keresés a weboldalon

Zala Megyei Szent Rafael Kórház

TIOP-2.2.2/C-10/1-2011-0019

Zala Megyei Kórház Perinatális Intenzív Centrumának fejlesztése

 

Megítélt támogatás: 188.681.646 Ft

 

A súlyos állapotú újszülöttek, kissúlyú koraszülöttek gyógyulását, magasabb szintű egészségügyi ellátását szolgálja a Zala Megyei Kórház Perinatális Intenzív Centrumában megvalósult fejlesztés.

CÉLOK

A projekt keretében informatikai és orvos technológiai eszközök, kíméletes lélegeztető gépek, multifunkcionális monitorok, klinikai és intenzív inkubátorok, informatikai rendszerbe integrált, digitális képalkotást elősegítő diagnosztikus eszközök kerülnek beszerzésre, mely lehetővé teszi a kora- és újszülöttek professzionális ellátását.

EREDMÉNYEK

A Zala Megyei Kórház Perinatális Intenzív Centruma a Zala megyében született, valamint Somogy megye nyugati részében született koraszülöttek és beteg újszülöttek ellátását biztosítja. Szakember gárdájával (neonatológusok, szakasszisztensek) biztosítja a szakmai hátteret a mentéshez, valamint a telephelyet a mentőautó, a szállítóinkubátor és egyéb műszerek részére. A III. számú progresszivitási szintnek megfelelően az összes intenzív ellátást igénylő koraszülött morbiditás és újszülött kori pathológiás állapot ellátását biztosítja. A Zala Megyei Kórházban a koraszülött és intenzív ellátásra szoruló újszülött csecsemők életesélyeinek növelése céljából szükséges volt az informatikai és orvos technológiai eszközök fejlesztése, mivel a az amortizálódott műszerek fenntartási költsége nagyon jelentős volt és a PIC működésének a költséghatékonysága rendkívül rossz volt. A Zala Megyei Kórház PIC részlegének fejlesztése kapcsán megvalósult eszközbeszerzésekkel nagy tudású, kíméletes lélegeztető gépek, multifunkcionális monitorok, klinikai és intenzív (zárt és nyitott) inkubátorok, programozható infúziós pumpák és digitális képalkotást segítő diagnosztikus eszközök kerültek beszerzésre. Az új műszerek egységes informatikai rendszerbe integrálva működnek, ezzel még jobban segítve az extrém kis súlyú koraszülöttek és súlyos állapotú újszülöttek gyógyítását, gyógyulását. Az informatikai rendszer részeként elektromos lázlapok biztosítják a teljes körű hozzáférést az adott beteg diagnosztikai paramétereihez.