keresés a weboldalon

Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház
Széchenyi 2020 logó Magyarország Kormánya - Európai Unió - Európai Strukturális és Beruházási Alapok - Befektetés a jövőbe

Minden közreműködőnek köszönjük a támogatást!

Az idén 175 éves Zala Megyei Szent Rafael Kórház javára ajánlották fel a szervezők a 21. alkalommal megrendezett AquaCity jótékonysági nap és főzőverseny bevételét. A további felajánlásokból 10 millió 823 ezer 800 forintra kiegészült összeg jelképes átadását a városházán tartották. A támogatást a fül-orr-gégészeti osztály eszközfejlesztésére fordítják.

A sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán polgármester ismertette összegszerűen a bevételeket. Elmondta, a rendezvényen mintegy 10,5 millió forint gyűlt össze. Ebből az 58 főzőcsapat ételeinek eladásából 3 millió 254 ezer forint, a 3254 látogatónak eladott belépőjegyből 3 millió 959 ezer forint folyt be. A jótékonysági napot követően a 27 cég mellé még négy csatlakozott, így az általuk felajánlott összeg  3 millió 610 ezer  forintra emelkedett, a végösszeg pedig 10 millió 823 ezer 800 forintra. Valamennyi közreműködőnek köszönetét kifejezve azt, mondta, örömére szolgál, hogy most átadhatják a kórháznak a támogatást, segítve az egészségügyi intézmény eszközfejlesztését, és az ott folyó szakmai munkát. Kiemelte, a város a jótékonysági rendezvények mellett szakemberlakások, elektromos autók és parkolási lehetőségek biztosításával is segítette a kórház működését. A 175 éves jubileum méltó megünnepléséhez is támogatást nyújtott.

Az AquaCity jótékonysági nap és főzőverseny bevételét ezentúl mindig a kórház javára ajánlják fel, javasolta Vigh László országgyűlési képviselő. Mint mondta, ez egy olyan nemes cél, amelyre sokan felfigyelnek. Sokakat vonz, a látogatók egy része kifejezetten emiatt jön el, és vásárol belépőjegyeket és ételeket. Méltatta továbbá a főzőcsapatokat, akik saját keretből készítik a finomabbnál finomabb ételeket.

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház az elmúlt három évben már másodjára volt kezdeményezettje az AquaCity jótékonysági napnak, emelte ki dr. med. habil Gasztonyi Beáta PhD. A főizgató elmondta, az év elején a várossal aláírt együttműködésben, ez még nem szerepelt a közösen tervezett jubileumi programok között. Hangsúlyozta, bónuszként kapták ezt a lehetőséget. Köszönetét kifejezve azt mondta, ahogy két évvel ezelőtt, idén is a kórház mögé állt az egész város, az önkormányzat, az AquaCity, cégek, intézmények és magánszemélyek. Maga a kórház is négy főzőcsapatot indított.

A kezdeményezett fül-orr-gégészeti osztály is, találékonyan ők voltak a „FOG tündérek”. Dr. Török László osztályvezető főorvos elmondta, három eszközt vásárolnak a támogatásból. Egy professzionális mikroszkópot az ambuláns ellátás során a státuszfelméréshez és a diagnózis megállapításához. Továbbá az utóbbit segítve két korszerű diagnosztikai eszközt szereznek be a hallásvizsgálatokhoz, amellyel már kiskorban kiszűrhetők a kezdeti hallásproblémák.

Az adományátadáson a jótékonysági nap valamennyi szervezőjének, céges és civil támogatójának köszönetét fejezte ki Bali József, az Ispita Alapítvány kuratóriumi elnöke, Bánhegyi Péter, a Zalaegerszegi Létesítményfenntartó Kft. ügyvezetője, valamint Bíró Botond, az AquaCity létesítményvezetője.

Forrás: zalamedia.hu

 

További hírek

2023 szeptember 18 - hétfő
Pannon Diabetes díj

A XXVI. Dunántúli Diabetes Hétvégén Pannon Diabetes díjban részesült Oblián Antalné,

a II-es Belgyógyászat Diabetológiai Szakrendelésének asszisztense.

Az elismerést 2011-ben alapította az Alapítvány a Cukorbetegekért és a Veszprém Megyei Diabetes Egyesület.

 

A díjban évente egy – a Dunántúlon dolgozó, a cukorbetegek ellátásában kimagasló szakmai és emberi teljesítményt nyújtó – orvos valamint egy nővér vagy dietetikus részesül.

