keresés a weboldalon

Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház
Széchenyi 2020 logó Magyarország Kormánya - Európai Unió - Európai Strukturális és Beruházási Alapok - Befektetés a jövőbe

Hírek

2023 szeptember 18 - hétfő
Pannon Diabetes díj

A XXVI. Dunántúli Diabetes Hétvégén Pannon Diabetes díjban részesült Oblián Antalné,

a II-es Belgyógyászat Diabetológiai Szakrendelésének asszisztense.

Az elismerést 2011-ben alapította az Alapítvány a Cukorbetegekért és a Veszprém Megyei Diabetes Egyesület.

 

A díjban évente egy – a Dunántúlon dolgozó, a cukorbetegek ellátásában kimagasló szakmai és emberi teljesítményt nyújtó – orvos valamint egy nővér vagy dietetikus részesül.

 

Erika szakmai munkájának régiós szintű elismeréséhez szívből gratulálunk!

2023 szeptember 18 - hétfő
Minden közreműködőnek köszönjük a támogatást!

Az idén 175 éves Zala Megyei Szent Rafael Kórház javára ajánlották fel a szervezők a 21. alkalommal megrendezett AquaCity jótékonysági nap és főzőverseny bevételét. A további felajánlásokból 10 millió 823 ezer 800 forintra kiegészült összeg jelképes átadását a városházán tartották. A támogatást a fül-orr-gégészeti osztály eszközfejlesztésére fordítják.

A sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester ismertette összegszerűen a bevételeket. Elmondta, a rendezvényen mintegy 10,5 millió forint gyűlt össze. Ebből az 58 főzőcsapat ételeinek eladásából 3 millió 254 ezer forint, a 3254 látogatónak eladott belépőjegyből 3 millió 959 ezer forint folyt be. A jótékonysági napot követően a 27 cég mellé még négy csatlakozott, így az általuk felajánlott összeg  3 millió 610 ezer  forintra emelkedett, a végösszeg pedig 10 millió 823 ezer 800 forintra. Valamennyi közreműködőnek köszönetét kifejezve azt, mondta, örömére szolgál, hogy most átadhatják a kórháznak a támogatást, segítve az egészségügyi intézmény eszközfejlesztését, és az ott folyó szakmai munkát. Kiemelte, a város a jótékonysági rendezvények mellett szakemberlakások, elektromos autók és parkolási lehetőségek biztosításával is segítette a kórház működését. A 175 éves jubileum méltó megünnepléséhez is támogatást nyújtott.

bővebben

2023 szeptember 18 - hétfő
Várandósfelkészítés októberben

Kedves Várandós Kismamák!

A Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház a Családbarát szülészet projekt keretében októberben is személyes jelenléttel folytatja a Várandósfelkészítést a 28. hetet betöltött kismamák és párjuk részére. A leendő szülőket 2023. október hónapban 4 alkalommal, változatos témákkal várjuk a Zalaegerszeg Járási Egészségfejlesztési Iroda (EFI) termében, a 8900 Zalaegerszeg, Kossuth Lajos utca 46-58. szám alatt.

 

bővebben

2023 szeptember 11 - hétfő
Köszönet a hálás közönségnek – sikeres volt az in-FÚZIÓ

Nagy sikert aratott a kórházunk 175 éves fennállása alkalmából szervezett gálaműsor. Az In-FÚZIÓ című program valóra váltotta az eredeti terveket, hiszen együtt ünnepeltünk volt és jelenlegi vezetőkkel, kollégákkal, döntéshozókkal, szakmai szervezetek, társintézmények irányítóival, a munkánkat támogató vállalkozókkal. A hivatalos köszöntéseket és köszöntő beszédeket nélkülöző, színpadi előadásokra koncentráló rendezvény a kikapcsolódást szolgálta és szimbolizálta azt az egységet, mely élteti a várost, a megyét, valamint összefűzi az egészségügy javításában érdekelt szereplőket.

Köszönjük mindazoknak, akik vállalták, hogy zenei vagy prózai előadással színpadra lépnek. Sorrendben: Karáth Eszter valamint a Zrínyi Miklós Gimnázium kórusa és Zenekara, Balaicz Zoltán polgármester, Kósa Ruben koreográfus, művészeti vezető, Dr. med. habil. Gasztonyi Beáta PhD főigazgató, Ticz András színművész, Besenczi Árpád színész-színházigazgató, Dr. Michael Mamah rezidens, Támadi Anita színművész, Dr. Schmidt Béla osztályvezető főorvos, Gubik Petra színész, énekes, Kocsis Dénes színész, musicalénekes és Kovács Adrián zongorista.

