keresés a weboldalon

Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház
Széchenyi 2020 logó Magyarország Kormánya - Európai Unió - Európai Strukturális és Beruházási Alapok - Befektetés a jövőbe

Tisztelt betegeink, tisztelt érdeklődők!

1994-ben, a Zala Vármegyei Szent Rafael Kórház korábbi III. Belgyógyászati Osztályából  alakult meg az önálló  Kardiológia Osztály. Az első osztályvezető főorvos Dr. Mezey Béla volt, aki 2001-ig töltötte be ezt a pozíciót. 2001-től napjainkig Dr. Lupkovics Géza PhD osztályvezető főorvos irányításával dolgozik az osztály.
1996-tól működik szívkatéteres laboratórium az osztályon, ahol diagnosztikus szívkatéterezések és koszorúér-tágítások történnek. 1997-ben kezdtük el az országban elsőként rendszeresen az akut infarktus miatt jövő betegek koszorúér-tágítását. 1999-től szervezett STEMI ellátás van.
A Kardiológia Osztály fő feladata a szívbetegségek diagnosztizálása és kezelése. Betegeink nagy többsége szívkoszorúér beteg (szívinfarktuson átesett beteg), de jelentős számban kezelünk szívelégtelenség és szívritmuszavar miatt is betegeket. 2005 óta végzünk elektrofiziológiai vizsgálatokat, 2007-től pacemaker beültetéseket.
Jelenleg Kardiológia Osztályon 59 kardiológia, valamint 6 intenzív ágyon történik betegeink ellátása.