keresés a weboldalon

Zala Megyei Szent Rafael Kórház

Hírek

2020 május 27 - szerda
TÁJÉKOZTATÓ A FIZIOTERÁPIA RÉSZLEGES ÚJRAINDULÁSÁRÓL

Tisztelt Pácienseink!

2020. június 1-étől (hétfőtől) a limitált létszámra való tekintettel az egyéni gyógytorna kezelések csak a friss traumás sérültek számára indulnak. Az elektroterápiás és masszázs kezelések esetén is csökkentett beteglétszámmal kezdhetjük meg működésünket. Fontos tudnivaló, hogy csoportos vízi és száraz tornákat még nem tarthatunk.

A fenti körülményekre való tekintettel az eddig előjegyzett időpontokat töröltük. Kérjük hogy az új időpontokat kizárólag telefonon egyeztessék diszpécsereinkkel a 92/501-556-os telefonszámon.

Kérjük, hogy az adott kezelésre maximum az egyeztetett időpont előtt 15 perccel jelentkezzenek. Lázas, köhögő, beteg pácienst nem fogadhatunk, így aki betegség tüneteit tapasztalja magán, kérjen későbbi időpontot.

A kezelésre érkezők a Rendelőintézet bejáratánál léphetnek be, ahol fel kell mutatniuk kezelőlapjukat. A kötelező kikérdezést és testhőmérséklet mérést már a központi fizioterápia bejáratánál végezzük el.

A maszk viselése kötelező továbbá kérjük, hogy a kórházi gyógyszertárban megvásárolható kezelőkendőt minden alkalommal hozzák magukkal.

Megértésüket köszönjük.

2020 május 22 - péntek
ÚJ IDŐPONTOT KELL KÉRNI

Tisztelt Pácienseink!

Aktuálisan tesszük közzé felhívásainkat arról, hogy – a betegfogadás új előírásai miatt – mely szakrendeléseink kénytelenek törölni a korábban előjegyzett időpontokat.A törlés miatt pácienseinknek új időpontot kell kérniük! Kérjük, pontosan azonosítsák be a szakrendelést a beutalóról.

Ahova új időpontot kell és lehet kérni:

– Szájsebészeti szakrendelés (beutaló köteles): az új időpontot a betegirányító telefonszámainak valamelyikén kell egyeztetni: 92/507-568, 92/507-574, 507-509.

– Fogászati röntgen(beutaló köteles): az új időpontot a betegirányító telefonszámainak valamelyikén kell egyeztetni: 92/507-568, 92/507-574, 507-509.

– Neurológiai szakrendelés (beutaló köteles): időpont egyeztetés: 507-500/1877-es mellék

Megértésüket köszönjük!

2020 május 18 - hétfő
SÜRGŐS BEUTALÓK RENDJE

Tisztelt Pácienseink!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy 2020. május 20-ától a Zala Megyei Szent Rafael Kórház szakrendeléseire valamennyi sürgős beutalóval érkező páciens számára a háziorvosnak kell rendelési időpont egyeztetnie! Az előírás a központi laboratóriumban végzendő sürgős vérvételekre is vonatkozik.

A nem sürgős laboratóriumi vizsgálatra beutalóval rendelkezőknek az időpontot változatlanul maguknak kell egyeztetniük a betegirányító telefonszámainak valamelyikén: 92/507-568, 92/507-574, 507-509.

Megértésüket köszönjük.

2020 május 11 - hétfő
ÉRKEZÉS A RENDELÉSRE

Tisztelt Pácienseink!

Felhívjuk figyelmüket arra a tényre, hogy a  szigorú járványügyi rendelkezések miatt csak korlátozott számú páciens tartózkodhat a rendelők várótermeiben. Ezért a sürgős beutalóval érkező betegeket maximum a számukra megadott időpont előtt negyedórával engedjük be a kórház épületébe.

A működésben zavart okoz és a várakozók közt is vitát szül, ha pl. a 9 órára hívott páciensek már 8 órakor az előzetes vizsgálatot végző ún. pre triázs pultnál sorakoznak, a 8 óra 15 percre hívott betegek előtt.

Együtt kell tanulnunk a rendelés új gyakorlatát, önmaguk és mások védelmében is kérjük, hogy a fentieknek megfelelően időzítsék az érkezést.