Köszönjük Zalaegerszeg Megyei Jogú Város, a Hevesi Sándor Színház, a Kvártélyház vezetőinek és dolgozónak munkáját a megvalósításban!

Köszönjük:

 • az Agro-Kapocs Kft.-nek, hogy a gálaest főszponzora volt,
 • az Ispita Alapítványnak a lebonyolításban vállalt szerepét,
 • a Göcsej Palatinus Panzió és Étteremnek a pezsgőt és a felszolgálást,
 • kórházunk Élelmezési Osztályának a cukrászati színvonalú süteményeket valamint a szállítás szervezését, a tálalást, a felszolgálást,
 • az Arany Báránynak a szervízkészletet,
 • Szekér Lillának a kapcsolattartást a vállalkozókkal,
 • Elmont Levente kollégánknak a fotókat,
 • a sajtó munkatársainak az előzeteseket, valamint az estről készített írott és képes beszámolókat!

 

2023 augusztus 21 - hétfő
Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetés

Az egészségügyi ellátórendszer színvonalának javítása érdekében végzett magas szintű szakmai tevékenysége elismeréseként, a Magyar Ezüst Érdemkereszt Polgári Tagozata

kitüntetésben részesült

Dancs Jenő, a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház

ápolási igazgatója.

A Novák Katalin köztársasági elnök által – a belügyminiszter előterjesztésére – adományozott kitüntetéseket és elismeréseket az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából rendezett ünnepségen, a Belügyminisztérium márványtermében adták át.

Dancs Jenő ápolási igazgatónak további szakmai sikereket, jó egészséget kívánunk!

2023 augusztus 14 - hétfő
Várandósfelkészítő szeptemberben!

Kedves Várandós Kismamák!

A Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház a Családbarát szülészet projekt keretében szeptemberben is személyes jelenléttel folytatja a Várandósfelkészítést a 28. hetet betöltött kismamák és párjuk részére. A leendő szülőket 2023. szeptember hónapban 4 alkalommal, változatos témákkal várjuk a Zalaegerszeg Járási Egészségfejlesztési Iroda (EFI) termében, a 8900 Zalaegerszeg, Kossuth Lajos utca 46-58. szám alatt.

bővebben

2023 július 07 - péntek
Felhívás tagok és póttagok választására

Zala Vármegyében működő                                                          

Valamennyi Egészségügyi Szolgáltató részére

 

Az Egészségügyi Tudományos Tanácsról szóló 28/2014. (IV.10.) EMMI rendelet módosítására tekintettel Zala Vármegyében az ETT Zala Vármegyei Etikai Bizottság tagjainak és póttagjainak választására kerül sor.

A jogszabályi előírás értelmében

Az ETT Vármegyei Etikai Bizottság tagjává az válhat,

 1. a) akit az adott vármegyében működő egészségügyi szolgáltató tagnak jelöl,
 2. b) aki a jelölést vállalja, és
 3. c) akit az a) pontban jelölt személyek közül a vármegyében dolgozó orvosok megválasztanak.

Jelen levelemmel felhívom, hogy szíveskedjék az ETT Zala Vármegyei Etikai Bizottságába jelöltet állítani, és a mellékelt elfogadó nyilatkozatot a jelölt által aláírva, szkennelten július 10. napja 14.00 óráig megküldeni a zmkorhaz@zmkorhaz.hu e-mail címre.

Tájékoztatom, hogy a jelen felhívás, valamint az elfogadó nyilatkozat az irányító vármegyei intézmény honlapján, a zmkorhaz.hu oldalon is elérhető. Kérem, hogy az oldalt kövessék figyelemmel, a szavazásról szóló információk érdekében.

 

Tisztelettel:

Dr. med. habil. Gasztonyi Beáta PhD

főigazgató

Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház

2023 július 07 - péntek
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS KIVONAT

A Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház pályázatot hirdet Zalaegerszeg belterület 3/1 hrsz. alatt bejegyzett, természetben a Zalaegerszeg, Zrínyi M. u. 1 sz. alatti ingatlan Főépületének földszintjén elhelyezkedő 34,5 m2-es helyiség (Főépület Büfé) bérleti jogára.

