keresés a weboldalon

Zala Megyei Szent Rafael Kórház
Széchenyi 2020 Magyarország Kormánya - Európai Unió - Európai Strukturális és Beruházási Alapok - Befektetés a jövőbe

Hírek

2022 december 01 - csütörtök
Antibiotikum Nap a kórházban

A 2022. évi Európai Antibiotikum Nap kapcsán nyilvános ülést tartott kórházunk Infekciókontroll és Antibiotikum Bizottsága. Arról, hogy miért is probléma az antibiotikum rezisztencia, dr. Farkas Tamás  infekciókontroll vezető főorvos tartott előadást, majd az antibiotikum rezisztencia mechanizmusát ismertette dr. Felső Péter PhD klinikai mikrobiológus. Dr. Schmidt Dániel László gyógyszerész és dr. Péter Orsolya szakgyógyszerész munkája nyomán a veseelégtelenségben szenvedők antibiotikum terápiájáról kaptak tájékoztatást a kollégákat. A diagnosztikában sarkalatos kérdés a mikrobiológiai tenyésztés, így dr. Milkovszkaja Irina osztályvezető, a vizsgálati módszerekről számolt be. Zárásként ismét dr. Farkas Tamás főorvos tartott előadást, melynek témáját a leukocyturia, a tünetmentes bakteruria és az uroinfekció köré csoportosította. A szakmai információk átadása érdekében a jövőben több nyilvános ülést is tart majd az Infekciókontroll és Antibiotikum Bizottság.

2022 november 03 - csütörtök
Köszöntöttük a rezidenseket

Az eltelt egy év alatt érkezett rezidenseket köszöntötte kórházunkban Dr. med. habil. Gasztonyi Beáta PhD főigazgató, dr. Lupkovics Géza PhD orvosigazgató és Dr. Kiss Ferenc a Magyar Orvosi Kamara Zala Megyei Területi Szervezetének elnöke. Mindhárman fontos információkat is megosztottak a fiatal kollégákkal.

Főigazgatónk a következő szavakkal üdvözölte a kollégákat:

bővebben

2022 október 20 - csütörtök
Várandósfelkészítés

Kedves Várandós Kismamák!

 

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház a Családbarát szülészet projekt keretében novemberben is személyes jelenléttel, térítésmentesen folytatja a Várandósfelkészítést a 28. hetet betöltött kismamák és párjuk részére. A leendő szülőket novemberben 4 alkalommal, változatos témákkal várjuk a Zala Megyei Szent Rafael Kórház C. épületének IV. emeleti tanácstermébe.

 

Részletes program és jelentkezés:

 

bővebben

2022 október 19 - szerda
Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült dr. Kukor Gyula

 

Szakmai életútjának megbecsüléseként Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át utólag Dr. Kukor Gyula, a Neurológiai Osztály emeritus főorvosa A belügyminiszter által augusztus 20-a alkalmából adományozott oklevelet Dr. Takács Péter egészségügyi államtitkár adta át a napokban Budapesten.

Dr. Kukor Gyula 1982-ben szerzett diplomát a Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán. Az államvizsgát követően Zalaegerszegen, a „Zala megyei Tanács Kórház-rendelőintézete Neurológiai és Pszichiátriai Osztály”-án helyezkedett el. Dr. Szántó József tanár úr irányítása alatt kiválóan képzett, segítőkész kollégák mellett sajátíthatta el a klasszikus neurológiát.  Hamarosan felismerte, hogy megtalálta hivatását és végleg elköteleződött a szakterület mellett.

bővebben

2022 október 12 - szerda
Tájékoztató a FÜL-ORR-GÉGÉSZETI SZAKRENDELÉS működéséről:

Vizsgálatra jelentkezés

 • Rendelés helye: J épület hátsó traktusa (a fül-orr-gégészeti osztály épülete mögötti pavilon)
  • Rendelési idő: munkanapokon 8⁰⁰ – 14⁰⁰

Előjegyzés szükséges:

 • Személyesen átmenetileg a Fül-Orr-Gégészeti Osztály irodájában
 • Telefonon: +36/92/507-500; 1356 mellék

Felhívjuk a hozzánk forduló betegek figyelmét, hogy ambulanciánk nem beutaló köteles, de időpont foglalása szükséges. Kivételt képeznek a fül-orr-gégész által is sürgősnek minősített kórképek, melyek ellátása a napi előjegyzésre érkezők mellett történik.