2020 május 08 - péntek
TÁJÉKOZTATÓ A KÖZPONTI LABOR ÚJRAINDÍTÁSÁRÓL

Tisztelt Pácienseink!

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház központi laboratóriumának újraindításához át kell alakítanunk a szabályozás rendszerét. Mint ismeretes, a forgalmat a korábbinál lényegesen alacsonyabb számon kell meghatároznunk, így az előzőleg kiadott időpontok nem tarthatóak.

Ezért a 2020. június 12-éig előjegyzett időpontokat töröljük és minden – eddig az időpontig szóló – beutalóval rendelkező beteget arra kérünk, hogy munkaidőben telefonon kérjen új időpontot!  A betegirányító május 11-étől, hétfőtől hívható a következő telefonszámokon: 92/507-509, 92/507-574 vagy 92/507-568.Miután sokan várnak laborvizsgálatra, a vonalak várhatóan túlterheltek lesznek. Türelmüket kérjük az ügyintézéshez.

Akik a megadott időpontra érkeznek laborvizsgálatra, szíveskedjenek bekalkulálni az érkezésbe, hogy a rendelőintézet földszintjén egy előzetes vizsgálaton (úgynevezett pre-triázson) is át kell esniük. Kérjük, hogy lehetőleg maszkban érkezzenek, feltétlenül tartsák be a távolságtartás szabályait valamint tegyenek eleget a váróhelyiségben feltüntetett útmutatóknak.

A 2020. június 12. után kiadott időpontok változatlanul érvényben maradnak.

Együttműködésüket köszönjük!

2020 május 06 - szerda
TÜRELMÜKET KÉRJÜK

Tisztelt Pácienseink!

A járóbeteg szakellátás fokozatos visszaállítása – a koronavírussal kezelt betegek nagyobb létszáma miatt – a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban csak kis lépésekben és körültekintően lehetséges. A márciusi és áprilisi előjegyzéseket szakrendeléseinken áttekintik és meghatározzák, hogy a szűkített időkeretű betegellátásban (1 óra alatt 4 páciens vizsgálata) miként valósítható meg a gyógyító munka. Elsőként a telefonos konzultációra épülő telemedicina kereteit dolgozzuk ki. Új időpontokat új betegeknek csak ezt követően tudunk adni.

Amint pontosabb információkkal tudunk szolgálni, ezeket facebook oldalunkon és kórházunk honlapján is közzétesszük.

Kérjük, hogy időpontkérés ügyében a betegirányítót és a szakrendeléseket egyelőre ne hívják, hiszen munkatársaink nem tudnak Önöknek időpontot adni. Akiknek állapotuk miatt sürgősségi beavatkozásra van szükségük, természetesen megkapják a számukra megfelelő ellátást.

Tudjuk, hogy a jelenlegi helyzet senki számára sem könnyű. Nekünk sem. Megértésüket és együttműködésüket kérjük.

2020 május 06 - szerda
KÓRHÁZUNK IS BEKAPCSOLÓDIK AZ ORSZÁGOS SZŰRŐPROGRAMBA

Elindultak a koronavírus-szűrővizsgálatok a négy orvosképző egyetem országos, reprezentatív vizsgálata keretében. Régiónkban a Pécsi Tudományegyetem koordinálja a mérést és munkatársaink közreműködésével a Zala Megyei Szent Rafael Kórház lesz az egyik tesztelési helyszín. A KSH statisztikusainak segítségével kiválasztott résztvevők előzetesen levélben vagy telefonon felkérést kaptak az egyetemektől. Reméljük, hogy a szerdától hétfőig tartó vizsgálatsorozaton a meghívottak jelentős része él a tesztelés lehetőségével.

bővebben

2020 május 04 - hétfő
AZ ORSZÁGOS JÓTÉKONYSÁGI VADÁSZAT EREDMÉNYEKÉNT 19 KÓRHÁZ GYERMEKOSZTÁLYA RÉSZESÜL TÁMOGATÁSBAN

Az Országos Jótékonysági Vadászat Nonprofit Kft által 2019. december 27-én megrendezett országos jótékonysági vadászat 37 millió Ft adományt eredményezett! A vadászat az ország valamennyi megyéjében egyidőben került megrendezésre. Az összefogás célja az volt, hogy 19 megyei kórház gyermekosztályára hiánypótló orvosi eszközök beszerzése megtörténhessen. A vadászatokon résztvevő vadászok száma és a további adományok nagysága határozta meg az egyes megyék/kórházak részére rendelkezésre álló pénzkeretet.

