keresés a weboldalon

Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház
Széchenyi 2020 logó Magyarország Kormánya - Európai Unió - Európai Strukturális és Beruházási Alapok - Befektetés a jövőbe

EFOP-1.10.4-18-2019-00017

EFOP-1.10.4-18-2019-00017

Támogatási Program II. a Zala Megyei Szent Rafael Kórházban

 

Megítélt támogatás: 7.486.822 Ft

Kedvezményezett: Zala Megyei Szent Rafael Kórház

Projekt időtartama: 43 hónap (2019. december 1 – 2023. június 30.)

Támogatási intenzitás: 100%

 

A Zala Megyei Szent Rafael Kórház 2019. októberben pályázatot nyújtott be az EFOP-1.10.4-18 „Egészségügyi ösztöndíjak támogatása” programra. A pályázat hazai felsőoktatási intézmény által kiadott vagy honosított, vagy a külön jogszabály szerint elismert általános orvosi oklevéllel rendelkező személyek, illetve a második és harmadik szakirányú hiányszakmákban szakorvosi szakképzésüket megkezdő/folytató szakorvosok hiányterületek felé történő orientációjára és ösztöndíjprogramba való bevonására irányuló tevékenységeket támogatja.

A Pályázati felhívás alapvető célja, hogy javuljon az egészségügyi ellátás színvonala, csökkenjen a közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatók működését veszélyeztető nagymértékű humánerőforrás hiány és jól képzett szakorvosok révén javuljon a magyar lakosság egészségi állapota.

Részcélok:
– váljanak vonzóbbá az általános orvosi oklevéllel rendelkezők számára a szakorvosi területek
– javuljon a közfinanszírozott egészségügyi szolgáltatók által nyújtott ellátás színvonala és a betegbiztonság a szakmailag megfelelően felkészült humánerőforrás utánpótlás biztosítása által

 

A projekt 2 fő szakorvos 2. ráépített szakképesítésének megszerzéséhez járult hozzá: 1 fő Orvosi rehabilitáció a Pszichiátria területén ráépített szakképesítést, és 1 fő Pszichoterápia ráépített szakképesítést szerzett.