2022 szeptember 30 - péntek
Pápai áldás

Pápai áldást adott át Dr. Veres András győri megyéspüspök a Szívsebészeti Osztálynak. Az áldás kezdeményezője Böcskei Győző kanonok, a győri székesegyház esperes-plébánosa volt, aki az osztály pácienseként szerzett jó tapasztalatokat. A dolgozók körében tartott ünnepségen Dr. Rashed Aref osztályvezető főorvos mellett köszönetet mondott a különleges ajándékért dr. med. habil. Gasztonyi Beáta főigazgató és Vigh László országgyűlési képviselő.

bővebben

2022 szeptember 26 - hétfő
Korszerű hangprotézist ültettek be a fül-orr-gégészeti osztályon

– A hangprotézis beültetés az egyik módja, hogy beszédkészséget adjunk egy gégeeltávolításon átesett betegnek – mondta az első implantátum beültetése során dr. Török László. A fül-orr- gégészet osztályvezető főorvosa augusztus 1-én állt munkába a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban, ahol kamatoztatja korábban megszerzett szakmai tapasztalatait. Ennek eredményeként más módszerrel és új technológia alkalmazásával éleszti fel az osztályon korábban felhagyott beültetések gyakorlatát. – A beszéd rehabilitálására három módon van lehetőség. Nyelőcsőbeszéddel, gégemikrofon használatával vagy hangprotézis beültetésével. A teljes gégeeltávolításon átesett betegek számára a legjobb hang- és életminőséget a hangprotézis kínálja – ismertette a főorvos, egyben indokolva is választását.
Az Atos cég Provox Life rendszeréhez tartozó protézis tulajdonképpen egy egyenirányító szelep, amit a beavatkozás során a nyak alsó részére kivarrt légcső hátsó részébe húznak a helyére. Ha a páciens a nyakán lévő nyílást befogja, akkor a tüdőből érkező levegő a hangprotézisen átáramlik a nyelőcsőbe, ahol hang képződik, amit a beteg formál tovább. A beszéd készsége ebben az esetben is egy tanulási folyamat eredménye, de ez a folyamat sokkal egyszerűbb, mint a például a nyelőcsőbeszéd elsajátítása.
Az implantátum elhasználódik, így időközönként – félévente – cserélni kell. Míg első alkalommal a beültetés altatásban történik, addig a cserét már ambuláns ellátás keretében tudják biztosítani. A dr. Szegedi Attila asszisztenciája mellett elvégzett, sikeres hangprotézis beültetés alig félórát vett igénybe.

2022 szeptember 21 - szerda
Ideiglenesen költözik a labor

A rendelőintézet ablakainak cseréje miatt 2022. szeptember 22-én és 23-án a Központi Laboratórium a C épület  II. emeletén fogadja a pácienseket. (Ez a labor folyósójának meghosszabbítása a túloldali épületrészben.)

Kérjük, hogy az érintettek az udvar felőli bejáraton át, a B és a C épület közti lépcsőházból menjenek fel a II. emeletre, ahol kolléganőnk segíti tájékozódásukat.

Megértésüket köszönjük!

2022 szeptember 14 - szerda
Ideiglenes költözés

A rendelőintézet ablakainak cseréje miatt 2022. szeptember 19-én, 20-án és 21-én

az Urológiai és az Ortopédiai Szakrendelés az A épület II. emeletén,

a Sebészeti és a Proktológiai Szakrendelés az A épület IV. emeletén működő fekvőbeteg osztályok rendelőiben fogadja a pácienseket.

Szíves megértésüket kérjük!