A korona vírus okozta rendkívüli helyzet a kórházak életét és feladatait jelentős mértékben megváltoztatta, így a velük való egyeztetés lényegesen lassabban tudott megtörténni, mint ahogy az a tervekben szerepelt. Ezen túlmenően az orvosi eszközök piacán soha nem látott hiány tapasztalható, továbbá a megrendelt eszközök többsége is csak hosszú átfutási idő után vehető birtokba.

bővebben

2020 április 29 - szerda
BETEGJOGI KÉPVISELŐK ELÉRHETŐSÉGE

A Kormány által kihirdetett veszélyhelyzet ideje alatt az EMMI Integrált Jogvédelmi Szolgálat (IJSZ) betegjogi képviselői a panaszok kezelésére és a tájékoztatásra irányuló feladataikat folyamatosan ellátják.

Jelen helyzetben a területileg illetékes betegjogi képviselők telefonon, e-mailen és egyéb infokommunikációs platformon történő elérhetőségei a betegek, hozzátartozóik és törvényes képviselőik valamint az egészségügyi szolgáltatást nyújtók részére továbbra is biztosított. Az Integrált Jogvédelmi Szolgálat Irodáiban – egy adott, előre egyeztetett időpontban – személyesen is az állampolgárok rendelkezésére állnak.

Panaszügyben a területileg illetékes betegjogi képviselő járhat el, akinek elérhetősége az alábbi linken megtalálható: http://www.ijsz.hu/kepviselok1.html

Nyugat-dunántúli Régió: Dr. Dóczi Zsuzsanna, e-mail: zsuzsanna.doczi@ijb.emmi.gov.hu
telefon: +36 20 4899 567

2020 április 28 - kedd
2 MILLIÓ FT TÁMOGATÁS A RICHTER GEDEON NYRT.-TŐL

140 millió forinttal támogatja a Richter a hazai kórházakat!
A koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetre és az egészségügyi intézmények előtt álló kihívásokra tekintettel a Richter Gedeon Nyrt. intézményenként 2 millió forinttal támogatja azon kórházakat, egészségügyi szakrendelőket, amelyekkel a Richter Egészségváros programsorozat keretében együttműködött az elmúlt 10 év során. Az Egészségváros program keretében a Richter az elmúlt 10 évben mintegy 380 millió forint összeggel támogatta a programban résztvevő kórházakat és rendelőintézeteket, mely összeg a jelen támogatás keretében további 140 millió forinttal bővül. A 140 millió forint összértékű hozzájárulást, melyben a 70 hazai egészégügyi intézet részesül, szabadon felhasználható azonnali támogatás formájában biztosítja a vállalat.

bővebben

2020 április 28 - kedd
TELEFONOS TÁJÉKOZTATÁS 13 és 16 ÓRA KÖZÖTT

Kérjük a hozzátartozókat és az intézményvezetőket, hogy az I-es Belgyógyászati és Infektológiai Osztály betegei – köztük a koronavírussal vagy koronavírus gyanújával kezelt páciensek – állapota iránt kizárólag 13 és 16 óra között érdeklődjenek telefonon. A délelőtt a vizsgálatokkal telik, így pontos információkat is csak ezek után tudunk közölni. Ugyanakkor a hívások megakasztják a kezeléseket és a vizsgálatokat.

bővebben

2020 április 24 - péntek
RENDELKEZÉS A CSOMAGOK LEADÁSÁRA

Tisztelt Hozzátartozók!

Kérjük, hogy a Zala Megyei Szent Rafael Kórház osztályain fekvő betegeknek szánt küldeményeket – meghosszabbított időkeretben -, naponta 13 és 17 óra között adják le a főépület főbejáratánál. Munkatársaink a csomagokat csak ebben az időszakban tudják továbbítani és cserélni. Ismét kérjük, hogy a címzett beteg nevét és az őt ellátó osztály megnevezését olvashatóan, a csomagra jól rögzítve szíveskedjenek felírni.

Segítsék a munkánkat azzal, hogy teljesítik kérésünket.

Megértésüket köszönjük!