A bérleti időszak: 2023.augusztus 1.-2027. július 31. (4 év)

Feltétel: büfé üzemeltetése

A pályázat benyújtásának határideje és helye:

2023.július 24. (hétfő) 10.00 óra

Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház, 8900 Zalaegerszeg, Zrínyi M. u.1. Jogi Osztály

bővebben

2023 július 06 - csütörtök
Miniszteri Elismerő Oklevél

Kimagasló szakmai tevékenységéért Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át Kovács Ildikó, a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház II. Belgyógyászati osztályának vezető ápolója a Belügyminisztériumban tartott Semmelweis-napi ünnepségen.

Az elismeréseket Rétvári Bence a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára és Takács Péter, a Belügyminisztérium egészségügyi államtitkára adta át a díjazottaknak.

Gratulálunk Kovács Ildikónak!

2023 július 06 - csütörtök
Onkológiai Ápolás Kiválósága

Ebben az évben a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház Onkológiai Osztálya vállalta a szakmai házigazda szerepét a Magyar Onkológiai Társaság Szakdolgozói Szekciójának VII. Vándorgyűléséhez. A június 29. és július 1. között Zalakaroson tartott tanácskozáson 220 kolléga vett részt az ország minden pontjáról.

A vándorgyűlésen vehette át az „Onkológiai Ápolás Kiválósága” díjat három szakdolgozó, köztük Babatiné Bakó Beatrix, a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház asszisztens-ápolója.

Elismeréséhez ezúton is gratulálunk!

2023 július 03 - hétfő
Gratulálunk kitüntetettjeinknek!

A 2023. évi Semmelweis-napi ünnepségen Dr. Takács Péter egészségügyért felelős államtitkár jelenlétében megemlékeztünk intézményünk fennállásának 175. évfordulójáról és átadtuk a kórház által alapított elismeréseket.

 

Gratulálunk valamennyi díjazottnak!

Íme a névsor:

Zala Vármegyei Szent Rafael Kórházért Emlékplakett
Dr. Gárdos László  osztályvezető főorvos osztályvezető főorvos  Gyermekosztály
Zala Vármegyei Szent Rafael Kórházért Oklevél
Dr. Aradi Etelka főorvos Szemészet
Dr. Ádám József László főorvos Onkológia
Bazsóné Dr. Feiler Erzsébet főorvos Szívsebészet
Dr. Kovátsné Dr. Bretus Angelika főorvos Aneszteziológia és Intenzív Terápia
Magyar Klára vezető asszisztens Központi Gyógyszertár
Marton Zoltánné vezető asszisztens Mikrobiológiai Laboratórium
Szolgáltatási Osztály udvari munkásai Szolgáltatási Osztály
Posztoperatív fájdalom menedzsment team Aneszteziológia
Főigazgatói Dicsérő Oklevél
Beckné Járfás Eszter gyógytornász Központi Fizioterápia
Bognár Tamás főmérnök Főmérnökség
Dr. Bolf Zsuzsanna főorvos Kardiológia
Fábián Péter mérnök-informatikus Informatikai Osztály
Gyalogné Lakatos Ildikó orvosírnok Pszichiátriai Osztály
Herczegné Kardos Beáta részlegvezető asszisztens Pulmonológia-Tüdőgondozó
Ivánné Németh Marianna intenzív szakápoló Aneszteziológia és Intenzív Terápia
Kovács Erzsébet gyermek intenzív ápoló Gyermekosztály-PIC részleg
Kovács Györgyi vezető ápoló helyettes Sürgősségi Betegellátó Osztály
Oblián Antalné asszisztens  II. Belgyógyászat
Pál Lászlóné betegirányító Döntéselőkészítési Osztály
Schrettner Lívia munkaügyi előadó Humán Erőforrás Gazdálkodás
Tornyos Zoltánné ápoló Szemészet
Varga Viola szülésznő Szülészet-Nőgyógyászat
Vizsy Ferencné felnőtt szakápoló Krónikus Belgyógyászat
Minőségügy területén végzett munkáért
Dr. Bagosi Zoltán főorvos II. Belgyógyászat
Némethné Kator Emőke ápoló Szeptikus Sebészet
Nívódíj – Orvosi kategória
Dr. Riba Ádám PhD adjunktus Kardiológia
Dr. Molnár-Kocsis Tícia szakorvos-jelölt  I. Belgyógyászat és Infektológia
Nívódíj – Szakdolgozói kategória
Hoffer Ágnes műtős szakasszisztens Központi műtő
Karsainé Opicz Mária műtős szakasszisztens Központi műtő
Rezidensekért oklevél
Dr. Horváth Imre főorvos  Aneszteziológia és Intenzív Terápia
Főorvosi kinevezés
Dr. Fehér Andrea Szeptikus Sebészet
Dr. Farkas Anita  II. Belgyógyászat
Dr. Vernarelli Francesco Ortopédia Osztály
Dr. Tóth Szilvia Pszichiátriai Osztály
Adjunktusi kinevezés
Dr. Herr Gyula II. Belgyógyászat
Dr. Baracskai Zsolt Pszichiátriai Osztály
Dr. Bálint András Szemészet
Dr. Barta Ágnes Szemészet
Dr. Osadczuk András Kardiológia
Dr. Riba Ádám   PhD Kardiológia
Dr. Nagypál Tamás PhD Neurológia
MESZK Elismerő Oklevél
Bajzik Tímea  diplomás ápoló, aneszteziológiai szakasszisztens  Aneszteziológia és Intenzív Terápia
MESZK Az Év Oktatója díj
Oroszlán Máté gyógytornász-fizioterapeuta Központi Fizioterápia