2022 szeptember 09 - péntek
Az Adatvédelmi Irodában az ügyfélfogadás ideiglenesen szünetel

Tisztelt Betegeink!
Tájékoztatjuk Önöket, hogy 2022.09.12-től 09.16-ig az Adatvédelmi Irodában a személyes ügyfélfogadás szünetel a rendelőintézet ablakainak cseréje miatt.
Kérjük szíveskedjenek dokumentációkiadással kapcsolatos igényeiket levélben:
Zala Megyei Kórház Adatvédelmi Iroda
8900 Zalaegerszeg, Zrínyi M. u. 1.
vagy elektronikus úton, e-mailben kérelmezni:
adatvedelem@zmkorhaz.hu.
Telefonos elérhetőség: 06/92/507-500/1355-ös mellék
A betegdokumentáció kiadása postai úton történik.
Szíves megértésüket köszönjük.

2022 augusztus 16 - kedd
Megújul a rendelőintézet

Augusztus 24-én megkezdődik a rendelőintézet épületének energetikai felújítása. A pályázati forrásból megvalósuló beruházás az ablakok cseréjével indul. A kivitelezés szakaszoltan zajlik, egy-egy emeleten várhatóan három napot vesznek igénybe a munkálatok. Az épületben működő szakrendelések – az átépítés aktuális időpontjában – ideiglenes helyen fogadják a pácienseket vagy hely hiányában, átütemezik a betegek előjegyzett időpontját.

A változásokról folyamatosan tájékoztatást adunk honlapunkon és a kórház facebook oldalán.

Az ablakok cseréje várhatóan október végéig minden emeleten lezárul. Ezt követi a tető szigetelése, harmadik ütemben pedig a homlokzat újul meg.

Az esetleges kellemetlenségek miatt valamennyi páciensünk megértését és türelmét kérjük!

 

Köszönjük.

2022 július 11 - hétfő
Semmelweis-napi díjazottjaink

Gratulálunk mindazoknak, akik a 2022. évi Semmelweis-napi ünnepségen díjat és kinevezést vehettek át! A teljes névsort az alábbiakban közöljük.

Dr. Szilvás Rudolf Emlékérem:

 • Dr. Palkovics László – miniszter

Köszönő Oklevél:

 • Prof. Dr. Wiegand Norbert PhD klinikaigazgató
 • Dr. Patczai Balázs PhD klinikaigazgató-helyettes

Zala Megyei Szent Rafael Kórházért emlékplakett:

 • Keneseiné Dr. Milics Margit – főorvos, Radiológia
 • Dr. Szalontai Tibor – főorvos, Urológia

Zala Megyei Szent Rafael Kórházért

 • Dr. Kellermann László – főorvos, AITO
 • Dr. Kukor Gyula – főorvos, Neurológia
 • Bíró István – főkertész, Szolgáltatás
 • Salamonné Bálint Ildikó – osztályvezető, Pénzügy-számvitel
 • Kanta Veronika – ápoló, SBO
 • Czerbuszné Komádi Andrea – szakasszisztens, Aneszteziológia
 • Dr. Schmidt Béla PhD – osztályvezető főorvos, Ortopédia
 • Dr. Szalczer Lajos – osztályvezető főorvos, Szemészet

Dicsérő Oklevél:

 • Cseh Andrea – gyógytornász , Központi fizioterápia
 • Csordás Emőke – hemodinamikai asszisztens, Hemodinamika
 • Dávid Alíz – ápoló, asszisztens, II. Belgyógyászat
 • Farkasné Gecseg Csilla – asszisztens, Pulmonológia
 • Földesi Katalin – adminisztrátor, Informatika
 • László Ferenc – vízvezeték szerelő, Üzemeltetés
 • Kramaricsné Kanti Lívia – asszisztens, Gyermekosztály
 • Sebestyénné Éder Benigna – asszisztens Szülészet-Nyőgyógyászat
 • Kámi Bernadett – főelőadó, DEO
 • Dr. Tóth Szilvia – főorvos, Pszichiátria

Minőségért Díj:

 • Salamonné Baranyai Éva – vezető ápoló, Kardiológia

Szent Rafael Emlékérem:

 • Dr. Albert-Baróti Bíborka – szakorvos-jelölt, I-es Belgyógyászat és Infektológia
 • Dr. Szigeti Kata – szakorvos-jelölt, I-es Belgyógyászat és Infektológia

Rezidensekért Oklevél:

 • Dr. Watti Rézan – szakorvos-jelölt, Szívsebészet

NÍVÓ-díj:

Orvosi kategória:

 1. hely: Dr. Györkös Andrea – főorvos, I-es Belgyógyászat és Infektológia
 2. hely: Dr. Császár Tamás – főorvos, Krónikus Belgyógyászat

Szakdolgozói kategória:

 1. hely: Pados Judit – laboratóriumi analitikus, Patológia
 2. hely: Sziráczki Erika – Németh Károly – boncmester, Patológia

Adjunktusi kinevezések:

 • Dr. Simon Melinda – Szívsebészet
 • Dr. Nyéki Dömötör – AITO
 • Dr. Soós Balázs – Urológia
 • Dr. Vörös Zéta – Szülészet-nőgyógyászat

Főorvosi kinevezések:

 • Dr. Fischer Tünde – II. Belgyógyászat
 • Dr. Szegedi Attila – Fül- Orr-Gégészet
 • Dr. Beledi Ágnes – Szívsebészet
 • Dr. Kárteszi Judit PhD – Genetika
 • Dr. Kemencei Attila – Szájsebészet
 • Dr. Szalay Adrienn – I. Belgyógyászat és Infektológia
 • Dr. Farkas Zsuzsanna – Ortopédia

MESZK Oklevél:

 • Kiss Ágnes – dietetikus

Magyar Orvosi Kamara Oklevél:

 • Dr. Molnár Etelka
 • Dr. Tóth Péter
 • Dr. Turóczi Ilona

 

2022 július 08 - péntek
Tájékoztató az oltásokról és az oltópont költözéséről

A koronavírus fertőzöttek számának folyamatos növekedése miatt változik oltópontunk működése. 2022. július 19-től minden héten kedden és pénteken 9-19 óra között várjuk az oltásra érkezőket.  Időpontot foglalni a https://www.eeszt.gov.hu/hu/covid-oltas-idopontfoglalas linken keresztül lehet, illetve az oltás felévételére lehetőség van regisztráció nélkül is a fenti nyitvatartási időkben.

Az oltópont visszaköltözik a Szent Rafael Kórház „F” épületének földszintjére, a 17-es rendelőbe.

 

2022 június 17 - péntek
2022 TAVASZÁN IS SIKERES ÉVADOT ZÁRT A RICHTER EGÉSZSÉGVÁROS

ADOMÁNYREKORD, 4.389 SZŰRÉS, 38 MILLIÓ FORINT TÁMOGATÁS AZ EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYEKNEK

Tizenhárom éve indult útjára a Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és betegségmegelőzést népszerűsítő országjáró programsorozata, hogy segítse a lakosok egészségének megőrzését, támogassa az egészségügyi intézményeket. Minden helyszínen számos fontos szűrésen és tanácsadáson, valamint egészséges életmódhoz kapcsolódó előadáson vehettek részt az eseményre látogatók. A Richter Gedeon Nyrt. alapadománya a már tavaly is megemelt összegről, 3.500.000 forintról indult minden állomáson, amelyet a résztvevők tovább gyarapíthattak. A lakosok ugyanis nemcsak saját magukért, de a helyi egészségügyi intézményekért is tehettek: hiszen minden aktivitásukért 300 forintot érő adománypont járt. Összefogásuknak köszönhetően a tavaszi négy Richter Egészségváros alkalmával több mint 38 millió forint adományt adott át a hazai gyógyszergyártó társaság a támogatott intézmények számára. 