2020 április 23 - csütörtök
2 000 000 FT A ZALASZÁM KFT.-TŐL

 

2 000 000 Ft pénzügyi támogatást nyújtott a Zalaszám Informatika Kft. a Zala Megyei Szent Rafael Kórház tevékenységét támogató Ispita Alapítványnak. Dr. Szász Péter ügyvezető a ZALASZÁM munkatársai nevében megköszönte a rendkívüli helyzetben a kórház dolgozói által végzett áldozatos munkát. Egyúttal arról tájékoztatta a kórház főigazgatóját, hogy társaságuk nemcsak a koronavírus elleni védekezést szolgáló beruházások finanszírozásához járul hozzá. A pénzügyi támogatáson túl megduplázta a kórház számára biztosított internetszolgáltatás sávszélességét is és a veszélyhelyzet időtartama alatt
felfüggesztette a megnövelt kapacitású internetszolgáltatás teljes havi díját. Köszönjük!

 

2020 április 23 - csütörtök
1 000 000 FT A BAKI AGROCENTRUM KFT.-TŐL

1 000 000 Ft-os adomány érkezett a Baki Agrocentrum Kft.-től a Zala Megyei Szent Rafael Kórház munkáját támogató Ispita Alapítványhoz. A rendkívüli, az életünket szinte napok alatt átalakító helyzetben a Baki Agrocentrum tulajdonosai és vezetői úgy döntöttek, erejükhöz mérten segíteni kívánják a Zala Megyei Szent Rafael Kórházat, mivel közvetlen környezetünkben kiemelkedően fontos szerepet játszik a járvány elleni küzdelemben. Szeretnének ugyanakkor köszönetet is mondani a kórházi szakszemélyzet, az orvosok és az ápolók áldozatos munkájáért, hiszen nélkülük nem tudnánk megvívni a járvány elleni harcot. Köszönjük!

 

2020 április 23 - csütörtök
AZ ISPITA ALAPÍTVÁNY KÖSZÖNI A TÁMOGATÁSOKAT

Már több millió forintnyi adomány érkezett a Zala Megyei Szent Rafael Kórház munkáját segítő Ispita Alapítvány bankszámláira a koronavírus elleni küzdelmet segítésére Támogatóinknak név szerinti felsorolással is szeretnénk megköszönni az önzetlen felajánlásokat:
Dr. Horváthné Jakab Anna Mária; Ollár-Gerencsér Dorottya; Kámán Zsolt; Migléczi Katalin; Spilák Lajos; MARGIN-PP Kft.; Kiser-Antal Lívia; Szegedi Ferenc; Simon András; Ságiné Tóth Ildikó; Csermely Lajos; Szaknyéri Károly; Szemző Beáta; Loós Csabáné; Grebenár László; Fehér Károly; Pajor István; Módos Tiborné; Nagy Gotthárd Annamária; Ivánkovics Mária Magdolna, Dr. Kirschner Laszló Györgyné; Bódis Péter; Moórné Kecsmár Rita; Horváth Gyuláné; Horváth József Zoltán; Dala Bernadett; Borsos Ferenc; Kaposi International Transport Kft.; Gerencsér Tibor; Büki Árpádné és Bor László; Tóth Balázs; Zalaegerszegi Női Szalon; Progresszív Tanácsadó Bt.; Buzsics Kristóf; Sprint Flotta Kft.; Rudas Lajos; Bedi Bence; Dr. Babos István; Gyenese Richárd; Zalaber Vállalkozási Kft.; Csalló Andrea; Ginter Róbert; Dr. Jankovics Péter; Rónai Erzsébet Éva; Balogh Judit; Horváth Csaba; Csóti Petra; Nagy Imre; Dr. Burján Richárd; Hardi Zoltán Jánosné; Pék Krisztina; Végh Erika Mária; Arch Indeco Stúdió Kft.; Szijártó Béla Józsefné; Fülöp János; Heiglné Dr. Horváth Nikoletta; Varga János István; Bangó Magdolna; dr. Szász Péter és felesége; Kissné Baricza Ilona; Szabó Attila; Szabó Judit; Hadászi Ágnes Melinda; Ruzsicska Kereskedelmi Kft.; Bokányiné Miszori Mária; Szigyártó Mihály; Tóth Balázs; Borbás Helga; Gehér Mariann; Kuliffay Ede Béla; OKT-TEKZEG Kereskedelmi és Szolgáltató Bt.; LAUF-AUDIT Könyvelő és Könyvvizsgáló Kft.; Baki Agrocentrum Kft; Zalaszám Informatika Kft.; Weis Ágnes Anna; VINCZE GIZELLA; Kiss Flóra; Bránát-Bándli Edina, Szabó-Szűcs Kinga; Mátainé Varga Ágota; Szász András és Bekk Noémi; Vékási Ferenc; Dr. Horváthné Jakab Anna Mária; Ollár-Gerencsér Dorottya; Kámán Zsolt; Migléczi Katalin; Spilák Lajos; MARGIN-PP Kereskedelmi Kft; Kiser-Antal Lívia Margit; Szegedi Ferenc; Simon András; Séginé Tóth Ildikó; Csermely Lajos; Szaknyéri Károly; Szemző Beáta; Loós Csabáné; Grebenár László; Fehér Károly; Pajor István; Módos Tiborné; Nagy Gotthárd Annamária; Ivánkovics Mária Magdolna; Dr. Kirschner Laszló Györgyné; Bódis Péter; Moórné Kecsmár Rita; Horváth Gyuláné; Horváth József Zoltán; Dala Bernadett; Borsos Ferenc; Kaposi International Transport Kft.; Gerencsér Tibor; Büki Árpádné és Bor László; ZALASZÁM Informatika Kft.; Richter Nyrt.; Zalaerdő Zrt..

