. A délelőtt a vizsgálatokkal telik, így pontos információkat is csak ezek után tudunk közölni. Ugyanakkor a hívások megakasztják a kezeléseket és a vizsgálatokat.

A látogatási tilalom bevezetése közös érdekünk. Az Önök együttműködésével csökkenteni tudjuk a fertőzés kockázatát.

A kellemetlenségek miatt szíves megértésüket és türelmüket kérjük!