A Richter Gedeon Nyrt. programsorozatának 90 állomásán eddig több mint 200 ezren vettek részt, és közel 220 ezer szűrést végeztek el az eseményeken résztvevő szakemberek. A lakosok aktivitásának köszönhetően összesen több mint 480 millió forint adomány gyűlt össze a támogatott egészségügyi intézmények javára.

bővebben

2022 június 10 - péntek
Átadtuk az egynapos sebészetet

Az Országos Kórházi Főigazgatóság EFOP-2.2.0-16-2016-00004 Aktív fekvőbeteg-ellátási forma kiváltása az egynapos sebészeti ellátás rendszerének fejlesztésével c. projektjének eredményeként részben új épületben jöhetett létre a Zala Megyei Szent Rafael Kórház legújabb betegellátó egysége, az egynapos sebészet. Az orvostechnikai eszközök beszerzésével együtt járó, több mint 496 millió Ft értékű beruházás a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap vissza nem térítendő támogatásával valósult meg.
Az egynapos sebészet olyan speciális, többnapos kórházi kezelést kiváltó ellátás, amely – a kórházi ellátáshoz hasonló körülményeknek megfelelő, a beavatkozást végző egészségügyi intézményben – 24 óránál rövidebb ellátási időt igényel.
A Országos Kórházi Főigazgatóság projektjének eredményeként közel 11,5 milliárd forintos fejlesztés történik az egynapos sebészeti részlegek országos hálózatában. 17 fekvőbeteg-ellátó intézmény 19 helyszínén önálló, multidiszciplináris, legalább négy szakmát érintő egynapos sebészeti részleg kialakítása valósul meg 15 helyszínen kivitelezéssel, 18 helyszínen eszközbeszerzéssel.

A Zala Megyei Szent Rafael Kórházban építési és eszközbeszerzési beruházást egyaránt igényelt a fejlesztés. Az egynapos sebészeti egység részben a meglévő főépület földszintjének nyugati szárnyában, ill. az ehhez bővítményként felépített új épületben kapott helyet. A korábbi traumatológiai rendelők és várók helyiségeinek felhasználásával, valamint az bővítést célzó építési beruházással összesen 426 m2 -es területen jött létre az egynapos sebészet. Újonnan épített, önálló műtőblokkban történnek majd a beavatkozások. A műtétre váró, valamint az operáció után megfigyelt betegek kényelmét 10 ágyas zóna szolgálja.

Az infrastrukturális fejlesztés részét képezte az önálló egység működését támogató eszközfejlesztési beruházás (műtőasztal, műtőlámpák, altatógép stb.)

A szakmai, infrastrukturális és eszközfejlesztések eredményeképpen lerövidül a kórházban eltöltött idő.

2022 május 09 - hétfő
7.485.200 forint gyűlt össze a Richter Egészségváros zalaegerszegi állomásán

Egészség ezreknek, milliók a Zala Megyei Szent Rafael Kórháznak!

 Második alkalommal látogatott a Richter Egészségváros Zalaegerszegre, és ezúttal is szép eredménnyel zárult a program a Dísz téren. A Richter Gedeon Nyrt. egészségtudatosságot és betegségmegelőzést népszerűsítő országjáró prevenciós programsorozatának 87. állomásán 23 fontos szűrésen és tanácsadáson és számos egészséges életmódhoz kapcsolódó előadáson vehettek részt az eseményre látogatók. A résztvevők a saját egészségük megőrzése mellett a Zala Megyei Szent Rafael Kórházért is tehettek, hiszen minden egyes szűrésért, tanácsadásért élőben vagy online meghallgatott előadásért 300 forintot érő adományponttal gyarapíthatták a Richter által felajánlott 3.500.000 forintos alapadományt. Zalaegerszeg lakói ismerősként köszöntötték a rendezvényt, így tudták, mennyire fontos az aktív részvétel, az adománypontok gyűjtése. Nekik köszönhetően 7.485.200 Ft adományt kapott a kórház, melyből többfunkciós ultrahang készülék beszerzését tervezik a Neurológiai Osztály számára.