 

Erika szakmai munkájának régiós szintű elismeréséhez szívből gratulálunk!

2023 szeptember 18 - hétfő
Várandósfelkészítés októberben

Kedves Várandós Kismamák!

A Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház a Családbarát szülészet projekt keretében októberben is személyes jelenléttel folytatja a Várandósfelkészítést a 28. hetet betöltött kismamák és párjuk részére. A leendő szülőket 2023. október hónapban 4 alkalommal, változatos témákkal várjuk a Zalaegerszeg Járási Egészségfejlesztési Iroda (EFI) termében, a 8900 Zalaegerszeg, Kossuth Lajos utca 46-58. szám alatt.

 

bővebben

2023 szeptember 11 - hétfő
Köszönet a hálás közönségnek – sikeres volt az in-FÚZIÓ

Nagy sikert aratott a kórházunk 175 éves fennállása alkalmából szervezett gálaműsor. Az In-FÚZIÓ című program valóra váltotta az eredeti terveket, hiszen együtt ünnepeltünk volt és jelenlegi vezetőkkel, kollégákkal, döntéshozókkal, szakmai szervezetek, társintézmények irányítóival, a munkánkat támogató vállalkozókkal. A hivatalos köszöntéseket és köszöntő beszédeket nélkülöző, színpadi előadásokra koncentráló rendezvény a kikapcsolódást szolgálta és szimbolizálta azt az egységet, mely élteti a várost, a megyét, valamint összefűzi az egészségügy javításában érdekelt szereplőket.

Köszönjük mindazoknak, akik vállalták, hogy zenei vagy prózai előadással színpadra lépnek. Sorrendben: Karáth Eszter valamint a Zrínyi Miklós Gimnázium kórusa és Zenekara, Balaicz Zoltán polgármester, Kósa Ruben koreográfus, művészeti vezető, Dr. med. habil. Gasztonyi Beáta PhD főigazgató, Ticz András színművész, Besenczi Árpád színész-színházigazgató, Dr. Michael Mamah rezidens, Támadi Anita színművész, Dr. Schmidt Béla osztályvezető főorvos, Gubik Petra színész, énekes, Kocsis Dénes színész, musicalénekes és Kovács Adrián zongorista.

Köszönjük Zalaegerszeg Megyei Jogú Város, a Hevesi Sándor Színház, a Kvártélyház vezetőinek és dolgozónak munkáját a megvalósításban!

Köszönjük:

  • az Agro-Kapocs Kft.-nek, hogy a gálaest főszponzora volt,
  • az Ispita Alapítványnak a lebonyolításban vállalt szerepét,
  • a Göcsej Palatinus Panzió és Étteremnek a pezsgőt és a felszolgálást,
  • kórházunk Élelmezési Osztályának a cukrászati színvonalú süteményeket valamint a szállítás szervezését, a tálalást, a felszolgálást,
  • az Arany Báránynak a szervízkészletet,
  • Szekér Lillának a kapcsolattartást a vállalkozókkal,
  • Elmont Levente kollégánknak a fotókat,
  • a sajtó munkatársainak az előzeteseket, valamint az estről készített írott és képes beszámolókat!

 

2023 augusztus 21 - hétfő
Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetés

Az egészségügyi ellátórendszer színvonalának javítása érdekében végzett magas szintű szakmai tevékenysége elismeréseként, a Magyar Ezüst Érdemkereszt Polgári Tagozata

kitüntetésben részesült

Dancs Jenő, a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház

ápolási igazgatója.

A Novák Katalin köztársasági elnök által – a belügyminiszter előterjesztésére – adományozott kitüntetéseket és elismeréseket az augusztus 20-i nemzeti ünnep alkalmából rendezett ünnepségen, a Belügyminisztérium márványtermében adták át.

Dancs Jenő ápolási igazgatónak további szakmai sikereket, jó egészséget kívánunk!

2023 augusztus 14 - hétfő
Várandósfelkészítő szeptemberben!

Kedves Várandós Kismamák!

A Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház a Családbarát szülészet projekt keretében szeptemberben is személyes jelenléttel folytatja a Várandósfelkészítést a 28. hetet betöltött kismamák és párjuk részére. A leendő szülőket 2023. szeptember hónapban 4 alkalommal, változatos témákkal várjuk a Zalaegerszeg Járási Egészségfejlesztési Iroda (EFI) termében, a 8900 Zalaegerszeg, Kossuth Lajos utca 46-58. szám alatt.

bővebben