2023 június 27 - kedd
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS KIVONAT

A Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház pályázatot hirdet Zalaegerszeg belterület 3/1 hrsz. alatt bejegyzett, természetben a Zalaegerszeg, Zrínyi M. u. 1 sz. alatti ingatlan pavilonsor északi részén (a Zrínyi úti bejárattól északra eső területen a Porta épület mellett) elhelyezkedő 27,6  m2 es helyiség bérleti jogára.

A bérleti időszak: 2023.augusztus 1-2027. július 31. (4 év)

Feltétel: betegek és látogatók komfortját közvetlenül növelő helyiség üzemeltetésére

A pályázat benyújtásának határideje és helye:

 1. július 14. (péntek) 10.00 óra

Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház, 8900 Zalaegerszeg, Zrínyi M. u.1. Jogi Osztály

bővebben

2023 június 23 - péntek
PÁLYÁZATI FELHÍVÁS KIVONAT

A Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház pályázatot hirdet Zalaegerszeg belterület 3/1 hrsz. alatt bejegyzett, természetben a Zalaegerszeg, Zrínyi M. u. 1 sz. alatti ingatlan Főépületének földszint főlépcsőház lépcsőtér alatti 10,4 m2-es területére újságárúsítás céljából.

A bérleti időszak: 2023. szeptember 1. – 2028. augusztus 30. (5 év)

Feltétel: betegek és látogatók komfortját közvetlenül emelő szolgáltatás nyújtása, újság értékesítése

A pályázat benyújtásának határideje és helye:

 1. július 31. (hétfő) 10.00 óra

Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház, 8900 Zalaegerszeg, Zrínyi M. u.1. Jogi Osztály

bővebben

2023 június 21 - szerda
Gratulálunk!

Ezüstéremmel tért haza a Magyar Belgyógyász Társaság Dunántúli Szekciójának LXI. Vándorgyűléséről dr. Osadczuk András. A Kardiológiai Osztály fiatal szakorvosa a „Tamponádot okozó, malignus eredetű pericardialis folyadékgyülem kezelési lehetőségei” címmel tartott előadásával érdemelte ki a szakmai elismerést.

A hétvégén Pécsett rendezett vándorgyűlés középpontba helyezte a belgyógyászat újdonságait, az innovatív diagnosztikai és terápiás lehetőségeket, a kardiovaszkuláris intervenció kérdéseit, valamint lehetőséget nyújtott a dunántúli belgyógyászati osztályok bemutatkozására és a kiemelkedő szakmai eredmények elismerésére. Fő témái között szerepeltek az új, reményteljes onko-hematológiai kezelések és a sokakat érintő infektológiai aktualitások is.

Dr. Osadczuk Andráson kívül hat további előadást is tartottak a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház orvosai a vándorgyűlésen:

bővebben

2023 június 20 - kedd
Gratulálunk a kollégáknak!