Annak ellenére, hogy egyre többet hallani az egészségtudatosság és a megelőzés fontosságáról, a szűréseken való részvétel még mindig messze elmarad az elvárttól. A hosszú előjegyzési lista és a diagnózistól való félelem – a szakértők szerint ezek a leggyakoribb okai annak, miért vesznek részt még mindig kevesen a szükséges szűrővizsgálatokon. Pedig a prevenció és a betegségek időbeli diagnosztizálása életeket menthet.

A rendezvény megnyitóján dr. Kozma Róbert, a belföldi értékesítési és marketing igazgatója elmondta: „A Richter Gedeon Nyrt. számára nagyon fontos a lakosok egészségtudatosságának támogatása. Ezt támasztja alá, hogy a mai lesz a 87. Egészségváros rendezvényünk. Külön öröm, hogy már második alkalommal érkezhettünk Zalaegerszegre. 12 évvel ezelőtt a lakosok aktivitásának köszönhetően 4.211.000 forintot adományozhattunk a Zala Megyei Szent Rafael Kórház számára. Ma is számos szűréssel, tanácsadással készültünk, hogy a személyesen részt vevők minél pontosabb képet kaphassanak egészségügyi állapotukról. Mindezt pedig ingyen és várakozási idő nélkül. Bízunk benne, hogy újra megtapasztalhatjuk a zalaegerszegiek összefogását, a programokon való részvétellel rengeteg virtuális adománypont gyűlik össze, és sikerül a 2010-es eredményt jelentősen túlszárnyalnunk.”

A szűrések és tanácsadások mellett a Zala Megyei Szent Rafael Kórház szakemberei sokszínű előadásokkal is várták a helyszínre látogatókat. Az Agora sátorban olyan témákat boncolgattak, melyek hasznos információval szolgálnak az egészségtudatos mindennapokhoz és a preventív szemlélet kialakításához. Szó volt többek között a csontritkulás megelőzéséről és kezeléséről, a memória működéséről, illetve a lelki egészség fontosságáról is.  Az élőben közvetített előadások a rendezvényt követően is elérhetőek maradnak a Richter Egészségváros Facebook oldalán, melyek számos hasznos tanácsot tartalmaznak az egészségmegőrzéssel kapcsolatban.

A Richter a nőkért sátorban számos további életmód-előadáson is részt vehettek a helyszínre látogatók: Szily Nóra közismert pszichológus mesélt az élet változásaihoz való alkalmazkodásról. Jaksity Kata műsorvezető, aki a civil társadalomban is fontos kezdeményezések elindítója, a lelki egyensúly megőrzéséről és a női egészségért való felelősségről, továbbá a női betegségek kezeléséről beszélgetett. Béres Alexandra fitnesz-világbajnok pedig nemcsak az egészséges életvitelhez vezető útról és lehetséges elakadásainkról mesélt az előadására látogatóknak, de a különböző női életszakaszok változásairól is hasznos információkkal látta el a jelenlévőket. Katus Attila világ- és Európa-bajnok sportolónk pedig alaposan meg is mozgatta a Dísz térre érkezőket.

A nap végén a Richter Gedeon Nyrt. részéről Gál-Olasz Sarolta, a PR és kormányzati kapcsolatok osztály csoportvezetője osztotta meg az érdeklődőkkel az alábbi számokat, melyek jelzik, egy nap is milyen sokat jelenthet Zalaegerszeg lakosságának egészségmegőrzésében. „13 évvel ezelőtt indítottuk útjára a Richter Egészségváros programot. A zalaegerszegi Egészségvároson a mai napon több száz szűrést hajtottak végre a Dísz téren. Ezúttal is megbizonyosodott az esemény létjogosultsága, hiszen többek között prosztataszűrésen 145 szűrésből egy extrém érték jelentkezett, a csontsűrűségmérésen a 254 szűrésből 17 esetben javasoltak további vizsgálatokat a szakorvosok, vérnyomásmérésen 321-en vettek részt, és több esetben is 220 feletti értéket mértek, a véradáson pedig 22 fő vett részt. Sokan hallgatták meg az előadásokat, az Egészségsétához 187 ember csatlakozott, az online térben pedig 1.020 online ponttal járultak hozzá a lakosok az alapadomány növeléséhez. Nagyon elégedettek lehetünk, hiszen a mai nappal a velünk együttműködő egészségügyi intézményeknek már összesen 454 180 100 forintot adományozhattunk.”

