keresés a weboldalon

Zala Megyei Szent Rafael Kórház

In memoriam – Dr. Zörényi István

Megrendülten értesültünk arról, hogy december végén elhunyt Dr. Zörényi István főorvos. Kórházunk első kardiológusát ma kísérik utolsó útjára szerettei és tisztelői.

A Zala Megyei Kórházban 1971-ben, mindössze 12 ágyon indult el a II-es Belosztály kardiológiai részlege, mely Dr. Zörényi István munkásságának köszönhetően foglalkozott kiemelten a szakterülettel. 1978-ban 24 ágyasra bővült a részleg, majd hamarosan kiegészült a szakrendelésből és gondozásból álló járóbeteg-ellátással. A növekvő igények további fejlesztést indukáltak, így 1984-ben Pózván – a tüdőgyógyászat felső szintjének építészeti átalakításával – létrejött az 54 ágyas kardiológiai rehabilitációs osztály. Dr. Zörényi István, aki addig a II. Belosztály akut kardiológiai részlegének vezetője volt, az új osztály osztályvezető főorvosa lett. 1983-tól 1994-ig töltötte be ezt a pozíciót, s mindent megtett a betegek életminőségének javítása érdekében. Egyre több szívbetegségben szenvedő, infarktuson átesett pácienst kezelt és gondozott osztálya. Tudását átadta az új orvos generációknak, szorgalmazta, hogy a kollégák kardiológiai témakörű  tudományos előadásokat tartsanak helyi, regionális és országos fórumokon. Szem előtt tartotta a rehabilitációhoz kapcsolódó másodlagos megelőzést is. Munkáját meghatározta az eltökéltség, a betegek iránti empátia. Kollégáival maguk írtak betegtájékoztatókat és létrehozták az Egészségvédő Klubot. Ennek sikerére építve alakult meg a Zalaegerszegi Szív- és Érbeteg Egyesület, melynek alapítója volt Dr. Zörényi István. A szakmaszeretetéről, emberségéről ismert, nyugdíjas éveit is aktívan töltő főorvos tevékenységét 1999-ben Zalaegerszegért Díjjal ismerte el a város.
Kedves Főorvos Úr! Emlékét megőrizzük, nyugodjék békében!

Zala Megyei Szent Rafael Kórház

További hírek

2021 március 29 - hétfő
Várandósok és szoptatós édesanyák türelmét kérjük

A várandósok és szoptató édesanyák oltásával kapcsolatban az EMMI kidolgozta az oltási protokollt. Az érintetti körre vonatkozó oltási feladatokkal kapcsolatban a későbbiekben adnak tájékoztatást.
Amint a protokoll rendelkezésünkre áll, tájékoztatjuk Önöket.

2021 március 22 - hétfő
Várandósfelkészítés

Kedves Várandós Kismamák!

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház a Családbarát szülészet projekt keretében 2021. április 1-től Várandósfelkészítést indít a 28. hetet betöltött kismamák és párjuk részére. A járványhelyzetre tekintettel egyenlőre online formában – a Teams videokonferencia programját használva – kapcsolódhatnak be a leendő szülők az interaktív rendezvénysorozatba.

A Várandósfelkészítés havi rendszerességgel, 4 alkalommal történik, alábbi témákat érintve:

bővebben

2021 március 22 - hétfő
Covid önkéntesek regisztrációja - az OKFŐ felhívása

Folytatódik a Covid Önkéntesek regisztrációja!

Országos Kórházi Főigazgatóság – covid önkéntes regisztráció

A koronavírus járvány harmadik hulláma minden eddiginél súlyosabban érinti Magyarországot és a magyar lakosságot. Össze kell fognunk és minden tőlünk telhetőt meg kell tennünk a meredeken ívelő járvány mielőbbi leküzdése érdekében. Ezért ismét elindítjuk a COVID Önkéntes oldalt az egészségügyi végzettséggel rendelkező vagy egészségügyi képzésben résztvevők számára, és tenni akarnak a magyar betegek gyógyulásáért. Regisztrálni a https://covid-onkentes.okfo.gov.hu/ honlapon lehet.

bővebben

2021 március 08 - hétfő
A szakrendelések fogadják a pácienseket

Tisztelt Pácienseink!

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház szakrendelései működnek, erre vonatkozó korlátozó intézkedések nem léptek életbe. Változatlanul várjuk mindazokat, akiknek – vizsgálatra vagy kezelésre – előjegyzett időpontja van.

2021 március 05 - péntek

Március 1-étől megújult menedzsment irányítja kórházunkat, hiszen több vezetői pozícióban is személyi változást hagyott jóvá az Országos Kórházi Főigazgatóság.

 

Ettől az időponttól dr. Lupkovics Géza PhD. látja el az orvos igazgatói teendőket, de nem szakad el a klinikumtól sem, hiszen továbbra is irányítja a kardiológiai osztály munkáját.

Segítője orvos igazgató-helyettesként dr. Kovács Tamás, aki az aneszteziológia és intenzív terápia szakterületén már bizonyította vezetői képességeit.

Új kollégát is köszönthetünk a menedzsmentben. Az egészségügy gazdálkodását jól ismerő Kiss Ilona Andrea, Polgárról érkezett hozzánk, hogy gazdasági igazgatóként kamatoztassa szakmai tapasztalatait.

A fentiek értelmében a Zala Megyei Szent Rafael Kórház vezetőinek teljes névsora 2021. március 1-étől:

Főigazgató: Dr. med.habil. Gasztonyi Beáta PhD.

Orvos igazgató: Dr. Lupkovics Géza PhD.

Orvos igazgató-helyettes: Dr. Kovács Tamás

Minőségügyi orvos igazgató-helyettes: Dr. Tihanyi Mariann

Ápolási igazgató: Dancs Jenő

Minőségügyi ápolási igazgató-helyettes: Gombosné Papp Judit

Oktatási ápolási igazgató-helyettes: Dr. Oroszlánné Pilipár Krisztina

Gazdasági igazgató: Kiss Ilona Andrea.

Célunk a konstruktív együttműködés, a jövőbemutató stratégiák kidolgozása és megvalósítása. Olyan kórházat kívánunk irányítani, amely a betegek és a dolgozók elégedettségét egyaránt kivívja.