A kórház jubileumi rendezvényeihez kapcsolódva 175 km az Egészségért! címmel felhívást tett közzé a Zalaegerszeg Járási Egészségfejlesztési Iroda. Az aktív időtöltést célzó akcióban március 1. és május 31. között várták azokat az okoseszközön rögzített kilométereket, melyek igazolták, hogy dolgozóink ebben az időszakban futva, úszva, sétálva biciklizve, rollerezve, túrázva megtettek 175 km-t. Akik beküldték az teljesítményigazolást az EFI címére, hétfőn vehettek részt az eredményhirdetésen. Dr. med. habil. Gasztonyi Beáta PhD főigazgató, Hercegné Kovács Szilvia osztályvezető és Bognár Ramóna az EFI Irodavezetője elsőként minden nevezőnek egy kis ajándékot adott át.

A legjobb egyéni teljesítményért Varga Attila, a legeredményesebb osztály kategóriában a Neurológia, míg a legaktívabb osztály kategóriában a Munka-Környezet és Katasztrófavédelem gárdája vehetett át oklevelet.

A nevezők közt kisorsolt ajándékcsomagot Ruzsicsné Bokor Veronika nyerte.

Ahogy főigazgatónk is mondta a rendezvényen: Büszke lehet magára mindenki, aki elfogadta és teljesítette a kihívást. Tudjuk, hogy az egészségmegőrzésben milyen jelentősége van az aktivitásnak, a rendszeres testmozgásnak. Valamennyi csapat és egyéni induló jó példával járt elől!

bővebben

2023 június 15 - csütörtök
MOZOGJ VELÜNK AZ ÉV 175. NAPJÁN, 2023. június 24-én!

175 éves a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház. A jubileumot közös programokkal ünnepeljük az ispotályt alapító zalaegerszegi önkormányzattal.
A Zöld Irány Egyesület és a Restart Fesztivál szakmai támogatásával a mozogni vágyókat várjuk két rendezvényre is!
SZENTIVÁNÉJI CSALÁDI BRINGÁS PIKNIK
17:30 óra: bringás túrára gyülekező, regisztráció
18:00 óra: 17,5 km vezetett városi kerékpáros túra
19:40 óra: interaktív kerékpáros technikai bemutatók és közös gyakorlás
19:40 óra: futóbiciklis felvonulás a legkisebbeknek
Győzd le szüleid! Használd az izmaid! SZENTIVÁNÉJI CSALÁDI TORNAÓRA
19:30 óra vidám közös családi tornaóra gyerekeknek, szülőknek, nagyszülőknek
Kerékpáros túra indulás – érkezés, egyéb kerékpáros programok és a Szentivánéji családi torna helyszíne: ZALAEGERSZEG, KIS VIZSLAPARK PIKNIK KÁVÉZÓ
——
SZENTIVÁNÉJI MÁGIKUS ÖNISMERETI TÚRA
A hagyomány szerint az év legrövidebb éjszakáján bármit kívánhatsz! Az esti erdőben megbújó titokzatos erők vajon miben támogatnak téged?
20:30 óra gyülekező, regisztráció
21:00 óra vezetett éjszakai gyalogos túra
Indulás és érkezés helyszíne: ALSÓERDEI SPORT- ÉS ÉLMÉNYPARK NYITOTT PARKOLÓ
Mindenkit szeretettel várnak a szervezők.

2023 május 30 - kedd
Változnak a dohányzásra kijelölt helyek

Többször mondtuk, hogy a jobbító szándékú észrevételeket figyelembe vesszük és ha változtatni tudunk a kifogásolt gyakorlaton, akkor megtesszünk a szükséges lépéseket. Erre példa, hogy a kórházi dohányzóhelyekkel kapcsolatban érkezett bejelentéseket és bejegyzéseket mérlegelve változtatásokat vezetünk be. Az egészségügyi intézményhez méltatlan módon – feltűnő pontokon – fenntartott dohányzóhelyeket 2023. június 1-től megszüntetjük. Csütörtöktől a Zrínyi úti telephelyen kizárólag az alábbi három kijelölt dohányzóhelyen lehet rágyújtani:

 • a Zrínyi úti porta mögött, az épület É-i oldalánál
 • a Kazánház kéménye mellett, az előtető alatt
 • a Művese épület melletti parkoló DNy-i sarkában.

A dohányzás minden további helyen tilos! A szabályokat a látogatóknak, a betegeknek és a dolgozóknak is be kell tartaniuk.  Célunk nem a dohányzás tiltása, hanem a közös érdeket szolgáló megoldások megtalálása.