Dr. med. habil. Gasztonyi Beáta PhD., a Zala Megyei Szent Rafael Kórház főigazgatója örömmel fogadta az adományt: „Nagyon köszönöm a Richter Gedeon Nyrt.-nek, hogy ismételten idehozták a szűrőprogramot, az önkormányzatnak, hogy segítették a rendezvényt. Minden képzeletet felülmúlt, hogy egy szombati napon ennyi embert megmozgatott az esemény a helyszínen és online is.

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg Megyei Jogú Város Polgármestere rendkívül büszke volt a zalaegerszegiek teljesítményére, hiszen sikerült elérni azt a célt, hogy megduplázzák a kiinduló 3.500.000 forintos adományösszeget.

Kiváló eredménnyel zárult az online pontgyűjtés

A Richter Egészségváros hivatalos eseményében is követhették az előadásokat azok az érdeklődők, akik személyesen nem tudtak kilátogatni a Dísz térre. Az online aktivitás ugyanúgy értékes forintokat ért a Zala Megyei Szent Rafael Kórháznak, mint a személyes részvétel. Az élő, online közvetítésekhez fűzött aktivitásokkal az érdeklődők összesen 306.000 forintot gyűjtöttek a kórháznak.

A lakossági összefogásnak és aktivitásnak a nap végére meglett az eredménye: a minden egyes tanácsadásért, előadásért és szűrővizsgálatért 300 forintnak megfelelő adománypontok jelentősen megemelték az alapadományt. Így a Richter Gedeon Nyrt. által felajánlott 3,5 millió forintos alapadomány a rendezvény végére 7.485.200 forintra nőtt, melyből a Zala Megyei Szent Rafael Kórház többfunkciós ultrahang készülék beszerzését tervezi a Neurológiai Osztály számára.

A Richter Gedeon Nyrt. 2009-ben indította útjára a Richter Egészségváros programot. A kezdeményezés eseményein eddig 87 városban több mint 210 ezren vettek részt. Ezalatt több mint 220 ezer szűrést végeztek el a programban résztvevő szakemberek, a helyiek aktivitásának köszönhetően pedig több mint 454 millió forint adomány gyűlt össze a résztvevő egészségügyi intézmények javára.

2022 május 02 - hétfő
Meghívó a Richter Egészségvárosba!

Május 7-én, szombaton, Richter Egészségváros lesz Zalaegerszeg.

A program reggel 9 órakor indul a Baross ligetből a Városi Fúvószenekar felvezetésével. A Dísz térig tartó Egészségséta résztvevői dupla, 600 forint értékű részvételi ponttal járulnak hozzá a kórháznak biztosítandó adomány gyarapításához.

Az egész napos rendezvényen ingyenes szűrések, tanácsadások, családi programok várják a résztvevőket, s ha sokan kapcsolódnak be a programba, milliókkal növelhetik a bevételt.

A Richter Nyrt. 3.500.000 Ft adományalapot ajánlott fel, a Neurológiai Osztály munkáját segítő multifunkciós ultrahang készülék beszerzésére. Az adományalapot a résztvevők minden szűrésért, tanácsadásért, élőben vagy online megtartott előadásért járó adományponttal növelni tudják, hiszen a Richter pontonként 300 Ft-ot ír jóvá.

Találkozzunk minél többen a rendezvényen! Hozzák magukkal családtagjaikat, barátaikat, ismerőseiket, hogy hasznosan és kellemesen töltsünk el egy egészséges napot.

Részletes információk: https://www.egeszsegvaros.hu/index.php/allomasok/zalaegerszeg-2022

2022 április 20 - szerda
XV. Lélek Imre Emlékülés és Továbbképző Konferencia

Kedves Kollégák! Kedves Rezidensek!

