keresés a weboldalon

Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház
Széchenyi 2020 logó Magyarország Kormánya - Európai Unió - Európai Strukturális és Beruházási Alapok - Befektetés a jövőbe

EFOP-1.8.19-17-2017-00022

EFOP-1.8.19-17-2017-00022

Zalaegerszeg Járási Egészségfejlesztési Iroda

 

Megítélt támogatás: 85.335.973 Ft

Kedvezményezett: Zala Megyei Szent Rafael Kórház

Projekt időtartama: 26 hónap (2018. március 1 – 2020. április 30.)

Támogatási intenzitás: 100%

 

A projekt átfogó, hosszú távú célja, hogy preventív módon járuljon hozzá a lakosság egészségének javításához, az egészségtudatos magatartás növeléséhez és a betegségek megelőzéséhez.

A megvalósult rendezvények során több mint 20 ezer embert sikerült bevonni az egészségfejlesztéssel kapcsolatos programjainkba. Célul tűztük ki, hogy helybe vigyük a lakossághoz az egészséget célzó információkat, így a falvak rendezvényein is népszerű programelemmé váltak az EFI szolgáltatásai, szűrővizsgálatai. A megvalósított programokban a Zalaegerszeg járáshoz tartozó települések lakosai, valamint óvodások és az általános iskolák és gimnáziumok diákjai vettek részt.

Egészségnapokon prevenciós célú tevékenységet valósítottunk meg, felhívtuk a figyelmet a szűrővizsgálatok fontosságára. Kiemelten kezeltük a táplálkozást, a mozgást, az alvásjavítást valamint a dohányzásellenes és a lelki egészség programelemeket. Előadásokat és interaktív foglalkozásokat tartottunk annak érdekében, hogy az egészségmagatartást formáljuk. Az Egészségfejlesztési Irodában heti rendszerességgel egyéni diétás tanácsadás és életvezetési tanácsadás állt a lakosság rendelkezésére. Betegklubok és életmódváltó programok megszervezését és lebonyolítását valósítottuk meg. Az iskolásokhoz az EFI-Maraton elnevezésű rendezvénysorozatunkkal juttattuk el az egészségtudatosságra ösztönző programjainkat. Tevékenységünk során folyamatosan együttműködtünk a járásban működő civil szervezetekkel és az alapellátás praxis-közösségeivel.

Bár a projekt 2020. április 30-án lezárult, a Zalaegerszeg Járási Egészségfejlesztési Iroda az elkövetkező 3 évben, a fenntartási időszak alatt is működik, hogy a térség egészségkultúráját javítva elősegítse az egészséges életmód elterjesztését.

 

Elérhetőségek

Címünk: 8900 Zalaegerszeg, Kossuth Lajos utca 46-48.

Az EFI tevékenységével kapcsolatos időpont egyeztetések: 92/507-500/1912-es mellék

E-mail: efizeg@zmkorhaz.hu

Facebook: Egészségfejlesztési Iroda Zalaegerszeg