Az egészségkárosító hatás mellett beláthatatlan következményekkel járnak a kontrollálatlan dohányzás okozta tűzesetek, melyeket mindenképpen meg kell akadályozni.

A szabályok betartását szigorúan ellenőrizzük.

Köszönjük együttműködésüket!

2023 május 26 - péntek
In memoriam Dr. Kecskés Gábor

Dr. Kecskés Gábor 1962. december 14-én született Budapesten, ahol a gyermekkorát és ifjúságát is töltötte.  1987-ben szerzett általános orvosi diplomát a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, majd gyakorló orvosként, sebészként, illetve szívsebészként kezdte pályafutását. Prof. Dr. Papp Lajos hívására 1994-ben csatlakozott az újonnan alakuló szívsebészeti osztály stábjához és Zalaegerszegre költözött. Vidékre, ahol sosem élt, és amit megszeretett.  Szívesen és kitartóan tanult, így 2002-ben jogi diplomát is szerzett a Pécsi Tudományegyetemen. 2005-től kórházunk orvos-igazgató helyettese, majd 2007-től csaknem 15 éven át orvos-igazgatója volt. Ezt követően az újonnan induló egynapos sebészet kialakítását koordinálta és az indulást követően osztályvezető főorvosként irányította az új egység munkáját.

Olvasottságával, műveltségével nehéz volt versenyre kelni, és az utóbbi években maga is belevágott a novellaírásba. Idegennyelvi szinten is a magas színvonalú kifejezőkészségre törekedett. Az Egyesült Királyságban töltött másfél éves orvosi praxisának köszönhetően szinte akcentus nélkül beszélte az angol nyelvet. Mindig nagy érdeklődés kísérte szakmai előadásait, melyeken a száraz tényeket is érdekfeszítő módon ismertette. Előadókészségéről nem csak a szakmai rendezvényeken győzte meg a hallgatóságot. Oroszlánrészt vállalt három jótékonysági gálaműsorunk szervezésében, ahol zenészként, színészként is meglepte a közönséget előadóművészi tehetségével. Akkor még együtt álltak a színpadon szeretett társával, Dr. Nagy Klárával. Klára elvesztése megrendítette, majd maga is beteg lett. Fegyelmezetten, méltósággal viselte a kezeléseket, melyek nem tudták megmenteni az életét.

Dr. Kecskés Gábor hamvait 2023. június 9-én 14.00 órakor helyezik örök nyugalomra Zalaegerszegen, a Göcseji úti temetőben, Dr. Nagy Klára mellé.

Családja gyászában őszinte részvéttel osztozik a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház kollektívája.

Emlékét őrizzük! Nyugodjék békében!

2023 május 26 - péntek
CT-t kap az SBO

Tisztelt Páciensek!

A Sürgősségi Betegellátó Osztályon hamarosan saját CT berendezés szolgálja a páciensek vizsgálatát. Az SBO építészeti kialakításakor ilyen lehetőséggel még nem számoltak a tervezők, így a diagnosztika bővüléséhez most kell megteremteni a körülményeket. Az építési munkálatok május 30-án kezdődnek és időtartamuk alatt a korábbinál kevesebb rendelőben tudjuk fogadni a betegeket.  Az ellátás változatlanul a szakmai szabályok szerint zajlik, a triázsnak megfelelő sorrendben. A valóban sürgősségi ellátásra szoruló páciensek vizsgálatát, kezelését nem befolyásolhatja a rendelők csökkentett száma. Akiknek az állapota nem indokol azonnali beavatkozást, várakozásuk nem eredményez állapotromlását – forgalomtól függően – a korábbinál hosszabb tartózkodási időre is számíthatnak. Kérjük, hogy mindazok, akiknek a tüneteik alapján elegendő a háziorvoshoz vagy a Botfy utcai orvosi ügyelethez fordulniuk, elsősorban ezeket az ellátóhelyeket keressék fel!

Az esetleges kellemetlenségekért előre is szíves megértésüket kérjük.

2023 május 22 - hétfő
Gyászjelentés

Megrendülten tudatjuk, hogy Dr. Kecskés Gábor, az Egynapos Sebészet osztályvezető főorvosa, kórházunk korábbi orvos-igazgatója – méltósággal viselt súlyos betegségét követően -, a mai napon elhunyt.🖤
Kegyelettel búcsúzunk Tőle! Nyugodjék békében!

A Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház menedzsmentje