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház Radiológia és Izotópdiagnosztika osztálya a Magyar Radiológusok Társasága Ultrahang Szekciójával karöltve 2022. május 5-7. között megrendezi a  15. Lélek Imre Emlékülést és Továbbképző Konferenciát.  A rendezvény helyszínét a zalakarosi Park Inn by Radisson Hotel tágas konferenciaterme biztosítja. 310 regisztrált résztvevő, 21 kiállító, 41 felkért és 10 bejelentett előadás igazolja hogy igényünk van a jelenléti szakmai rendezvényekre, a személyes találkozásra támaszkodó szakmai és közösségi élményekre.

A konferencia részletes programja a konferencia honlapján, a www.lelekimre.hu weboldalon, a Programok menüpont alatt megtekinthető. A rendezvény első napján, csütörtökön, a muskuloskeletális diagnosztikáé a főszerep: a háttérbe szorult „elfelejtett ízületekről”, illetve a kéz/láb kisízületeinek komplex képalkotó diagnosztikájáról hallunk előadásokat, majd élő UH bemutató  és gyakorlat teszi változatossá a programot.  A pénteki nap fő témája a máj képalkotó diagnosztikája lesz, érintve a diffúz és gócos májbetegségeket, májgócok karakterizálásában használható vizsgálati módszereket, az epeutak képalkotását.  Gyermekradiológiai vonatkozások, a máj elasztográfia és a témához kapcsolódó intervenciós radiológia is fontos szerepet kap.  Szombaton a Lélek Imre Emlékülés és Emlékplakett átadás után az endokrinológiai képalkotásból szemezgetünk, majd a fiatal radiológusok bejelentetett előadásait/esetismertetéseit hallgathatjuk meg.

Szívesen látjuk rendezvényünkön  a konferencia témái után érdeklődő orvos és rezidens  kollégákat kedvezményes napi díjjal (12.000 Ft) , mely magában foglalja a kávészünetekben való fogyasztást, a tudományos programokon való részvételt és a  szakorvosok számára kreditpontot. Ebédet külön igénylés alapján tudunk biztosítani (4600 Ft/ebéd).

Részvételi igényét kérem jelezze konferencia@lelekimre.hu email címen, megadva nevét, elérhetőségét és konferencián tervezett részvételi napját, és a számlázási adatokat.

 Jelentkezési határidő: 2022.április 26.

Üdvözlettel,

Somogyi Rita
a konferencia elnöke

2022 április 14 - csütörtök
Tájékoztató az oltópont működésének változásáról

A koronavírus fertőzöttek számának folyamatos növekedése miatt változik oltópontunk működése. 2022. július 19-től minden héten kedden és pénteken 9-19 óra között várjuk az oltásra érkezőket. Időpontot foglalni és az https://www.eeszt.gov.hu/hu/covid-oltas-idopontfoglalas linken keresztül lehetséges. Illetve az oltás felévételére lehetőség van regisztráció nélkül is a fenti nyitvatartási időkben.

Az oltópont visszaköltözik a Szent Rafael Kórház „F” (zöld) épületének 17-es földszinti rendelőjébe (Kardiológiai Rehabilitáció rendelő).

 

 

2022 április 08 - péntek
Tájékoztató az oltásokról és az oltópont költözéséről

A koronavírus fertőzöttek számának folyamatos növekedése miatt változik oltópontunk működése. 2022. július 19-től minden héten kedden és pénteken 9-19 óra között várjuk az oltásra érkezőket. Időpontot foglalni és az https://www.eeszt.gov.hu/hu/covid-oltas-idopontfoglalas linken keresztül lehetséges. Illetve az oltás felévételére lehetőség van regisztráció nélkül is a fenti nyitvatartási időkben.

Az oltópont visszaköltözik a Szent Rafael Kórház „F” (zöld) épületének 17-es földszinti rendelőjébe (Kardiológiai Rehabilitáció rendelő).