2020 április 08 - szerda
Kötelező a szájmaszk viselése

Tisztelt Pácienseink!

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház területén, így a hozzá tartozó rendelőintézetben is kötelező a szájmaszk viselése. Arra kérjük valamennyi páciensünket és az esetleges kísérőket, hogy szájmaszkban érkezzenek.

Mialatt sokan maguk varrnak védőeszközt, addig Zalaegerszeg önkormányzata és számos település hivatala is átadott a lakosságnak többször használatos mosható maszkokat. Ezek viselése megfelelő a vizsgálatok idejére.

Akinek nincs maszkja, annak természetesen adunk – a kórházi dolgozók védelmét szolgáló készletből.

Együttműködésüket előre is köszönjük.

2020 április 03 - péntek
Tüdőszűrés - csak a munkaalkalmasság megállapításához

Kizárólag a munkaköri alkalmassági vizsgálathoz szükséges röntgenfelvételek elkészítésére, részlegesen újra megkezdi működését a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban a tüdőszűrő. Hétfőnként 8.00-tól 12.00 óráig, szerdai napokon pedig 12.00-től 16.00 óráig fogadjuk az előjegyzett pácienseket. Az időpontot a betegirányító telefonszámainak valamelyikén kell egyeztetni: 92/507-568, 92/507-574, 507-509. Megjelenéskor az üzemorvosi beutaló bemutatása kötelező! Megértésüket köszönjük.

2020 március 31 - kedd
Gyógytorna - telefonos tanácsadás

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Zala Megyei Szent Rafael Kórház Fizioterápiás Osztálya gyógytornával kapcsolatos telefonos tájékoztatásra kínál lehetőséget.  2020. április 1-étől, hétfőtől péntekig, 8.00-tól 14.00 óráig azon pácienseknek biztosítjuk a távkonzultációs lehetőséget, akiknek a veszélyhelyzeti korlátozások miatt halasztódik a gyógytorna kezelése és rendelkeznek érvényes – orvos által kiírt – kezelőlappal.

Hívható telefonszámok: 06 92/501-556, 06 92/ 501-580.

2020 március 24 - kedd
Pénzbeli támogatások fogadása, felhasználása

A koronavírus elleni védekezésre a Zala Megyei Szent Rafael Kórház az ISPITA Alapítványon keresztül fogadja a pénzbeli felajánlásokat, melyeket a lélegeztetéshez szükséges egyszer használatos eszközök beszerzésére fordítunk. (Az Ispita Alapítvány számlaszáma: Budapest Bank 10104961-07114362-00000000)

 

Köszönjük!

2020 március 23 - hétfő
Felajánlások koordinálása

Tisztelt Adományozók!

Köszönjük, hogy folyamatos felajánlásaikkal vállalkozások és magánszemélyek is segítik munkánkat. Ahhoz, hogy házon belül is koordinálni tudjuk a beérkező adományokat, kérjük, hogy felajánlásaikat e-mailben, a zmkorhaz@zmkorhaz.hu címen jelezni szíveskedjenek.

Köszönjük!