keresés a weboldalon

Zala Megyei Szent Rafael Kórház
Széchenyi 2020 Magyarország Kormánya - Európai Unió - Európai Strukturális és Beruházási Alapok - Befektetés a jövőbe

Miniszteri Elismerő Oklevélben részesült dr. Kukor Gyula

 

Szakmai életútjának megbecsüléseként Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át utólag Dr. Kukor Gyula, a Neurológiai Osztály emeritus főorvosa A belügyminiszter által augusztus 20-a alkalmából adományozott oklevelet Dr. Takács Péter egészségügyi államtitkár adta át a napokban Budapesten.

Dr. Kukor Gyula 1982-ben szerzett diplomát a Pécsi Orvostudományi Egyetem Általános Orvostudományi Karán. Az államvizsgát követően Zalaegerszegen, a „Zala megyei Tanács Kórház-rendelőintézete Neurológiai és Pszichiátriai Osztály”-án helyezkedett el. Dr. Szántó József tanár úr irányítása alatt kiválóan képzett, segítőkész kollégák mellett sajátíthatta el a klasszikus neurológiát.  Hamarosan felismerte, hogy megtalálta hivatását és végleg elköteleződött a szakterület mellett.

1987-ben neurológiai szakvizsgát tett, melyet később epilepsziában járatos orvos tanúsítvánnyal egészített ki.

1994-ben adjunktusi, 2006-ban pedig főorvosi kinevezésben részesült. 2006-tól osztályvezető-helyettes főorvosként is dolgozott.

Munkája során lehetősége nyílt a különböző vizsgálati eljárásokban való elmélyedésre, s főként az elektrofiziológiai vizsgálatok (EEG, kiváltott válasz vizsgálatok, ENG-EMG) felé fordult figyelme. Mindig fontosnak tartotta a képzést, az új szakmai eljárások, kutatási eredmények megismerését, több nemzetközi tanulmányban is részt vett.  Speciális szakterülete az elektroneurographia által vizsgálható perifériás idegrendszeri betegségek, polyneuropathiák, alagút szindrómák, izombetegségek, különböző izomgyengeségek vizsgálata volt.

Munkáját lelkiismeretesen, higgadtan és türelmesen végezte. A betegekkel való bánásmódja, empátiakészsége követendő példát mutat az utódok számára. Módszereket kínált arra, hogy a páciensek a lehető legteljesebb mértékben képesek legyenek kihasználni képességeiket. Az intézményben töltött hosszú szakmai pályafutásának köszönhetően generációs tapasztalatokkal rendelkezett. A családokban öröklődő betegségek esetén gyakran ismerte a felmenők kórtörténetét, ami értékes információkkal segítette a diagnosztizálás és a gyógyítás folyamatát.  Szakmai munkájával segítette a fiatal orvosok ismeretszerzését, oktatását.

Dr. Kukor Gyula 40 éves munkaviszony után 2022. június 1-én vonult nyugállományba a Zala Megyei Szent Rafael Kórházból.

Kitüntetéséhez ezúton is gratulálunk!

 

További hírek

2022 december 01 - csütörtök
Antibiotikum Nap a kórházban

A 2022. évi Európai Antibiotikum Nap kapcsán nyilvános ülést tartott kórházunk Infekciókontroll és Antibiotikum Bizottsága. Arról, hogy miért is probléma az antibiotikum rezisztencia, dr. Farkas Tamás  infekciókontroll vezető főorvos tartott előadást, majd az antibiotikum rezisztencia mechanizmusát ismertette dr. Felső Péter PhD klinikai mikrobiológus. Dr. Schmidt Dániel László gyógyszerész és dr. Péter Orsolya szakgyógyszerész munkája nyomán a veseelégtelenségben szenvedők antibiotikum terápiájáról kaptak tájékoztatást a kollégákat. A diagnosztikában sarkalatos kérdés a mikrobiológiai tenyésztés, így dr. Milkovszkaja Irina osztályvezető, a vizsgálati módszerekről számolt be. Zárásként ismét dr. Farkas Tamás főorvos tartott előadást, melynek témáját a leukocyturia, a tünetmentes bakteruria és az uroinfekció köré csoportosította. A szakmai információk átadása érdekében a jövőben több nyilvános ülést is tart majd az Infekciókontroll és Antibiotikum Bizottság.

2022 november 03 - csütörtök
Köszöntöttük a rezidenseket

Az eltelt egy év alatt érkezett rezidenseket köszöntötte kórházunkban Dr. med. habil. Gasztonyi Beáta PhD főigazgató, dr. Lupkovics Géza PhD orvosigazgató és Dr. Kiss Ferenc a Magyar Orvosi Kamara Zala Megyei Területi Szervezetének elnöke. Mindhárman fontos információkat is megosztottak a fiatal kollégákkal.

Főigazgatónk a következő szavakkal üdvözölte a kollégákat:

bővebben

2022 október 20 - csütörtök
Várandósfelkészítés

Kedves Várandós Kismamák!

 

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház a Családbarát szülészet projekt keretében novemberben is személyes jelenléttel, térítésmentesen folytatja a Várandósfelkészítést a 28. hetet betöltött kismamák és párjuk részére. A leendő szülőket novemberben 4 alkalommal, változatos témákkal várjuk a Zala Megyei Szent Rafael Kórház C. épületének IV. emeleti tanácstermébe.

 

Részletes program és jelentkezés:

 

bővebben

2022 október 12 - szerda
Tájékoztató a FÜL-ORR-GÉGÉSZETI SZAKRENDELÉS működéséről:

Vizsgálatra jelentkezés

  • Rendelés helye: J épület hátsó traktusa (a fül-orr-gégészeti osztály épülete mögötti pavilon)
    • Rendelési idő: munkanapokon 8⁰⁰ – 14⁰⁰

Előjegyzés szükséges:

  • Személyesen átmenetileg a Fül-Orr-Gégészeti Osztály irodájában
  • Telefonon: +36/92/507-500; 1356 mellék

Felhívjuk a hozzánk forduló betegek figyelmét, hogy ambulanciánk nem beutaló köteles, de időpont foglalása szükséges. Kivételt képeznek a fül-orr-gégész által is sürgősnek minősített kórképek, melyek ellátása a napi előjegyzésre érkezők mellett történik.

2022 szeptember 30 - péntek
Pápai áldás

Pápai áldást adott át Dr. Veres András győri megyéspüspök a Szívsebészeti Osztálynak. Az áldás kezdeményezője Böcskei Győző kanonok, a győri székesegyház esperes-plébánosa volt, aki az osztály pácienseként szerzett jó tapasztalatokat. A dolgozók körében tartott ünnepségen Dr. Rashed Aref osztályvezető főorvos mellett köszönetet mondott a különleges ajándékért dr. med. habil. Gasztonyi Beáta főigazgató és Vigh László országgyűlési képviselő.

bővebben